Annonse
7. november 2014
Smakfull søtpotetmosgrateng
Hei alle sammen!
Her for ei lita stund sida handla eg inn ingredienser til å lage heimelaga moussaka med søtpotet, da eg fikk en ny ide. Kva med å bytte søtpotetskivene med søtpotetmos! Ny kombinasjon, ny smaksopplevelse, ny konsistens – jammen blei det ikkje fantastisk godt! Som de veit eg eg søtpotetens største fan om dagane og eg kommer til å fortsette å vere det ei stund framover. Storfavoritt og totalt dilla!
Det heile resulterte altså i søtpotetmosgrateng. Det er så utrulig godt med smaken av søtpotet sammen med tomatbasert kjøttfyll, så har dere ikkje prøvd det enda er det på høg tid. En middag som passer like godt til kvardag som helg –
Søtpotetmosgrateng, 4-6 personer
1 kg søtpoteter
600 g karbonadedeig
1-2 hakka løk
2 fedd kvitløk
2 bokser hakkede tomater
4 ss tomatpurê
Krydder etter smak
Eg brukte grovkverna chilli, pepper, oregano, paprika
Revet ost
Slik gjer du:
Del søtpotetene i fire biter, damp eller kok til dei er møre. Du kan også ovnsbake søtpotetene på 200 grader eller mikrobake dei i hurtigversjon til dei er møre. Fjern skallet og mos til en klumpfri søtpotetmos med stavmiksar.
Steik karbonadedeig med løk, pressa kvitløk og krydder. Tilsett deretter hakkede tomater og tomatpurê, la det småkoke til ein fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder.
Ha kjøttfyllet i bunnen av en ildfast form, bre over søtpotetmosen og avslutt med ost. Inn i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen, ca. 15-20 minutt. La formen kvile 5 minutter før servering.
Servert med en frisk salat så er måltidet komplett!
Og du! Bruk oppskrifta som inspirasjon, men tilsett gjerne litt ekstra grønnsaker, krydder eller bytt ut karbonadedeig med bønner for en vegetarvariant 🙂
Ser det ikkje godt ut?!
Håper du har lyst å prøve!
Annonse
4 Kommentarer
Trude
9. januar 2019
Linda Stuhaug
9. januar 2019
Malin
19. oktober 2018
Linda Stuhaug
21. oktober 2018
SKRIV EN KOMMENTAR