Linda Stuhaug

Annonse

Havre- og mandelkjeks, til både salt&søtt pålegg!

Havre- og mandelkjeks, til både salt&søtt pålegg!
Heisann, og god Fredag 🙂 Det har vert noken stille dager her, rett og slett fordi eg har trengt litt tid på å lande og finne meg til rette på Norsk jord igjen. No begynner endeling brikkene å falle på plass, og det føles ganske så godt! Må også sei tusen takk til alle ord som er blitt lagt igjen på forrige innlegg, og alle tilbakemeldingene ellers. Som dere veit så setter eg enormt stor pris på det ? Eg har ikkje fått tid å svare tilbake enda, men det kommer. Det blei en tårevåt farvell både fra hotellet og alle flyplassene, ettersom en og en person forsvant. Det er virkelig rart kor stenke bånd man knytter til det som var ukjent mennesker for 3,5 måned siden, men som vi sa: "Slapp av, vær vanlig. Vi sees igjen ? "
Nok om det – over til dagens oppskrift! Det er vell mange som er i bakemodus for tida, da gjerne søtsaker og julebakst. Det kane gjerne bli for masse av det gode, så her er ei oppskrift på havre- og mandelkjeks som er reposter fra tidligere. Du kan lage akkurat den varianten du ønsker, og dei passer til alt mulig av pålegg –
Havre- og mandelkjeks 1 dl finhakkede mandler 1 dl sesamfrø 1 dl lettkokte havregryn 2 eggekvitter 1/2 ts salt 2 ts sukrin 2 ts fiberhusk Evt. vann
Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen ingrediensane, og juster med et par ss vann om den er veldig tørr. Kle en langpanne med bakepapir, rull kuler av deiga og press dei flate med ca. 0,5 cm tjukkelse. Eg forma mine i hjerteformer, men lag gjerne runde kjeks. Om det kleber veldig, bruk litt vatn på fingrene for å gjere det enklare å forme dei. Smaksett evt. kjeksa (sjå under) – og steik kjeksa ca. 15 minutter, men følg med underveis. Slå av ovnen, slipp ut litt luft og la dei deretter stå i ettervarmen så dei blir sprø og cruncy ?
Tips:
Kjeksa er veldig gode naturelle, då du kan variere pålegget både salt&søtt. Om du ønsker kan du smaksette kjeksa med å drysse det over før du steiker dei. Eg pleier å ha maldonsalt på halvparten, salte kjekt er kanongodt med forskjellige typer ost. Då trykker eg saltflakene litt ned i kjeksa så det ikkje drysser av under oppbevaringen. Du kan også bruke ulike typer frø, urter eller krydder – prøv gjerne litt forskjellig på en oppskrift og finn din favoritt 🙂
Eg syns dei er knallgode som mellommåltid, snacks, kaffikos eller en lett kveldsmat. Dei passer egentlig til det aller meste 🙂
Greit med noken sunne og gode alternativer i julen også, innimellom all kosen! Oppbevarer du de tørt i romptemperatur, holder se seg også veldig lenge. Eg lager stort sett alltid dobbel porsjon når eg først er i gang.
Litt seinere blir det litt kvalitetstid med mitt gamle, kjekke kjøkken. Eg gleda meg allerede, tippe det blir noke julebakst i eksprimenteringen! Ønsker dere en fin Fredag videre 🙂

Heisann, og god Fredag 🙂
Det har vert noken stille dager her, rett og slett fordi eg har trengt litt tid på å lande og finne meg til rette på Norsk jord igjen. No begynner endeling brikkene å falle på plass, og det føles ganske så godt! Må også sei tusen takk til alle ord som er blitt lagt igjen på forrige innlegg, og alle tilbakemeldingene ellers. Som dere veit så setter eg enormt stor pris på det ? Eg har ikkje fått tid å svare tilbake enda, men det kommer. Det blei en tårevåt farvell både fra hotellet og alle flyplassene, ettersom en og en person forsvant. Det er virkelig rart kor stenke bånd man knytter til det som var ukjent mennesker for 3,5 måned siden, men som vi sa: "Slapp av, vær vanlig. Vi sees igjen ? "

Nok om det – over til dagens oppskrift! Det er vell mange som er i bakemodus for tida, da gjerne søtsaker og julebakst. Det kane gjerne bli for masse av det gode, så her er ei oppskrift på havre- og mandelkjeks som er reposter fra tidligere. Du kan lage akkurat den varianten du ønsker, og dei passer til alt mulig av pålegg –

Havre- og mandelkjeks
1 dl finhakkede mandler
1 dl sesamfrø
1 dl lettkokte havregryn
2 eggekvitter
1/2 ts salt
2 ts sukrin
2 ts fiberhusk
Evt. vann

Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen ingrediensane, og juster med et par ss vann om den er veldig tørr. Kle en langpanne med bakepapir, rull kuler av deiga og press dei flate med ca. 0,5 cm tjukkelse. Eg forma mine i hjerteformer, men lag gjerne runde kjeks. Om det kleber veldig, bruk litt vatn på fingrene for å gjere det enklare å forme dei. Smaksett evt. kjeksa (sjå under) – og steik kjeksa ca. 15 minutter, men følg med underveis. Slå av ovnen, slipp ut litt luft og la dei deretter stå i ettervarmen så dei blir sprø og cruncy ?

Tips:

Kjeksa er veldig gode naturelle, då du kan variere pålegget både salt&søtt. Om du ønsker kan du smaksette kjeksa med å drysse det over før du steiker dei. Eg pleier å ha maldonsalt på halvparten, salte kjekt er kanongodt med forskjellige typer ost. Då trykker eg saltflakene litt ned i kjeksa så det ikkje drysser av under oppbevaringen. Du kan også bruke ulike typer frø, urter eller krydder – prøv gjerne litt forskjellig på en oppskrift og finn din favoritt 🙂

Eg syns dei er knallgode som mellommåltid, snacks, kaffikos eller en lett kveldsmat. Dei passer egentlig til det aller meste 🙂

Greit med noken sunne og gode alternativer i julen også, innimellom all kosen! Oppbevarer du de tørt i romptemperatur, holder se seg også veldig lenge. Eg lager stort sett alltid dobbel porsjon når eg først er i gang.

Litt seinere blir det litt kvalitetstid med mitt gamle, kjekke kjøkken. Eg gleda meg allerede, tippe det blir noke julebakst i eksprimenteringen!
Ønsker dere en fin Fredag videre 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg