Linda Stuhaug

Annonse

28. oktober 2014

Thailandsk kyllingform!

Thailandsk kyllingform!
God tirsdag!
Ekstremværet fortsetter, men det går i grunn heilt fint da man har ekstra god samvittighet for å tilbringe meir tid på kjøkkenet innendørs 🙂 Eg har så mange oppskrifter på lur som eg gleda meg til å dele, og eg må jo berre starte en plass. En sunn, smakfull og enkel middag i dagens innlegg, nemlig indisk kyllingform! Denne inneholder masse grønnsaker, sunt fett og en god proteinkilde med kyllingfilêt – for å ikkje snakke om at den er uten gluten og kan fint lages uten melk.
Krydderet kan bli litt røft for mange, men her gjelder det å justere og smake seg fram til den blir passelig for deg og dine. Ingenting i veien med å drysse på litt krydder før servering om man har bomma litt heller!
Thailandsk kyllingform, 4 porsjoner 2-3 rødløk 1 purreløk 600-800 g kyllingfilêt 1 boks kokosmelk (ikkje light) 1 boks matyoghurt, creme fraiche eller ekstra boks kokosmelk 2 ts paprikakrydder 2 ss red curry paste 2 ts karrikrydder 1 ts kvitløkskrydder Evt. salt&pepper Evt. maisennajevning
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader. Kutt kyllingfilêtene i passelige biter og legg i en ildfast form sammen med grønnsakene.
Miks sammen resten av ingrediensene i en liten kjele og la det få eit oppkok. Smak til om du ønsker sausen mildere eller sterkere, juster med litt maisennajevning om du vil ha den fyldigere. Hell over formen og steik midt i ovnen i 25-30 minutter.
Dryss over litt peanøtter og urter rett før servering. Tilbehør med salat og gjerne ris passer ypperlig!
Min væska seg litt ekstra fordi eg denne gangen brukte en boks kokosmelk og en boks lett kokosmelk. Anbefaler å bruke to vanlige eller evt. en boks kokosmelk og en boks matyoghurt / creme fraiche. Hugs å velg matyoghurt som tåler varme.
Tips: Bytt gjerne kyllingfilêt med svinestrimler eller scampi for variasjon 🙂
Håper alle har fått en god og sprek start på veka 🙂

God tirsdag!

Ekstremværet fortsetter, men det går i grunn heilt fint da man har ekstra god samvittighet for å tilbringe meir tid på kjøkkenet innendørs 🙂 Eg har så mange oppskrifter på lur som eg gleda meg til å dele, og eg må jo berre starte en plass. En sunn, smakfull og enkel middag i dagens innlegg, nemlig indisk kyllingform! Denne inneholder masse grønnsaker, sunt fett og en god proteinkilde med kyllingfilêt – for å ikkje snakke om at den er uten gluten og kan fint lages uten melk.

Krydderet kan bli litt røft for mange, men her gjelder det å justere og smake seg fram til den blir passelig for deg og dine. Ingenting i veien med å drysse på litt krydder før servering om man har bomma litt heller!

Thailandsk kyllingform, 4 porsjoner
2-3 rødløk
1 purreløk
600-800 g kyllingfilêt
1 boks kokosmelk (ikkje light)
1 boks matyoghurt, creme fraiche eller ekstra boks kokosmelk
2 ts paprikakrydder
2 ss red curry paste
2 ts karrikrydder
1 ts kvitløkskrydder
Evt. salt&pepper
Evt. maisennajevning

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Kutt kyllingfilêtene i passelige biter og legg i en ildfast form sammen med grønnsakene.

Miks sammen resten av ingrediensene i en liten kjele og la det få eit oppkok. Smak til om du ønsker sausen mildere eller sterkere, juster med litt maisennajevning om du vil ha den fyldigere. Hell over formen og steik midt i ovnen i 25-30 minutter.

Dryss over litt peanøtter og urter rett før servering. Tilbehør med salat og gjerne ris passer ypperlig!


Min væska seg litt ekstra fordi eg denne gangen brukte en boks kokosmelk og en boks lett kokosmelk. Anbefaler å bruke to vanlige eller evt. en boks kokosmelk og en boks matyoghurt / creme fraiche. Hugs å velg matyoghurt som tåler varme.

Tips:
Bytt gjerne kyllingfilêt med svinestrimler eller scampi for variasjon 🙂

Håper alle har fått en god og sprek start på veka 🙂


Annonse

10 Kommentarer

A

Anne-Kariin

11. januar 2019

Finner jeg oppskrift på salaten på siden din?

Linda Stuhaug

13. januar 2019

Deler ikkje oppskrift på en grønn salat. Bruk det du liker av friske grønnsaker 🙂

T

Tonje

17. mars 2019

Hei! Gleder meg til å prøve denne! Kan red curry paste erstattes med sambal oelek eller blir det et annerledes resultat? 🙂

Linda Stuhaug

17. mars 2019

Det går heilt sikkert fint. For å vere heilt æring har eg aldri smakt/brukt Sambal Olek, så veit ikkje heilt korleis den smaker 🙂 Men liker du det, så er det nok ingen problem!

K

K.

2. januar 2024

Hei og godt nyttår! Denne var god, men ble litt væskete, selv om smaken var bra. Kanskje unngå vannet som kommer med kokosmelken helt? K.

Linda Stuhaug

3. januar 2024

Ja, det kan du godt gjere! Kjekt retten smakte😃

L

Line

27. juni 2022

Hvorfor ikke light kokosmelk? Eller går det an? ;)

Linda Stuhaug

28. juni 2022

Fordi den inneholde nesten berre vatn og heile retten blir berre «dvask» - anbefaler det ikkje🤗

H

Hilde

28. oktober 2022

Steker du kyllingfiletene litt først?

Linda Stuhaug

28. oktober 2022

Nei, då hadde eg skreve det :)

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg