Linda Stuhaug

Annonse

18. august 2013

Sunn bringebær- panna cotta til søndagskaffien?

Sunn bringebær- panna cotta til søndagskaffien?
Hei og god Søndag til dåkke! Om du vil ha noke friskt, søtt, sunt & godt til søndagskaffien så har eg ett tips –
Sunn bringebær- panna cotta ? Den er utrulig god, rask og enkel å lage og krever ikkje for mange ingredienser. Eg har lagt ut oppskrift tidligare, men gjer det likevell igjen. Fleire oppskrifter på ulike panna cottaer ligger i arkivet om noken vil prøve andre varianter –
Du trenger 300 g fryste bringebær 60 g sukrin, eller anna tilsvarande søtning 1 dl fun light saft, bringebær 3,5 gelatinplater 1/2 ts vaniljepulver 1 boks – 300 g mager kesam
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. Varm opp fryste bringebær, saft og søtning i en kjele til det får en saus- konsistens, rør gjerne med en visp. Smelt gelatinplatene i den varme blandinga, og la den avkjøle seg litt før du vender inn en boks mager kesam. Fyll i tre/fire porsjonsskåler, og sett kaldt i kjøleskap til den er stivna, ca. 3 timer. Her servert med friske bær og en klatt "mager vaniljekesam" – mager kesam blanda med sukrinmelis og vanilje- steviadråper.
Idag blir eg ståande på kjøkkenet noken timer, med både middagsbesøk og kaffibesøk seinare blir det masse matlaging! Skikkelig søndagsmiddag står på menyen – heimelaga (sunnere) kjøttkaker i brun saus, okstesteik, grønnsaker og poteter. Så skal eg i tillegg bake ekte vare – skuleboller og skillingsboller med både kveitemjøl, smør og sukker. Oppskrift kjem om dei blir vellykka, så krysser fingrane for det 🙂
KVA DU GJER PÅ DENNE SØNDAGEN? FLEIRE SM HAR BAKEDAG?

Hei og god Søndag til dåkke!
Om du vil ha noke friskt, søtt, sunt & godt til søndagskaffien så har eg ett tips –

Sunn bringebær- panna cotta ?
Den er utrulig god, rask og enkel å lage og krever ikkje for mange ingredienser. Eg har lagt ut oppskrift tidligare, men gjer det likevell igjen. Fleire oppskrifter på ulike panna cottaer ligger i arkivet om noken vil prøve andre varianter –

Du trenger
300 g fryste bringebær
60 g sukrin,
eller anna tilsvarande søtning
1 dl fun light saft, bringebær
3,5 gelatinplater
1/2 ts vaniljepulver
1 boks – 300 g mager kesam

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. Varm opp fryste bringebær, saft og søtning i en kjele til det får en saus- konsistens, rør gjerne med en visp. Smelt gelatinplatene i den varme blandinga, og la den avkjøle seg litt før du vender inn en boks mager kesam. Fyll i tre/fire porsjonsskåler, og sett kaldt i kjøleskap til den er stivna, ca. 3 timer.


Her servert med friske bær og en klatt "mager vaniljekesam" – mager kesam blanda med sukrinmelis og vanilje- steviadråper.

Idag blir eg ståande på kjøkkenet noken timer, med både middagsbesøk og kaffibesøk seinare blir det masse matlaging! Skikkelig søndagsmiddag står på menyen – heimelaga (sunnere) kjøttkaker i brun saus, okstesteik, grønnsaker og poteter. Så skal eg i tillegg bake ekte vare – skuleboller og skillingsboller med både kveitemjøl, smør og sukker. Oppskrift kjem om dei blir vellykka, så krysser fingrane for det 🙂

KVA DU GJER PÅ DENNE SØNDAGEN?
FLEIRE SM HAR BAKEDAG?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg