Linda Stuhaug

Annonse

27. desember 2014

Sunne, søte og saftige peanøttpannekaker

Sunne, søte og saftige peanøttpannekaker
God lørdag!
Dagens frukust var så god at eg må dele den med en gang. Sunne, søte og saftige pannekaker med smak av peanøtt – og ikkje minst en bedre smakskombinasjon av topping! Synd at eg tenkte på bilde etter eg hadde spist opp, men det gjorde ingenting da eg fant tilbake til noken gamle bilder i arkivet som ser identiske ut.
Proteinrike pannekaker passer like godt til frukost som lunsj, middag og kveldsmat. Smak og topping kan varieres fra gang til gang, idag frista det med peanøttpannekaker så da er peanøttmel toppers å ha i skapet. Har du ikkje peanøttmel kan du male peanøtter til mel i en foodprosessor, eller rett og slett bruke anna tørrvare, som for eksempel havremel.
Sukkerfri, glutenfri og alternativt melkefri –
Peanøttpannekaker, 1 person 1 egg 2 ss kesam eller gresk yoghurt* 30 g peanøttmel 15 g (glutenfritt) havremel 1 stor ts sukrin+ * Eit godt dryss kanel og kardemomme Vatn/melk til passe konsistens
Miks sammen ingrediensene og juster med væske til passe konsistens. Størrelse, tjukkelse og fyldighet kommer an på kor masse væske du bruker – så det er opp til deg. La røra svelle eit par minutter før du steiker på middels varme og serverer straks!
TIPS/ALTERNATIVER – For melkefri variant: bruk søtpotetmos, most banan, kokoskrem (kokosmelk som står kaldt og danner en stiv krem på toppen), eller soyayoghurt istedenfor kesam/gresk yoghurt. – Bruk gjerne anna søtning enn sukrin+ tilsvarande 2 store ts sukker.
Topping med cottage cheese, eit dryss kanel, bananbiter, bringebær, blåbær og cashewnøtter gjorde måltidet komplett. Du kan selfølgelig servere med akkurat det du ønsker!
Lag gjerne dobbel porsjon og del matgleden med en heldig!
God lørdag alle sammen 🙂

God lørdag!

Dagens frukust var så god at eg må dele den med en gang. Sunne, søte og saftige pannekaker med smak av peanøtt – og ikkje minst en bedre smakskombinasjon av topping! Synd at eg tenkte på bilde etter eg hadde spist opp, men det gjorde ingenting da eg fant tilbake til noken gamle bilder i arkivet som ser identiske ut.

Proteinrike pannekaker passer like godt til frukost som lunsj, middag og kveldsmat. Smak og topping kan varieres fra gang til gang, idag frista det med peanøttpannekaker så da er peanøttmel toppers å ha i skapet. Har du ikkje peanøttmel kan du male peanøtter til mel i en foodprosessor, eller rett og slett bruke anna tørrvare, som for eksempel havremel.

Sukkerfri, glutenfri og alternativt melkefri –

Peanøttpannekaker, 1 person
1 egg
2 ss kesam eller gresk yoghurt*
30 g peanøttmel
15 g (glutenfritt) havremel
1 stor ts sukrin+ *
Eit godt dryss kanel og kardemomme
Vatn/melk til passe konsistens

Miks sammen ingrediensene og juster med væske til passe konsistens. Størrelse, tjukkelse og fyldighet kommer an på kor masse væske du bruker – så det er opp til deg. La røra svelle eit par minutter før du steiker på middels varme og serverer straks!

TIPS/ALTERNATIVER
– For melkefri variant: bruk søtpotetmos, most banan, kokoskrem (kokosmelk som står kaldt og danner en stiv krem på toppen), eller soyayoghurt istedenfor kesam/gresk yoghurt.
– Bruk gjerne anna søtning enn sukrin+ tilsvarande 2 store ts sukker.

Topping med cottage cheese, eit dryss kanel, bananbiter, bringebær, blåbær og cashewnøtter gjorde måltidet komplett. Du kan selfølgelig servere med akkurat det du ønsker!

Lag gjerne dobbel porsjon og del matgleden med en heldig!


God lørdag alle sammen 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg