Linda Stuhaug

Annonse

20. november 2014

Sukkerfri, enkel sjokoladefudge

Sukkerfri, enkel sjokoladefudge
God Torsdag alle!
Vi er nokon sjokomaner heile gjengen har eg fått inntrykk av, så dagens oppskrift trur og håper eg slår godt an hos fleire! Sukkerfri sjokoladefudge som er så rask og enkel å lage at det nesten blir for dumt å ikkje prøve seg – samtidig trenger den ikkje for mange ingreidenser. Oppskrift har eg delt tidligere, men den var litt annleis Eg har droppa en ingreidiens, laga en litt anna variant og tatt nye bilder – derfor må eg nesten berre poste den på nytt!
Oppskrifta mi på sukkerfri vaniljefudge er ein av mine mest populære, det er denne eg har tatt utgangpunkt i og laga i ekte sjokoladestil –
Sukkerfri sjokoladefudge ? 2 dl vikingmelk (hermetisk) ? 40 g sukrin gold ? 10 g ekte smør, evt. cocosa ? 20 g sukkerfri, mørk sjokolade, eks. denne ? En klype salt
Ha vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør litt underveis og følg med mot slutten så den ikkje svir seg, men likevell får nok tid. Min stod i ca. 10 minutter, men vil variere veldig. Du kan også koke massen i en kjele – bruk middels varme og rør innimellom, dette tar litt lengre tid.
Bland straks inn en klype salt og sukkerfri, mørk sjokolade. Vend godt så alt smelta sammen. Hell massen over i silikonformer og la den avkjøle seg i frysaren, dette tar rundt 1-2 timer. Vend sjokoladefudgen forsiktig ut og oppbevar i kjøleskap – dei kan også stå vekesvis i fryseren, men tin dei litt før servering. Lenkene i innlegget er sponsa.
Tips for variasjon: Ha hakkede nøtter, kjerner eller sjokoladebiter i formen før du vender massen over. Det er kjempegodt med blant anna cashewnøtt-sjokoladefudge! Personlig synes eg desse er bedre med salte nøtter for både smak og crunch.
Når det gjelder ingrediensbytting så kan du bruke fløyte framfor vikingmelk. Eg har laga dei med kokosmelk før og smak og konsistens blir noko anna, så anbefaler vikingmelk/fløyte.
Eg fikk totalt 12 store, firkanta sjokoladefudge av oppskrifta – men vil variere litt etter kva former du bruker og om du tilsetter noko ekstra.
Perfekt konsistens – akkurat som ekte fudge ?
Som kvardagsgodt til kaffien, sunnere helgekos eller julesnop når den tid kommer. Supre når søtsuget plutselig melder seg!

God Torsdag alle!

Vi er nokon sjokomaner heile gjengen har eg fått inntrykk av, så dagens oppskrift trur og håper eg slår godt an hos fleire! Sukkerfri sjokoladefudge som er så rask og enkel å lage at det nesten blir for dumt å ikkje prøve seg – samtidig trenger den ikkje for mange ingreidenser. Oppskrift har eg delt tidligere, men den var litt annleis Eg har droppa en ingreidiens, laga en litt anna variant og tatt nye bilder – derfor må eg nesten berre poste den på nytt!

Oppskrifta mi på sukkerfri vaniljefudge er ein av mine mest populære, det er denne eg har tatt utgangpunkt i og laga i ekte sjokoladestil –

Sukkerfri sjokoladefudge
? 2 dl vikingmelk (hermetisk)
? 40 g sukrin gold
? 10 g ekte smør, evt. cocosa
? 20 g sukkerfri, mørk sjokolade, eks. denne
? En klype salt

Ha vikingmelk, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen og la blandinga koke inn til en tjukk, karamellfarga masse. Rør litt underveis og følg med mot slutten så den ikkje svir seg, men likevell får nok tid. Min stod i ca. 10 minutter, men vil variere veldig. Du kan også koke massen i en kjele – bruk middels varme og rør innimellom, dette tar litt lengre tid.

Bland straks inn en klype salt og sukkerfri, mørk sjokolade. Vend godt så alt smelta sammen. Hell massen over i silikonformer og la den avkjøle seg i frysaren, dette tar rundt 1-2 timer. Vend sjokoladefudgen forsiktig ut og oppbevar i kjøleskap – dei kan også stå vekesvis i fryseren, men tin dei litt før servering. Lenkene i innlegget er sponsa.

Tips for variasjon:
Ha hakkede nøtter, kjerner eller sjokoladebiter i formen før du vender massen over. Det er kjempegodt med blant anna cashewnøtt-sjokoladefudge! Personlig synes eg desse er bedre med salte nøtter for både smak og crunch.

Når det gjelder ingrediensbytting så kan du bruke fløyte framfor vikingmelk. Eg har laga dei med kokosmelk før og smak og konsistens blir noko anna, så anbefaler vikingmelk/fløyte.

Eg fikk totalt 12 store, firkanta sjokoladefudge av oppskrifta – men vil variere litt etter kva former du bruker og om du tilsetter noko ekstra.


Perfekt konsistens – akkurat som ekte fudge ?

Som kvardagsgodt til kaffien, sunnere helgekos eller julesnop når den tid kommer.
Supre når søtsuget plutselig melder seg!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg