Linda Stuhaug

Annonse

7. desember 2014

Sukkerfri, mjuke kakemenn

Sukkerfri, mjuke kakemenn
Hei godtfolk, og god 2.søndag i advent!
Eg har endelig fått bakt en av dei få julekakene som eg faktisk er begeistra for i denne tida, nemlig mjuke kakemenn ? Det er definitivt en av mine favoritter, og eg blei så glad når desse bokstavligtalt smakte bedre enn dei man får kjøpt på butikken. Det har nok med at dei ofte er tørre eller harde, mens eg liker dei mjuke og saftige.
Oppskrifta er som vanlig uten sukker, samtidig som eg lagde den uten melk. Dette kan man jo som du ser under justere etter dine behov. Dei er bakt med speltmel framfor kveitemel fordi eg tåler det masse bedre, men bruk gjerne kveitemel om dere heller ønsker det. Å lage glutenfri kakemenn var en utfordring og eg fekk dei nokolunde gode til slutt, men bakt med spelt var dei masse, masse bedre. Men muligheten er der for dere som trenger det, men her kreves det riktige meltyper.
La dere friste av saftige, mjuke, smakfulle kakemenn med finstasen på –
Lenkene i innlegget er sponsa.
Mjuke, sukkerfri kakemenn – ca. 2 brett 60 g ekte smør 2 dl valgfri melk 1 ts hornsalt 120 g sukrinmelis 120 g sukrin gold 50 g fiberfin, evt. meir speltmel ca. 350 g sikta speltmel ? Smelt smør og la det avkjøle seg litt før du blander sammen med melka. Rør inn sukrin gold, sukrinmelis, hornsalt, fiberfin og halvparten av speltmelet. Spe deretter på med resten av melet så du får en kompakt og smidig deig.
? La deiga stå noken timer eller natta over i kjøleskap. Kjevle ut deiga 1/2 cm tjukk med litt mel på kjøkkenbenken og stikk ut i ønskede former. Plasser på bakepapirkledd langpanne og steik midt i ovnen på 175 grader i 7-9 minutter.
? Kakene skal ikkje bli gylne, men lett porøse når dei er ferdige. La dei bli heilt avkjølte på rist.
? Kakemennene er gode som dei er, men pynt gjerne opp litt ekstra med sjokolade og diverse om du øsker det! Eg hadde sukkefri og melkefri sjokolade + atkins nonstop. Oppbevar i kakeboks i romtemperatur.
Tips/alternativer:
For melkefri variant: bruk melkefri margarin og den melka du ønsker. Eg brukte soyamelk denne gangen.
For glutenfri variant: eg gjorde 3 (!) forsøk på å få desse gode og glutenfri. Det er veldig få meltyper som egner seg til å bake kakemenn med, dei blei enten tørre, skrukkete eller rare på smak. Den beste varianten fekk eg med en blanding av fiberfin, bokhvetemel, kokosmel og kakemiks. Det gjekk absolutt an, men speltvarianten var definitivt best og den eg kommer til å lage igjen.
Bruk gjerne andre søtninger tilsvarande for 240 g sukker, men eg anbefaler ikkje sukrin aleine.
Snart bortevekk, men kakemennene skal definitivt lagast på nytt!

Hei godtfolk, og god 2.søndag i advent!

Eg har endelig fått bakt en av dei få julekakene som eg faktisk er begeistra for i denne tida, nemlig mjuke kakemenn ? Det er definitivt en av mine favoritter, og eg blei så glad når desse bokstavligtalt smakte bedre enn dei man får kjøpt på butikken. Det har nok med at dei ofte er tørre eller harde, mens eg liker dei mjuke og saftige.

Oppskrifta er som vanlig uten sukker, samtidig som eg lagde den uten melk. Dette kan man jo som du ser under justere etter dine behov. Dei er bakt med speltmel framfor kveitemel fordi eg tåler det masse bedre, men bruk gjerne kveitemel om dere heller ønsker det. Å lage glutenfri kakemenn var en utfordring og eg fekk dei nokolunde gode til slutt, men bakt med spelt var dei masse, masse bedre. Men muligheten er der for dere som trenger det, men her kreves det riktige meltyper.

La dere friste av saftige, mjuke, smakfulle kakemenn med finstasen på –


Lenkene i innlegget er sponsa.

Mjuke, sukkerfri kakemenn – ca. 2 brett
60 g ekte smør
2 dl valgfri melk
1 ts hornsalt
120 g sukrinmelis
120 g sukrin gold
50 g fiberfin, evt. meir speltmel
ca. 350 g sikta speltmel

? Smelt smør og la det avkjøle seg litt før du blander sammen med melka. Rør inn sukrin gold, sukrinmelis, hornsalt, fiberfin og halvparten av speltmelet. Spe deretter på med resten av melet så du får en kompakt og smidig deig.

? La deiga stå noken timer eller natta over i kjøleskap. Kjevle ut deiga 1/2 cm tjukk med litt mel på kjøkkenbenken og stikk ut i ønskede former. Plasser på bakepapirkledd langpanne og steik midt i ovnen på 175 grader i 7-9 minutter.

? Kakene skal ikkje bli gylne, men lett porøse når dei er ferdige. La dei bli heilt avkjølte på rist.

? Kakemennene er gode som dei er, men pynt gjerne opp litt ekstra med sjokolade og diverse om du øsker det! Eg hadde sukkefri og melkefri sjokolade + atkins nonstop. Oppbevar i kakeboks i romtemperatur.

Tips/alternativer:

For melkefri variant: bruk melkefri margarin og den melka du ønsker. Eg brukte soyamelk denne gangen.

For glutenfri variant: eg gjorde 3 (!) forsøk på å få desse gode og glutenfri. Det er veldig få meltyper som egner seg til å bake kakemenn med, dei blei enten tørre, skrukkete eller rare på smak. Den beste varianten fekk eg med en blanding av fiberfin, bokhvetemel, kokosmel og kakemiks. Det gjekk absolutt an, men speltvarianten var definitivt best og den eg kommer til å lage igjen.

Bruk gjerne andre søtninger tilsvarande for 240 g sukker, men eg anbefaler ikkje sukrin aleine.

Snart bortevekk, men kakemennene skal definitivt lagast på nytt!

Annonse

2 Kommentarer

B

Beate

23. november 2019

Men det er jo ekte smør, er jo melk i det?!

Linda Stuhaug

24. november 2019

Ja? «For melkefri variant: bruk melkefri margarin og den melka du ønsker» står det i innlegget.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg