Linda Stuhaug

Annonse

13. november 2014

Sunn rullekake

Sunn rullekake
Hei godtfolk!
Eg satte i gang eit rullekake-prosjekt for ei stund tilbake med X antall mislykkede forsøk. Her må typen sukrin, mengden sukrin, typen mel, mengden mel, temperatur og timing vere rett, ellers blir det berre mislykka!
Men, eg fant fram til alt det rette til slutt og endte med ei saftig, smakfull, søt og god rullekake. Eg har stort sett ikkje våre noke fan av denne typen kake, men det blir plutselig noke anna når man lager den sjølv i en sunnere versjon. Rullekake kan man enkelt variere med forskjellige typer syltetøy, anna fyll eller forskjellige smaker. Med utgangspunkt i grunnoppskrifta må eg nesten prøve meg på fleire varienter etterkvart!
Men først til dagens oppskrift og første ut, som er uten sukker, gluten og melk –
Innlegget inneholder sponsede lenker.
Sukkerfri rullekake 2 egg 40 g sukrin 40 g sukrin gold 70 g mel, eg brukte 40 g bokhvetemel og 30 g fiberfin 4 dråper stevia vanilje eller vaniljeessens En klype salt 1/2 ts bakepulver
Sett ovnen på 180 grader. Visp egg, sukrin og sukrin gold til en luftig eggedosis. Tilsett en klype salt mot slutten og visp litt til. Sikt inn litt og litt av tørrvarene og vend forsiktig med en slikkepott så eggedosisen beholder luftigheten.
Ha bakepapir i en langpanne med og smør over eit tynt, tynt lag med olje. Fordel røra tynt over med ca. 0,5 cm tjukkelse. Steik midt i ovnen i 5-8 minutter, steiketida vil variere så følg med underveis!
Kvelv kaka over en våt klut med en gang den er ferdig i ovnen. Dra bakepapiret forsiktig av og smør valgfritt syltetøy på heile overflata. Rull kaka forsiktig sammen med en gang, brett over handkleet og la den kvile litt. Skjær opp i passelige biter og server, oppbevar i kjøleskap med plast rundt.
Alternativer/informasjon: – Svært sjelden bruker eg vanlig sukrin, men sukrin er nødvendig for å piske eggedosisen luftig. Derfor er sukrinmelis m/stevia og steviadråper nødvendig for å unngå bismaken sukrin aleine gir. – Bruk gjerne andre tørrvarer enn nevnt ovenfor, men vær obs på at andre typer kan gi anna resultat. Du fint bruke kveitemel eller speltmel. – Bruk det syltetøyet du liker og foretrekker. Sjølv lika eg best bringebær, men brukte jordbær denne gangen. Aprikos og eple har eg også lyst å prøve! Eg lager stort sett mitt eget, heimelaga syltetøy – oppskrift finner du her.
Håper det frister!
Ha en fin Torsdag vidare alle sammen!


Hei godtfolk!

Eg satte i gang eit rullekake-prosjekt for ei stund tilbake med X antall mislykkede forsøk. Her må typen sukrin, mengden sukrin, typen mel, mengden mel, temperatur og timing vere rett, ellers blir det berre mislykka!

Men, eg fant fram til alt det rette til slutt og endte med ei saftig, smakfull, søt og god rullekake. Eg har stort sett ikkje våre noke fan av denne typen kake, men det blir plutselig noke anna når man lager den sjølv i en sunnere versjon. Rullekake kan man enkelt variere med forskjellige typer syltetøy, anna fyll eller forskjellige smaker. Med utgangspunkt i grunnoppskrifta må eg nesten prøve meg på fleire varienter etterkvart!

Men først til dagens oppskrift og første ut, som er uten sukker, gluten og melk –


Innlegget inneholder sponsede lenker.

Sukkerfri rullekake
2 egg
40 g sukrin
40 g sukrin gold
70 g mel, eg brukte 40 g bokhvetemel og 30 g fiberfin
4 dråper stevia vanilje eller vaniljeessens
En klype salt
1/2 ts bakepulver

Sett ovnen på 180 grader. Visp egg, sukrin og sukrin gold til en luftig eggedosis. Tilsett en klype salt mot slutten og visp litt til. Sikt inn litt og litt av tørrvarene og vend forsiktig med en slikkepott så eggedosisen beholder luftigheten.

Ha bakepapir i en langpanne med og smør over eit tynt, tynt lag med olje. Fordel røra tynt over med ca. 0,5 cm tjukkelse. Steik midt i ovnen i 5-8 minutter, steiketida vil variere så følg med underveis!

Kvelv kaka over en våt klut med en gang den er ferdig i ovnen. Dra bakepapiret forsiktig av og smør valgfritt syltetøy på heile overflata. Rull kaka forsiktig sammen med en gang, brett over handkleet og la den kvile litt. Skjær opp i passelige biter og server, oppbevar i kjøleskap med plast rundt.

Alternativer/informasjon:
– Svært sjelden bruker eg vanlig sukrin, men sukrin er nødvendig for å piske eggedosisen luftig. Derfor er sukrinmelis m/stevia og steviadråper nødvendig for å unngå bismaken sukrin aleine gir.
– Bruk gjerne andre tørrvarer enn nevnt ovenfor, men vær obs på at andre typer kan gi anna resultat. Du fint bruke kveitemel eller speltmel.
– Bruk det syltetøyet du liker og foretrekker. Sjølv lika eg best bringebær, men brukte jordbær denne gangen. Aprikos og eple har eg også lyst å prøve! Eg lager stort sett mitt eget, heimelaga syltetøy – oppskrift finner du her.

Håper det frister!

Ha en fin Torsdag vidare alle sammen!

Annonse

4 Kommentarer

R

Ragnhild Nilsen

12. april 2020

Akkurat bakt denne rullekake, brukte vanlig mel, og fylte med peanøttsmør, det ble helt nydelig

Linda Stuhaug

12. april 2020

Oi nam! Høyres ut som en veldig god kombinasjon 😀

K

Kristin

2. mars 2020

Kan jeg bruke bare sukrin gold evt halvparten sukrin melis?

Linda Stuhaug

3. mars 2020

Ja, såå lenge det tilsvarer 80 g søtning 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg