Linda Stuhaug

Annonse

8. desember 2014

Krydderkake – saftig og sukkerfri!

Krydderkake – saftig og sukkerfri!
Krydderkake!
Den er sukkerfri, glutenfri, saftig, proteinrik og veldig smakfull – akkurat som krydderkake skal vere. Med dei typisk pepperkake-krydderene smaker den litt jul, og det passa jo midt i blinken no 🙂
Saftig og sukkerfri krydderkake 2 egg 130 g kesam 60 g sukrin gold 60 g sukrinmelis 50 g havremel 30 g kokosmel, evt. anna meltype 1/2 ts kanel + 1/2 ts kardemomme Eit dryss ingefær og nellik 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang 1 ts bakepulver
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen ingrediensene til en jevn og glatt røre. Juster evt. men litt vatn om røra er litt tjukk, det vil komme av på kva tørrvare du bruker. Oppskrifta passer til rund form på 20-22 cm i diameter eller firkanta form på 14×18 cm.
Steik kaka midt i ovnen i 15-20 minutter, til den akkurat har fått satt seg. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Kaka var så saftig at eg droppa glasuren og hadde over litt sukrinmelis på toppen ? Lag gjerne en kremost-glasur som man har på gulrotkake om du ønsker det, oppskrift finner du blant anna her.
Eg veit krydderkake er mange sin favoritt, spesielt no i juletider ? Prøv denne du også da vell!

Krydderkake!

Den er sukkerfri, glutenfri, saftig, proteinrik og veldig smakfull – akkurat som krydderkake skal vere. Med dei typisk pepperkake-krydderene smaker den litt jul, og det passa jo midt i blinken no 🙂

Saftig og sukkerfri krydderkake
2 egg
130 g kesam
60 g sukrin gold
60 g sukrinmelis
50 g havremel
30 g kokosmel, evt. anna meltype
1/2 ts kanel + 1/2 ts kardemomme
Eit dryss ingefær og nellik
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
1 ts bakepulver

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen ingrediensene til en jevn og glatt røre. Juster evt. men litt vatn om røra er litt tjukk, det vil komme av på kva tørrvare du bruker. Oppskrifta passer til rund form på 20-22 cm i diameter eller firkanta form på 14×18 cm.

Steik kaka midt i ovnen i 15-20 minutter, til den akkurat har fått satt seg. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

Kaka var så saftig at eg droppa glasuren og hadde over litt sukrinmelis på toppen ?
Lag gjerne en kremost-glasur som man har på gulrotkake om du ønsker det, oppskrift finner du blant anna her.

Eg veit krydderkake er mange sin favoritt, spesielt no i juletider ?
Prøv denne du også da vell!

Annonse

11 Kommentarer

a

annonym

4. desember 2018

Når jeg går inn på denne oppskriften får jeg kun opp «?» foran oppskriften.. Så ser ikke antallet av hvor mange egg, gram av de froskjellige osv..

Linda Stuhaug

5. desember 2018

Fiksa 🙂 Alle måla stod bak spørsmålstegnet!

Linda Stuhaug

5. desember 2018

Dette skjedde dessverre med nokon innlegg når eg flytta over bloggen min fra http://www.lindastuhaug.blogg.no til http://www.lindastuhaug.no :/ Skal sjekke om eg får ordna det 🙂

R

Ruth Anna Paulsen

10. desember 2019

Hei kan denne fryses?

Linda Stuhaug

11. desember 2019

Ja 🙂

R

Ruth Anna Paulsen

11. desember 2019

Takkog takk for mange gode oppskrifter

Linda Stuhaug

12. desember 2019

Veldig hyggelig å inspirere 🙂

V

Valo

24. april 2018

Hei, hei. Et lite spørsmål: Om man ikke har sukrinmelis tilgjengelig, kan man da bruke mer sukrin gold?

Linda Stuhaug

24. april 2018

Heisann! Ja, det kan du absolutt 🙂

A

Anniken

20. februar 2020

Hei! Kan jeg bruke mandelmel istedenfor havremel? Og da mener jeg ikle den fettreduserte fra funskjonell mat, men den litt grovere fra änglamark (coop obs)?

Linda Stuhaug

20. februar 2020

Hei! Du kan prøve, men vanskelig å vite om det vil fungere like godt, dessverre :/

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg