Linda Stuhaug

Annonse

7. november 2014

Smakfull søtpotetmosgrateng

Smakfull søtpotetmosgrateng
Hei alle sammen!
Her for ei lita stund sida handla eg inn ingredienser til å lage heimelaga moussaka med søtpotet, da eg fikk en ny ide. Kva med å bytte søtpotetskivene med søtpotetmos! Ny kombinasjon, ny smaksopplevelse, ny konsistens – jammen blei det ikkje fantastisk godt! Som de veit eg eg søtpotetens største fan om dagane og eg kommer til å fortsette å vere det ei stund framover. Storfavoritt og totalt dilla!
Det heile resulterte altså i søtpotetmosgrateng. Det er så utrulig godt med smaken av søtpotet sammen med tomatbasert kjøttfyll, så har dere ikkje prøvd det enda er det på høg tid. En middag som passer like godt til kvardag som helg –
Søtpotetmosgrateng, 4-6 personer 1 kg søtpoteter 600 g karbonadedeig 1-2 hakka løk 2 fedd kvitløk 2 bokser hakkede tomater 4 ss tomatpurê Krydder etter smak Eg brukte grovkverna chilli, pepper, oregano, paprika Revet ost
Slik gjer du: Del søtpotetene i fire biter, damp eller kok til dei er møre. Du kan også ovnsbake søtpotetene på 200 grader eller mikrobake dei i hurtigversjon til dei er møre. Fjern skallet og mos til en klumpfri søtpotetmos med stavmiksar.
Steik karbonadedeig med løk, pressa kvitløk og krydder. Tilsett deretter hakkede tomater og tomatpurê, la det småkoke til ein fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder.
Ha kjøttfyllet i bunnen av en ildfast form, bre over søtpotetmosen og avslutt med ost. Inn i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen, ca. 15-20 minutt. La formen kvile 5 minutter før servering.
Servert med en frisk salat så er måltidet komplett!
Og du! Bruk oppskrifta som inspirasjon, men tilsett gjerne litt ekstra grønnsaker, krydder eller bytt ut karbonadedeig med bønner for en vegetarvariant 🙂
Ser det ikkje godt ut?!
Håper du har lyst å prøve!

Hei alle sammen!

Her for ei lita stund sida handla eg inn ingredienser til å lage heimelaga moussaka med søtpotet, da eg fikk en ny ide. Kva med å bytte søtpotetskivene med søtpotetmos! Ny kombinasjon, ny smaksopplevelse, ny konsistens – jammen blei det ikkje fantastisk godt! Som de veit eg eg søtpotetens største fan om dagane og eg kommer til å fortsette å vere det ei stund framover. Storfavoritt og totalt dilla!

Det heile resulterte altså i søtpotetmosgrateng. Det er så utrulig godt med smaken av søtpotet sammen med tomatbasert kjøttfyll, så har dere ikkje prøvd det enda er det på høg tid. En middag som passer like godt til kvardag som helg –

Søtpotetmosgrateng, 4-6 personer
1 kg søtpoteter
600 g karbonadedeig
1-2 hakka løk
2 fedd kvitløk
2 bokser hakkede tomater
4 ss tomatpurê
Krydder etter smak
Eg brukte grovkverna chilli, pepper, oregano, paprika
Revet ost

Slik gjer du:
Del søtpotetene i fire biter, damp eller kok til dei er møre. Du kan også ovnsbake søtpotetene på 200 grader eller mikrobake dei i hurtigversjon til dei er møre. Fjern skallet og mos til en klumpfri søtpotetmos med stavmiksar.

Steik karbonadedeig med løk, pressa kvitløk og krydder. Tilsett deretter hakkede tomater og tomatpurê, la det småkoke til ein fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder.

Ha kjøttfyllet i bunnen av en ildfast form, bre over søtpotetmosen og avslutt med ost. Inn i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen, ca. 15-20 minutt. La formen kvile 5 minutter før servering.

Servert med en frisk salat så er måltidet komplett!

Og du! Bruk oppskrifta som inspirasjon, men tilsett gjerne litt ekstra grønnsaker, krydder eller bytt ut karbonadedeig med bønner for en vegetarvariant 🙂

Ser det ikkje godt ut?!

Håper du har lyst å prøve!

Annonse

4 Kommentarer

T

Trude

9. januar 2019

Har du prøvd å fryse ned restene av denne, er det mulig? 🙂 Veldig glad i å lage store porsjoner av mat og fryse ned, godt og enkelt å ta opp senere så har man god hjemmelaget mat klart på hektiske dager.

Linda Stuhaug

9. januar 2019

Det er heilt toppers! Denne gratengen er fin å fryse, enten i porsjoner eller i større form 🙂

M

Malin

19. oktober 2018

Les innholdsfortegnelsen før du legger varen i kurven din, jeg har byttet blandet annet brødtype, smør og pålegg etter å ha lest på hva de produktene jeg har brukt å kjøpe innholder. Finnes mange gode muligheter til å få i seg mindre salt bare ved å være bevist på det. Det er mitt beste tips

Linda Stuhaug

21. oktober 2018

Ikkje sant! Takk for fine og kloke tips, Malin 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg