Linda Stuhaug

Annonse

30. september 2014

Laks med med wokede, krema grønnsaker

Laks med med wokede, krema grønnsaker
Hei alle sammen! Det er lenge sida eg har delt spennande fiskemiddager her på bloggen. Rart med det, men det eg spiser oftest og aller mest, havner sjeldnere på bloggen. Eg foretrekker uten tvil fisk og skalldyr framfor kjøtt, og er det eg spiser mest av gjennom veka. Laks, ørret, scampi, torsk og anna kvit fisk i spennande smakskombinasjoner og forskjellig tilbehør. Skal defivitivt bli flinkare til å dele desse middagane med dere, for eg veit at fisk kan vere vanskeligere å få inn på middagsplanen opp til fleire ganger i veka.
Så idag er det på tide med rød fisk igjen. Dette er en middag som er like snau å lage som en porsjon eller til heile familien. Ovnsbakt laks med wokede, krema grønnsaker, middag på 15-20 minutter –
Juster mengdene etter kor mange som skal spise.
? Ovnsbakt laks Ha litt krydder over laksefilêter, denne gangen brukte eg grovkverna chilli, kvitløkspepper og grasløk. Steik midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter. I mellomtida lager du til grønnsakene.
? Wokede og krema grønnsaker Kutt valgfri grønnsaker i passelige biter, og start med å woke dei som treng lengst tid. Mitt valg og rekkefølge var gulrøtter, brokkoli, løk og sopp (løk og sopp er kanongodt å kreme, anbefaler å iallefall bruke dei!) Tilsett deretter vanlig kokosmelk og la alt kreme seg sammen. Eg elsker kokoskrema grønnsaker som er smakstilsatt med soyasaus, det blir en utrulig god smak og perfekt tilbehør til laksen. Alternativt kan du smakstilsette dei krema grønnsakene med ulike krydder, urter, fiskebuljong, sitronsaft også videre.
Server gjerne med en karbohydratkilde om du ønsker det, for eksempel ris!
Du kan woke dei grønnsakene du ønsker, her er valgmulighetene uendelige. Om du ikkje vil kreme med kokosmelk kan creme fraiche, rømme, gresk matyoghurt eller kesam vere gode alternativ.
En næringsrik tallerken med fantastiske smakskombinasjoner! Ekte gla?mat ?
Håper alle har fått en god start på veka! Imorra er det ny måned allerede, som betyr oppsummering av oppskrifter her på bloggen. Så no må det jobbast med det lange innlegget! Ha en fin kveld 🙂

Hei alle sammen!
Det er lenge sida eg har delt spennande fiskemiddager her på bloggen. Rart med det, men det eg spiser oftest og aller mest, havner sjeldnere på bloggen. Eg foretrekker uten tvil fisk og skalldyr framfor kjøtt, og er det eg spiser mest av gjennom veka. Laks, ørret, scampi, torsk og anna kvit fisk i spennande smakskombinasjoner og forskjellig tilbehør. Skal defivitivt bli flinkare til å dele desse middagane med dere, for eg veit at fisk kan vere vanskeligere å få inn på middagsplanen opp til fleire ganger i veka.

Så idag er det på tide med rød fisk igjen. Dette er en middag som er like snau å lage som en porsjon eller til heile familien. Ovnsbakt laks med wokede, krema grønnsaker, middag på 15-20 minutter –


Juster mengdene etter kor mange som skal spise.

? Ovnsbakt laks
Ha litt krydder over laksefilêter, denne gangen brukte eg grovkverna chilli, kvitløkspepper og grasløk. Steik midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter. I mellomtida lager du til grønnsakene.

? Wokede og krema grønnsaker
Kutt valgfri grønnsaker i passelige biter, og start med å woke dei som treng lengst tid. Mitt valg og rekkefølge var gulrøtter, brokkoli, løk og sopp (løk og sopp er kanongodt å kreme, anbefaler å iallefall bruke dei!) Tilsett deretter vanlig kokosmelk og la alt kreme seg sammen. Eg elsker kokoskrema grønnsaker som er smakstilsatt med soyasaus, det blir en utrulig god smak og perfekt tilbehør til laksen. Alternativt kan du smakstilsette dei krema grønnsakene med ulike krydder, urter, fiskebuljong, sitronsaft også videre.

Server gjerne med en karbohydratkilde om du ønsker det, for eksempel ris!

Du kan woke dei grønnsakene du ønsker, her er valgmulighetene uendelige. Om du ikkje vil kreme med kokosmelk kan creme fraiche, rømme, gresk matyoghurt eller kesam vere gode alternativ.

En næringsrik tallerken med fantastiske smakskombinasjoner!
Ekte gla?mat ?


Håper alle har fått en god start på veka! Imorra er det ny måned allerede, som betyr oppsummering av oppskrifter her på bloggen. Så no må det jobbast med det lange innlegget! Ha en fin kveld 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg