Linda Stuhaug

Annonse

13. august 2014

Heimelaga moussaka med søtpotet

Heimelaga moussaka med søtpotet
M-m-m-m-m-oussaka! Søtpotet er en storfavoritt om dagane, det har de vell lagt merke til her på bloggen. Eg eksprimenterer og prøver meg fram i mange varianter, og siste forsøk ut var heimelaga moussaka med søtpotet som blei en suksess! Det var virkelig utrulig godt, søtpotet framfor potet gjer nemlig smaksopplevelsen enda bedre (etter mi meining).
Heimelaga moussaka tenker du kanskje… Er ikkje det avansert då? Absolutt ikkje! Litt ingredienser må til, men ikkje la deg skremme av det. Den er utrulig enkel å lage, er sunn, næringsrik med mykje smak:
Søtpotet-moussaka, 4-6 porsjoner 2pk, 800 g karbonadedeig 1 løk 2 fedd kvitløk 1 boks hakkede tomater 3 ss tomatpurê 1 dl vatn Masse krydder etter smak Oregano, salt, pepper, grillkrydder, paprikakrydder, chilli ~ 3-4 mellomstore søtpoteter ~ 5 dl valgfri melk 1-2 ss maisenna 1/3 ts av salt, pepper og malt muskatnøtt 1 egg ~ Revet ost
Framgangsmetode
1. Steik karbonadedeig med løk, pressa kvitøk og krydder. Av krydder brukte eg dei som nevnt ovenfor, men bruk det du har som gir god smak. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê, vatn og la det putre til en tjukk kjøttsaus. Smak til med meir krydder.
2. Vask og skrell søtpoteta, del i tynne skiver.
3. Lag kvit saus ved å koke opp melk med krydder. Visp maisenna ut i kaldt vatn og tilsett litt etter litt i den kokande melka til du får en fyldig saus. Rør inn egg.
4. Legg kjøttsausen i bunnen av en ildfast form, etterfulgt av søtpotetskivene og kvit saus.
5. Steik moussakaen på 175 grader, midt i ovnen i 40 minutter. Etter halve tida tar du formen ut og topper med ost. La den kvile 5 minutter før servering så den får satt seg. Nyt!
Med en frisk, fargerik salat var middagen absolutt komplett –
TIPS FOR VARIASJON! – For en enda enklere og meir proteinrik variant, bruk gjerne cottage cheese istedenfor å lage kvit saus.
– Du kan selfølgelig bruke vanlige poteter framfor søtpoteter om du ønsker det. Eller kva med skivede aubergine, som i ekte gresk stil?
– Lag gjerne guacamole, kvitløksdressing eller tatziki som tilbehør. Er du usikker på korleis kan du bruke søkefeltet på venstre side, eg har posta oppskrifter mange ganger.
Håper fleire prøver seg på denne- Den passer like godt i kvardagen, som lørdagskvelds eller kanskje søndagsmiddag for heile familien 🙂


M-m-m-m-m-oussaka!

Søtpotet er en storfavoritt om dagane, det har de vell lagt merke til her på bloggen. Eg eksprimenterer og prøver meg fram i mange varianter, og siste forsøk ut var heimelaga moussaka med søtpotet som blei en suksess! Det var virkelig utrulig godt, søtpotet framfor potet gjer nemlig smaksopplevelsen enda bedre (etter mi meining).

Heimelaga moussaka tenker du kanskje… Er ikkje det avansert då? Absolutt ikkje! Litt ingredienser må til, men ikkje la deg skremme av det. Den er utrulig enkel å lage, er sunn, næringsrik med mykje smak:

Søtpotet-moussaka, 4-6 porsjoner
2pk, 800 g karbonadedeig
1 løk
2 fedd kvitløk
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpurê
1 dl vatn
Masse krydder etter smak
Oregano, salt, pepper, grillkrydder, paprikakrydder, chilli
~
3-4 mellomstore søtpoteter
~
5 dl valgfri melk
1-2 ss maisenna
1/3 ts av salt, pepper og malt muskatnøtt
1 egg
~
Revet ost

Framgangsmetode

1. Steik karbonadedeig med løk, pressa kvitøk og krydder. Av krydder brukte eg dei som nevnt ovenfor, men bruk det du har som gir god smak. Tilsett hakkede tomater, tomatpurê, vatn og la det putre til en tjukk kjøttsaus. Smak til med meir krydder.

2. Vask og skrell søtpoteta, del i tynne skiver.

3. Lag kvit saus ved å koke opp melk med krydder. Visp maisenna ut i kaldt vatn og tilsett litt etter litt i den kokande melka til du får en fyldig saus. Rør inn egg.

4. Legg kjøttsausen i bunnen av en ildfast form, etterfulgt av søtpotetskivene og kvit saus.

5. Steik moussakaen på 175 grader, midt i ovnen i 40 minutter. Etter halve tida tar du formen ut og topper med ost. La den kvile 5 minutter før servering så den får satt seg. Nyt!

Med en frisk, fargerik salat var middagen absolutt komplett –

TIPS FOR VARIASJON!
– For en enda enklere og meir proteinrik variant, bruk gjerne cottage cheese istedenfor å lage kvit saus.

– Du kan selfølgelig bruke vanlige poteter framfor søtpoteter om du ønsker det. Eller kva med skivede aubergine, som i ekte gresk stil?

– Lag gjerne guacamole, kvitløksdressing eller tatziki som tilbehør. Er du usikker på korleis kan du bruke søkefeltet på venstre side, eg har posta oppskrifter mange ganger.

Håper fleire prøver seg på denne-
Den passer like godt i kvardagen, som lørdagskvelds eller kanskje søndagsmiddag for heile familien 🙂

Annonse

6 Kommentarer

T

Tone

7. november 2018

Denne ble kjempegod! Takk for oppskrift! Jeg laget en litt mer tradisjonell variant: brukte lammekjøttdeig og litt kanel i kjøttsausen. Dette fungerte også veldig godt til søtpotetene

Linda Stuhaug

8. november 2018

Høyres godt ut, Tone 😀 Takk for tips!

C

Caroline

18. april 2018

Dette var kjempe godt, laget til foreningen- var tomt på 1-2-3!:-) Du er utrolig flink, jeg er inne hverdag og ser på oppskrifter og finner inspirasjon. Jeg har enda ikke laget noe som ikke har falt i smak!:-D

Linda Stuhaug

18. april 2018

Hurra, så kjekt å lese! Tusen takk for hyggelige ord, Caroline – det setter eg stor pris på <3

I

Isak M Hansen

9. desember 2020

Tusen takk for en artig oppskrift å lage, det ble veldig godt dette. jeg gjorde noen små endringer, hadde litt mais i kjøttsausen også delte jeg en squash å la i lag med søt poteten, så brukte jeg hvetemel i stede for maisenna mel i sausen, ble like godt det, stå på videre, syns du er flink, du inspirerer andre mennesker mer enn du tror, hilsen Isak i drangedal.=)

Linda Stuhaug

9. desember 2020

Hei Isak! Så hyggelig å lese at oppskrifta falt i smak 😀 Heilt innafor å lage sin egen liten vri på oppskriftene 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere, takk for hyggelig tilbakemelding!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg