Linda Stuhaug

Annonse

Sunne sjokoladebiscotti

Sunne sjokoladebiscotti
Det er fredag igjen og andre helga i advent står for tur ? Eg rekner med det er mange som har tenkt å bake opp julekaker og lignende?
Kanskje dagens oppskift frister hos noken av dere, idag tenkte eg nemlig å dele sunne sjokoladebiscotti. Sprø, søte og avlange kjeks som verken inneholder sukker, gluten eller melk med dei riktige ingrediensane –
Biscotti, ca. 10 store
100 g mandelmel* 50 g havremel* 50 g sukrin+ 30 g sukrin gold 20 g kakao 1 liten ts bakepulver 30 g ekte smør, evt. cocosa eller margarin 1 egg + 1 eggekvitte 1/2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes En klype salt Hakkede mandler
Rør sammen dei tørre ingreidensene, tilsett egg, smelta smør og grovt hakkede mandler om du ønsker det. Trykk den smidige deiga ut på bakepapirkledd langpanne med rektangelform og ca. 1 cm tjukkelse. Steik på 180 grader i 20 minutter. Del opp med en pizzaskjærer, vend sideveis og ettersteik på 100 grader i 30 minutter. Snu dei etter halve tida, på denne måten sikrer du deg sprø biscotti. Avkjøl og oppbevar i romtemperatur. Lenkene i innlegget er sponsa.
*Tips/alternativer – Prøv deg gjerne fram med andre meltyper, men eg kan ikkje garantere at resultatte blir like bra da det kun er mandelmel/havremel eg har brukt. – Du kan også bruke andre søtninger enn sukrin gold og sukrin+, men det må tilsvare mengda av ca. 160 g sukker. Kombiner gjerne to typer, og bruk helst ikkje vanlig sukrin aleine. – Du kan fint droppe kakaopulver og lage nøytrale biscotti.
Ta utgangspunkt i oppskrifta og lag gjerne andre smakskombinasjoner. Kva med appelsin og vanilje? Bruke tørka frukt/bær istedenfor mandler? Dyppe dei i smelta sjokolade, enten kvit eller mørk? Det er mange måter å gjere det på 🙂
God helg alle sammen!

Det er fredag igjen og andre helga i advent står for tur ?
Eg rekner med det er mange som har tenkt å bake opp julekaker og lignende?

Kanskje dagens oppskift frister hos noken av dere, idag tenkte eg nemlig å dele sunne sjokoladebiscotti. Sprø, søte og avlange kjeks som verken inneholder sukker, gluten eller melk med dei riktige ingrediensane –



Biscotti, ca. 10 store

100 g mandelmel*
50 g havremel*
50 g sukrin+
30 g sukrin gold
20 g kakao
1 liten ts bakepulver
30 g ekte smør, evt. cocosa eller margarin
1 egg + 1 eggekvitte
1/2 ts ekte vaniljepulver, kan sløyfes
En klype salt
Hakkede mandler

Rør sammen dei tørre ingreidensene, tilsett egg, smelta smør og grovt hakkede mandler om du ønsker det. Trykk den smidige deiga ut på bakepapirkledd langpanne med rektangelform og ca. 1 cm tjukkelse. Steik på 180 grader i 20 minutter. Del opp med en pizzaskjærer, vend sideveis og ettersteik på 100 grader i 30 minutter. Snu dei etter halve tida, på denne måten sikrer du deg sprø biscotti. Avkjøl og oppbevar i romtemperatur. Lenkene i innlegget er sponsa.

*Tips/alternativer
– Prøv deg gjerne fram med andre meltyper, men eg kan ikkje garantere at resultatte blir like bra da det kun er mandelmel/havremel eg har brukt.
– Du kan også bruke andre søtninger enn sukrin gold og sukrin+, men det må tilsvare mengda av ca. 160 g sukker. Kombiner gjerne to typer, og bruk helst ikkje vanlig sukrin aleine.
– Du kan fint droppe kakaopulver og lage nøytrale biscotti.

Ta utgangspunkt i oppskrifta og lag gjerne andre smakskombinasjoner. Kva med appelsin og vanilje? Bruke tørka frukt/bær istedenfor mandler? Dyppe dei i smelta sjokolade, enten kvit eller mørk? Det er mange måter å gjere det på 🙂

God helg alle sammen!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg