Linda Stuhaug

Annonse

16. juni 2013

Hot og spicy speltlompe- enchiladas

Hot og spicy speltlompe- enchiladas
Heisann 🙂 I går kveld lagde eg noke som resulterte i en fest for ganen, virkelig! Det har nok en sammenheng med at eg var veldig raus med krydderet, så det blei hot og spicy. Speltlompe- enchiladas fylt med en god blanding av kyllingfilet, grønnsaker og krydder – servert med heimelaga guacamole og frisk salat –
Speltlompe- enchiladas (ca 2 porsjoner) Speltlomper, ca 3 stk per porsjon 2 kyllingfileter, i strimler Løk, i strimler Paprika, i strimler Mais, evt. andre grønnsaker * Masse krydder etter smak – eg brukte Grovkverna chilli, pepper og kvitløk, paprika, grill og kylling Evt. finhakka chilli og kvitløk Et par ss tacosaus, eg brukte hot Finrevet ost på toppen
* Du kan bytte ut alt krydderet med f.eks ferdigmiks fajitaskrydder, tacokrydder OL. Finhakka chilli og kvitløk hadde eg brukt om eg hadde hatt det, men det var tomt.
Steik kyllingfileten med krydder, og tilsett grønnsakene mot slutten av steiketida. Smak til med ekstra krydder og tacosaus. Fordel i speltlomper, rull dei opp og ha litt ekstra tacosaus og ost på toppen. Steik midt i ovnen, 200 grader til osten er smelta og gyllen. TIPS: Ønsker du dei sprø, steik dei gjerne på rist med varmluft/nederste rille. Eg måtte sette mine i ovnen etter bildet over, fordi eg ville ha dei meir stekte, sprø og crunchy 🙂
Guacamole lagde eg ved å mose 1 avokado sammen med grovkverna chilli og kvitløk (her hadde eg brukt fersk om eg hadde hatt det), salt og pepper. Den passa perfekt sammen med resten!
Eg lagde ekstra av alt, eg brukte berre halvparten av guacamolen og halvparten av kylling-blandinga i tre lefser. Restemat kastast ikkje! Som tilbehør passer det nok godt med tatziki eller kvitløks/ kvitløk&urtedressing også 🙂
FLEIRE SOM ER GLAD I HOT OG SPICY MAT? Mmmmmmmm ?

Heisann 🙂
I går kveld lagde eg noke som resulterte i en fest for ganen, virkelig! Det har nok en sammenheng med at eg var veldig raus med krydderet, så det blei hot og spicy. Speltlompe- enchiladas fylt med en god blanding av kyllingfilet, grønnsaker og krydder – servert med heimelaga guacamole og frisk salat –



Speltlompe- enchiladas (ca 2 porsjoner)
Speltlomper, ca 3 stk per porsjon
2 kyllingfileter, i strimler
Løk, i strimler
Paprika, i strimler
Mais, evt. andre grønnsaker
* Masse krydder etter smak – eg brukte
Grovkverna chilli, pepper og kvitløk, paprika, grill og kylling
Evt. finhakka chilli og kvitløk
Et par ss tacosaus, eg brukte hot
Finrevet ost på toppen

* Du kan bytte ut alt krydderet med f.eks ferdigmiks fajitaskrydder, tacokrydder OL. Finhakka chilli og kvitløk hadde eg brukt om eg hadde hatt det, men det var tomt.

Steik kyllingfileten med krydder, og tilsett grønnsakene mot slutten av steiketida. Smak til med ekstra krydder og tacosaus. Fordel i speltlomper, rull dei opp og ha litt ekstra tacosaus og ost på toppen. Steik midt i ovnen, 200 grader til osten er smelta og gyllen. TIPS: Ønsker du dei sprø, steik dei gjerne på rist med varmluft/nederste rille. Eg måtte sette mine i ovnen etter bildet over, fordi eg ville ha dei meir stekte, sprø og crunchy 🙂

Guacamole lagde eg ved å mose 1 avokado sammen med grovkverna chilli og kvitløk (her hadde eg brukt fersk om eg hadde hatt det), salt og pepper. Den passa perfekt sammen med resten!

Eg lagde ekstra av alt, eg brukte berre halvparten av guacamolen og halvparten av kylling-blandinga i tre lefser. Restemat kastast ikkje! Som tilbehør passer det nok godt med tatziki eller kvitløks/ kvitløk&urtedressing også 🙂

FLEIRE SOM ER GLAD I HOT OG SPICY MAT?
Mmmmmmmm ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg