Linda Stuhaug

Annonse

14. oktober 2014

Ovnsbakt torsk med søtpotetmos

Ovnsbakt torsk med søtpotetmos
Middagstips med torsk på menyen idag!
Torsk er en fettfri og proteinrik fisk med mange nyttige vitaminer og mineraler. Mange kan synes torsken er kjedelig og smaklaus, men med riktig tilberedingsmetode og tilbehør så kan det bli eit skikkelig festmåltid altså!
Sjølv er eg veldig glad i torsk i forskjellige variasjoner, og skal absolutt dele fleire av mine favoritter med dere. Idag starter eg med ovnsbakt tosk, søtpotetmos og frisk salat –
Torsk med søtpotetmos er en uslåelig kombinasjon og løfter med en gang fiskemåltidet, har du ikkje prøvd dette sammen er det virkelig på tide!
Juster mengdene etter kor mange som skal spise.
? Ovnsbakt torsk Strø over salt og pepper, legg i en ildfast form og bak i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter, litt lengre om du bruker fryst fisk. Eg brukte ryggfilêter av torsk.
? Søtpotetmos Søtpotetene må kokes, dampkokes eller bakes til dei er lett møre. Del sølpotet(ene) i mindre biter så går det fortare. Eg mikrobaker søtpoteta i 6-8 minutter, fjerner skallet og moser i en foodprosessor til en jevn, klumpfri søtpotetmos. Smak gjerne til med salt, pepper og en klatt smør.
? Frisk salat Bland sammen salat av dine favoritter. Eg brukte 1/2 stor avokado på min tallerken som en fettkilde, da torsken er veldig mager. Lag gjerne guacamole som tilbehør ved å mose avokado og smake til med salt, pepper og evt. grovkverna chilli.
Kanongod, mettande og næringsrik middag med mange gode smaker! Avlutta det heile med eit godt dryss pepper og litt urtesalt på toppen –
Fleire smakfulle torskemiddager i ulike varianter og kombinasjoner kommer absolutt. Det er sunt å variere! Fortell meg gjerne din favorittoppskrift/variant/smakskombinasjon med torsk på menyen 🙂
Ha en fin dag!

Middagstips med torsk på menyen idag!

Torsk er en fettfri og proteinrik fisk med mange nyttige vitaminer og mineraler. Mange kan synes torsken er kjedelig og smaklaus, men med riktig tilberedingsmetode og tilbehør så kan det bli eit skikkelig festmåltid altså!

Sjølv er eg veldig glad i torsk i forskjellige variasjoner, og skal absolutt dele fleire av mine favoritter med dere. Idag starter eg med ovnsbakt tosk, søtpotetmos og frisk salat –

Torsk med søtpotetmos er en uslåelig kombinasjon og løfter med en gang fiskemåltidet, har du ikkje prøvd dette sammen er det virkelig på tide!


Juster mengdene etter kor mange som skal spise.

? Ovnsbakt torsk
Strø over salt og pepper, legg i en ildfast form og bak i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter, litt lengre om du bruker fryst fisk. Eg brukte ryggfilêter av torsk.

? Søtpotetmos
Søtpotetene må kokes, dampkokes eller bakes til dei er lett møre. Del sølpotet(ene) i mindre biter så går det fortare. Eg mikrobaker søtpoteta i 6-8 minutter, fjerner skallet og moser i en foodprosessor til en jevn, klumpfri søtpotetmos. Smak gjerne til med salt, pepper og en klatt smør.

? Frisk salat
Bland sammen salat av dine favoritter. Eg brukte 1/2 stor avokado på min tallerken som en fettkilde, da torsken er veldig mager. Lag gjerne guacamole som tilbehør ved å mose avokado og smake til med salt, pepper og evt. grovkverna chilli.

Kanongod, mettande og næringsrik middag med mange gode smaker! Avlutta det heile med eit godt dryss pepper og litt urtesalt på toppen –

Fleire smakfulle torskemiddager i ulike varianter og kombinasjoner kommer absolutt. Det er sunt å variere! Fortell meg gjerne din favorittoppskrift/variant/smakskombinasjon med torsk på menyen 🙂

Ha en fin dag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg