Ekte vaniljepudding med bringebærcoulis

Hei!
Er du på utkikk etter en dessert du kan lage i helga som er rett rundt hjørnet?
Da har eg eit forslag til deg!

Søt vaniljepudding som virkelig smaker ekte vanilje, med frisk og småsyrlig bringebærcoulis som tilbehør. Kombinasjonen er uslåelig! Er du en av dei som har prøvd og lykkes med oppskrifta mi på sukkerfri vaniljesaus eller vaniljekrem, så vil denne garanert falle i smak. Det er så og sei det samme, berre med en fyldig pudding konsistens.

Sukkerfri og glutenfri, heilt super å lage melkefri også –


Oppskrifta er ganske stor, og kan halveres – elelr dobles om dere er mange!

Ekte vaniljepudding, ca. 5 porsjoner
8 dl valgfri melk
2 vaniljestenger
4 ss sukrin+
5 eggeplommer
65 g maisenna
150 g mager kesam, kesam eller gresk yoghurt – kan sløyfes

1. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene og ha begge deler i en kjele med melk og sukrin+. Kok opp på svak varme, trekk kjelen til side og la blandinga stå litt.

2. Miks sammen eggeplommer og maisenna i en stor bolle. Visp godt inn halvparten av melkeblandinga til alt er klumpfritt.

3. Fjern vaniljestengene og hell alt tilbake til kjelen. Kok opp på nytt på middels varme under omrøring. Når blandinga begynner å koke så tjukner den, la den boble 5-6 sekunder før du trekker kjelen vekk fra plata.

4. Avkjøl litt før du vender inn mager kesam, hell alt i ei stor skål eller 4-6 porsjonsskåler og sett i kjøleskap.

5. Kor lang tid det tar før puddingen er klar kommer an på størrelsen på formen(e) du bruker. Ca. 3 timer for små former, 5 timer for stor skål. Lag gjerne kvelden eller dager i forveien.

Bringebærcoulis
400 g frosne bringebær
40 g sukrin+
1 dl vatn

? Ha alt i en kjele og kok opp på middels varme. Rør godt innimellom for å jevne bringebærene ut.

? Blandinga må ikkje å koke, bringebærene trenger kun å bli varme og møre i sukkerlaken. Kjør deretter med stavmikser til en jevn, klumpfri bringebærsaus og avkjøl.

Synd eg ikkje fekk tatt bilde av den fantastiske konsistensen, for den var magisk!

Ha en fin torsdagskveld! Snart helg igjen no 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Veslemøy

    Hei! Kan man bruke fiberfin isteden for maizena? 🙂

  2. Inviterer meg selv på mat til deg en gang jeg altså :):)

  3. går dette med lavkarbo diett ? ?

  4. Julie @ WolfItDown

    Herlig med vaniljepudding 😀 Også så lett og lage dagen i forveien så en slipper og sytresse 🙂 Coulisen høres nydelig ut, digger når det er litt syrlig og ikke altfor søtt slik som noen av sausene i butikken er 🙂 God torsdag! x

  5. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Kombinasjonen mellom vaniljepudding og coulisen er magisk! Også selfølgelig ei skei rett i munnen med coulisen, for den er så frisk og god 🙂 God fredag til deg, Julie 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Anna: Alle lavkarbodietter har forskjellige «grenser» for kor masse karbohydrat man kan få i seg, så det må du nesten finne ut av sjølv 😉 Du kan fint gjere endringer med melk om det er en type som er bedre enn en anna 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    mkde: Hehe, det må du berre gjere 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Veslemøy: Nei, det kan du ikkje. Maisenna er jo eit tjukningsmiddel, det er ikkje fiberfin 🙂

  9. Hva kan man bruke som erstatning for sukrin+ ? ?

  10. Linda Marie Stuhaug

    Marte: Da anbefaler eg sukrinmelis (m/stevia), kanskje i en kombinasjon med sukrin gold. Veit ikkje kva du liker/pleier å bruke?

  11. Kan jeg bruke mager vaniljekesam? 🙂

  12. Går det med vanlig sukrin?

  13. Linda Marie Stuhaug

    Jonas: Eg anbefaler aldri vanlig sukrin, det gir en bitter og kjølende ettersmak. Trur heller ikkje sukrinen kommer til å løyse seg opp i denne oppskrifta…

  14. Linda Marie Stuhaug

    Anne: Det går nok fint 🙂