Linda Stuhaug

Annonse

Sjokolade-kokoskrem med en ny vri

Sjokolade-kokoskrem med en ny vri
… nemlig med hint av peanøtt! For en smaksfest seier berre eg – dette var fantastisk godt ? Sjokolade-kokoskremen er blitt en favoritt hos mange, og kan nytes som ett eget måltid gjerne til frukost, lunsj eller kveldsmat. Den passer sammen med frisk frukt og bær, nøtter, med heimelaga karamell-granola, som glasur på kake, i desserter (som denne sjokoladedrømmen) for å nevne noke. Her for ei stund tilbake tilsatte eg en ekstra ingrediens og fekk den nydelige kombinasjonen mellom peanøtt, sjokolade og kokos. I tillegg satte eg blandinga i fryseren en time før severing, så den blei iskald og kantene fekk iskonsistens. Hallelujah!
Peanøtt-sjokolade-kokoskrem:
~ Fortsatt den sunne, fyldige og mektige kremen ~ Passer til frukost, lunsj eller kveldsmat. Del sjokoladelykken og nyt til mellommåltid, dessert, før/etter trening med ett lass av sesongens friske bær ?
Peanøtt-sjokolade-kokoskrem ? 100 g kokosmelk, den stive delen* ? 100 g valgfri yoghurt* ? 20 g kakao ? 30 g sukrinmelis ? 10 g sukringold Evt. anna type søtning, smak til ? En klype salt ? 2 ts PB2 peanøttpulver, evt. peanøttmel eller peanøttsmør
Ta ut kun den stive delen av fullfeitt kokosmelk, og miks sammen med resten av ingrediensene. Smak gjerne til med kakao og søtning etter korleis du liker den. Spis med en gang med den toppingen du ønsker, eller lag kvelden i forveien så smakene får sette seg og kremen blir meir luftig. Du kan også gjere som meg no å fryse den en time eller to. Topp med det du måtte ønske, valget mitt falt på jordbær, blåbær og litt PB2 peanøttsmør.
* Når du kjøper kokosmelk, sett den gjerne rett i kjøleskapet. Då skiller den krema og stive delen seg, som er det som blir brukt. Bruk kun den harde delen, det er her feittet, smaken og konsistensen ligger, og er alfa omega for bra resultat. Du kan og bruke 200 g kokosmelk – som tilsvarer ca. 1 boks – istedenfor yoghurt. Eg bruker soyayoghurt som valgfri yoghurt no, men både gresk yoghurt og kesam kan brukes!
Kvifor inkludere meir kokosfeitt i kostholdet? Kokosfeitt er lett fordøyelig og stimulerende for fettforbrenningen. Det viser å ha god effekt på skjoldbrusskkjertelen, som styrer stoffskiftet. Kokosfeitt kan også vere vere betennelsesdempande og styrkande for immunforsvaret, på bakgrunn av innholdet av laurinsyre som er kjent for sin immunstyrkende evne. Laurinsyre er ein mellomlang feittsyre som blir raskt absorbert i kroppen og brukes til energi, og sjelden lagra som kroppsfeitt. Kokosfeittet gir energi som varer, og ved å tilføye kokosmelk i måltider vil man merke at mettheten vil vare lengre
En fantastisk sjokoladekrem som kan nytes med den beste samvittighet, også for dei som ikkje kan inkludere melk i kostholdet! Har du prøvd den enda?

… nemlig med hint av peanøtt!
For en smaksfest seier berre eg – dette var fantastisk godt ? Sjokolade-kokoskremen er blitt en favoritt hos mange, og kan nytes som ett eget måltid gjerne til frukost, lunsj eller kveldsmat. Den passer sammen med frisk frukt og bær, nøtter, med heimelaga karamell-granola, som glasur på kake, i desserter ( som denne sjokoladedrømmen) for å nevne noke. Her for ei stund tilbake tilsatte eg en ekstra ingrediens og fekk den nydelige kombinasjonen mellom peanøtt, sjokolade og kokos. I tillegg satte eg blandinga i fryseren en time før severing, så den blei iskald og kantene fekk iskonsistens. Hallelujah!

Peanøtt-sjokolade-kokoskrem:

~ Fortsatt den sunne, fyldige og mektige kremen ~
Passer til frukost, lunsj eller kveldsmat. Del sjokoladelykken og nyt til mellommåltid, dessert, før/etter trening med ett lass av sesongens friske bær ?

Peanøtt-sjokolade-kokoskrem
? 100 g kokosmelk, den stive delen*
? 100 g valgfri yoghurt*
? 20 g kakao
? 30 g sukrinmelis
? 10 g sukringold
Evt. anna type søtning, smak til
? En klype salt
? 2 ts PB2 peanøttpulver, evt. peanøttmel eller peanøttsmør

Ta ut kun den stive delen av fullfeitt kokosmelk, og miks sammen med resten av ingrediensene. Smak gjerne til med kakao og søtning etter korleis du liker den. Spis med en gang med den toppingen du ønsker, eller lag kvelden i forveien så smakene får sette seg og kremen blir meir luftig. Du kan også gjere som meg no å fryse den en time eller to. Topp med det du måtte ønske, valget mitt falt på jordbær, blåbær og litt PB2 peanøttsmør.

* Når du kjøper kokosmelk, sett den gjerne rett i kjøleskapet. Då skiller den krema og stive delen seg, som er det som blir brukt. Bruk kun den harde delen, det er her feittet, smaken og konsistensen ligger, og er alfa omega for bra resultat. Du kan og bruke 200 g kokosmelk – som tilsvarer ca. 1 boks – istedenfor yoghurt. Eg bruker soyayoghurt som valgfri yoghurt no, men både gresk yoghurt og kesam kan brukes!

Kvifor inkludere meir kokosfeitt i kostholdet?
Kokosfeitt er lett fordøyelig og stimulerende for fettforbrenningen. Det viser å ha god effekt på skjoldbrusskkjertelen, som styrer stoffskiftet. Kokosfeitt kan også vere vere betennelsesdempande og styrkande for immunforsvaret, på bakgrunn av innholdet av laurinsyre som er kjent for sin immunstyrkende evne. Laurinsyre er ein mellomlang feittsyre som blir raskt absorbert i kroppen og brukes til energi, og sjelden lagra som kroppsfeitt. Kokosfeittet gir energi som varer, og ved å tilføye kokosmelk i måltider vil man merke at mettheten vil vare lengre

En fantastisk sjokoladekrem som kan nytes med den beste samvittighet, også for dei som ikkje kan inkludere melk i kostholdet!
Har du prøvd den enda?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg