Linda Stuhaug

Annonse

30. juni 2014

Bakt avokado med egg & lompe-vaffeltoast

Bakt avokado med egg & lompe-vaffeltoast
Hei!
Det er kjøttfri Mandag igjen, og idag kommer eg med enda en kanongod smakskombinasjon – nemlig bakt avokado med egg! Det blei litt masse egg på bloggen no om dagane, men eg må berre dele denne middagen med dere idag. Egg er en jo real næringsbombe, og omtales som naturens vitaminpille – for det einaste vitaminet man ikkje finner i egg er vitamin C. Det har eit høgt innhold av sunne fettsyrer og protein. Når kjøttfri middag står på agendaen er jo egg heilt supert, og det kan lages i så mange forskjellige varianter.
Avokado er jo full av funne fettsyrer, samtidig som den er rik på folat, jern, vitamin C og kalsium. Så dette er eit måltid som er tipp topp for hode og kropp. Gla’mat!
Juster mengdene etter deg, dine behov eller kor mange som skal spise. Kommer litt an på tilbehøret, men eg vil anbefale to halvdeler med bakt avokado per person, altså en heil avokado.
Bakt avokado med egg Avokado 1 egg pr. halvdel Krydder
? Del avokadoen på langs og ta ut steinen. Er halvdelen veldig bua på undersida kan du godt skjære den litt flat så den står stabilt. Skrap ut litt av innmaten med ei skei ? Klekk egget over en kopp og la eggekvitten renne litt av. Hell plomma i avokadoen og etterfyll med eggekvitte til kanten. ? Strø over litt krydder etter smak. Eg brukte maldonsalt og grovkverna chilli. ? Steik midt i ovnen på 200 grader til egget har satt seg, og etter korleis du ønsker egget ditt. Stiv plomme? Blaut plomme? Sjekk underveis. Min var en plass midt imellom og stod rundt 20 minutter.
Mens avokadoen godgjer seg i ovnen kan man lage til tilbehøret!
Mulighetane er mange for kva man kan velge som tilbehør. Bakt avokado med egg & salat kunne våre nok, eg lagde berre en halvdel, og da skulle eg ha laga en til. Derfor lagde eg nydelig lompe-vaffeltoast –
Lompe-vaffeltoast lager man av to lomper. Ta valgfritt pålegg på eine lompa, klaff den andre over og steik i vaffeljern til en gyllen farge. Mitt pålegg blei heimelaga pesto og litt ost. Det er også godt med salt skinke i lompa, men det passer ikkje når det er kjøttfri middag – og det var like godt uten!
Eg brukte mine heimelaga, glutenfri lomper – men du kan også bruke kjøpte lomper (vanlige lomper, speltlomper, havrelomper etc) eller heimelaga søtpotetlomper 🙂
Fantastisk godt! Eg lagde masse av dette for nokre år siden, og no har eg fått smaken på det igjen. Sunt, enkelt, raskt, lettvint., og heilt supert på kjøttfri Mandag 🙂
Blir det kjøttfri lunsj/middag på deg idag? Fortell meg gjerne kva som står på din meny!

Hei!

Det er kjøttfri Mandag igjen, og idag kommer eg med enda en kanongod smakskombinasjon – nemlig bakt avokado med egg! Det blei litt masse egg på bloggen no om dagane, men eg må berre dele denne middagen med dere idag. Egg er en jo real næringsbombe, og omtales som naturens vitaminpille – for det einaste vitaminet man ikkje finner i egg er vitamin C. Det har eit høgt innhold av sunne fettsyrer og protein. Når kjøttfri middag står på agendaen er jo egg heilt supert, og det kan lages i så mange forskjellige varianter.

Avokado er jo full av funne fettsyrer, samtidig som den er rik på folat, jern, vitamin C og kalsium. Så dette er eit måltid som er tipp topp for hode og kropp. Gla’mat!

Juster mengdene etter deg, dine behov eller kor mange som skal spise. Kommer litt an på tilbehøret, men eg vil anbefale to halvdeler med bakt avokado per person, altså en heil avokado.

Bakt avokado med egg
Avokado
1 egg pr. halvdel
Krydder

? Del avokadoen på langs og ta ut steinen. Er halvdelen veldig bua på undersida kan du godt skjære den litt flat så den står stabilt. Skrap ut litt av innmaten med ei skei
? Klekk egget over en kopp og la eggekvitten renne litt av. Hell plomma i avokadoen og etterfyll med eggekvitte til kanten.
? Strø over litt krydder etter smak. Eg brukte maldonsalt og grovkverna chilli.
? Steik midt i ovnen på 200 grader til egget har satt seg, og etter korleis du ønsker egget ditt. Stiv plomme? Blaut plomme? Sjekk underveis. Min var en plass midt imellom og stod rundt 20 minutter.

Mens avokadoen godgjer seg i ovnen kan man lage til tilbehøret!

Mulighetane er mange for kva man kan velge som tilbehør.
Bakt avokado med egg & salat kunne våre nok, eg lagde berre en halvdel, og da skulle eg ha laga en til. Derfor lagde eg nydelig lompe-vaffeltoast –

Lompe-vaffeltoast lager man av to lomper. Ta valgfritt pålegg på eine lompa, klaff den andre over og steik i vaffeljern til en gyllen farge. Mitt pålegg blei heimelaga pesto og litt ost. Det er også godt med salt skinke i lompa, men det passer ikkje når det er kjøttfri middag – og det var like godt uten!

Eg brukte mine heimelaga, glutenfri lomper – men du kan også bruke kjøpte lomper (vanlige lomper, speltlomper, havrelomper etc) eller heimelaga søtpotetlomper 🙂

Fantastisk godt! Eg lagde masse av dette for nokre år siden, og no har eg fått smaken på det igjen. Sunt, enkelt, raskt, lettvint., og heilt supert på kjøttfri Mandag 🙂

Blir det kjøttfri lunsj/middag på deg idag?
Fortell meg gjerne kva som står på din meny!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg