Enkelt koldtbord – 10 oppskrifter/tips

God Lørdag alle sammen 🙂
No har eg samla koldtbord tips/oppskrifter som blei laga forrige helg. Mange av rettane kan brukast som tapas/fingermat også – eller som tilbehør til anna lunsj/middag. Eg er en kaldmat- person og elsker å ha mange forskjellige valg og smaker på ett og samme fat, derfor er koldtbord midt i blinken. Det er laga på linda-vis, altså som sunnere alternativ. Ingen merker forskjellen 🙂 Håper noke frister –

Eggerøre&laks –


Ingen koldtbord uten.

Asparges med spekeskinke –


Knekk av i knekkpunktet til aspargesen, surr rundt spekeskinke og steik i ovnen på 200 grader i 7-10 minutt. Følg med, steiketida varierer og dei kan trenge meir/mindre tid.

Melon&serranoskinke –


.. også litt bær, da! Stikk en tannpirker gjennom serranoskinke og oppdelt melon (eg brukte piel de sapo) – og ha over litt friske bær. Nydelig kombinasjon ?

Brokkolisalat –


En absolutt favoritt. Oppskrift finner du HER.

Tatziki / kvitløksdressing –

Tatziki
200 g mager kesam/ gresk yoghurt osv.
1 lite fedd pressa kvitløk
Raspa agurk – skallet
Salt&pepper, evt. tatzikikrydder

Kvitløksdressing
200 g mager kesam/gresk yoghurt osv.
1,5 fedd pressa kvitløk
Salt&pepper, evt. gressløk

Spekemat –


En klassiker. Spekesinke, småpølser og fenalår.

Potetsalat –


Potetsalat. Her juksa vi, men eg har tidligare lagt ut oppskrift på sunn&proteinrik potetsalat HER.

Poteter med spekeskinke –


Kok poteter, surr rundt spekeskinke og steik i ovnen på 200 grader varmluft i 5-7 minutt.
Dinna blei tatt godt imot av alle, dei gjekk ned på høgkant! Med salt spekeskinke fekk poteta en heilt anna smak, til og med eg likte det (eg ete vanligvis ikkje poteter).

Kokt skinke –


Kokt sommerskinke, skjært i skiver. Enkelt og godt!

Gresk salat –


Variasjon til den standard grønne salaten. Hellas- inspirert såklart!
Norske tomater, agurk, rødløk & fetaost.

Tapasruller –
Blei ikkje med på koldtbordet denne gangen, men eg lager det stort sett alltid ellers.


Bruk speltlomper/torillalefser OL. Slik pleier eg å fylle dei –

Tapasruller med pesto&spekeskinke
Philadelphia – pesto – ruccola – spekeskinke – rista pinjekjerner – gul paprika – pepper.

Tapasruller med laks
Philadelphia – crispysalat – røkt laks – finhakka rødløk – dill – pepper.

I tillegg til dette hadde vi kvitløksbaguetter, brød, smør, fetaost og dressinger på sida.

LIKER DU KOLDTBORD?
KVA ER DINE FAVORITTER?

Ønske dåkke i finfin helg ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Victoria Håkonsholm

    Der var mange gode forslag, og så mye godt da! Flinke deg! 🙂 Ha en findag.

  2. jeanettefagerlid

    Potet med spekeskinke var ny! Ikke dumt! 😀 Skal lett prøve det en dag! 😀

  3. Deilig!! Lurte på om du kunne komme med litt forskjellig matpakkeforslag som holder seg godt, nå som skolestart nærmer seg? 🙂 God klem!

  4. Så mye godt! Nam! 😀

  5. Virkelig nydelig! Flott inspirasjon og gode forslag! 😀 Hvordan tenker du egentlig at bloggen din blir etter at du reiser? 🙂

  6. Fy søren for en oppdisking 🙂 Du er jo helt rå!! Har du stått for all den maten alene? Imponerende 😀 Blir nok å lage meg dette i fremtiden ja <3 Ha en stålende dag. Titter ofte inn her for inspirasjon..

  7. morsinunge

    mye godt og fine tips ;))

  8. Du burde heller kalle bloggen din for foodporn.com! Seriøst!

  9. Linda Marie Stuhaug

    Victoria Håkonsholm: Ja, viktig at maten er god! Takk for det, Victoria 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    jeanettefagerlid: Ja, poteta blir plutselig masse bedre! Perfekt som tilbehør til en middag 🙂 Håper det smaker 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Helene: Det skal eg prøve å få til ja – eg har litt i arkivet, men eg kan prøve å lage et eget innlegg 😀 Klem tilbake 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Siri: Tihi, takk for det 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    bakekona: Så kjekt å høre, takk for det 🙂 – eg veit faktisk ikkje korleis det blir. Eg trives supert i blogg-verden, så eg har veldig lyst å fortsette 🙂 Muligens blir det kombinasjon med reise- og treningsblogg i dinne perioden, men i hovudsak er eg en matblogg og er det eg kommer til å fortsette med! Håper tida strekker, det er i grunn det det kommr til å stå på 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Malene: Tusen takk for hyggdelig kommentar 😀 Ja, maten stod eg i hovudsak for aleine. Mamma hjalp med oppvask, skrelling og litt kutting, og litt sosialt selskap er jo berre koslig! Ønsker deg en finfin kveld 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Morsinunge: Så bra :):)

  16. Linda Marie Stuhaug

    CN: Haha, tar det som et kompliment, takk 😀

  17. Rita Samdal

    Varmrøykt laks passer også svært godt til å ha med i koldtbord. Der eg pleier å kjøpe den har de krydderlaks og pepperlaks og begge to er gode. Grønn salat med vannmelon i er også friskt og godt og ser fint ut . Mvh Rita

  18. Linda Marie Stuhaug

    Rita Samdal: Varmrøykt laks er knallgodt, ingen tvil om det 🙂 Takk for tips!