Linda Stuhaug

Annonse

15. januar 2015

Ekte vaniljepudding med bringebærcoulis

Ekte vaniljepudding med bringebærcoulis
Hei! Er du på utkikk etter en dessert du kan lage i helga som er rett rundt hjørnet? Da har eg eit forslag til deg!
Søt vaniljepudding som virkelig smaker ekte vanilje, med frisk og småsyrlig bringebærcoulis som tilbehør. Kombinasjonen er uslåelig! Er du en av dei som har prøvd og lykkes med oppskrifta mi på sukkerfri vaniljesaus eller vaniljekrem, så vil denne garanert falle i smak. Det er så og sei det samme, berre med en fyldig pudding konsistens.
Sukkerfri og glutenfri, heilt super å lage melkefri også –
Oppskrifta er ganske stor, og kan halveres – elelr dobles om dere er mange!
Ekte vaniljepudding, ca. 5 porsjoner 8 dl valgfri melk 2 vaniljestenger 4 ss sukrin+ 5 eggeplommer 65 g maisenna 150 g mager kesam, kesam eller gresk yoghurt – kan sløyfes
1. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene og ha begge deler i en kjele med melk og sukrin+. Kok opp på svak varme, trekk kjelen til side og la blandinga stå litt.
2. Miks sammen eggeplommer og maisenna i en stor bolle. Visp godt inn halvparten av melkeblandinga til alt er klumpfritt.
3. Fjern vaniljestengene og hell alt tilbake til kjelen. Kok opp på nytt på middels varme under omrøring. Når blandinga begynner å koke så tjukner den, la den boble 5-6 sekunder før du trekker kjelen vekk fra plata.
4. Avkjøl litt før du vender inn mager kesam, hell alt i ei stor skål eller 4-6 porsjonsskåler og sett i kjøleskap.
5. Kor lang tid det tar før puddingen er klar kommer an på størrelsen på formen(e) du bruker. Ca. 3 timer for små former, 5 timer for stor skål. Lag gjerne kvelden eller dager i forveien.
Bringebærcoulis 400 g frosne bringebær 40 g sukrin+ 1 dl vatn
? Ha alt i en kjele og kok opp på middels varme. Rør godt innimellom for å jevne bringebærene ut.
? Blandinga må ikkje å koke, bringebærene trenger kun å bli varme og møre i sukkerlaken. Kjør deretter med stavmikser til en jevn, klumpfri bringebærsaus og avkjøl.
Synd eg ikkje fekk tatt bilde av den fantastiske konsistensen, for den var magisk!
Ha en fin torsdagskveld! Snart helg igjen no 🙂

Hei!
Er du på utkikk etter en dessert du kan lage i helga som er rett rundt hjørnet?
Da har eg eit forslag til deg!

Søt vaniljepudding som virkelig smaker ekte vanilje, med frisk og småsyrlig bringebærcoulis som tilbehør. Kombinasjonen er uslåelig! Er du en av dei som har prøvd og lykkes med oppskrifta mi på sukkerfri vaniljesaus eller vaniljekrem, så vil denne garanert falle i smak. Det er så og sei det samme, berre med en fyldig pudding konsistens.

Sukkerfri og glutenfri, heilt super å lage melkefri også –


Oppskrifta er ganske stor, og kan halveres – elelr dobles om dere er mange!

Ekte vaniljepudding, ca. 5 porsjoner
8 dl valgfri melk
2 vaniljestenger
4 ss sukrin+
5 eggeplommer
65 g maisenna
150 g mager kesam, kesam eller gresk yoghurt – kan sløyfes

1. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøene og ha begge deler i en kjele med melk og sukrin+. Kok opp på svak varme, trekk kjelen til side og la blandinga stå litt.

2. Miks sammen eggeplommer og maisenna i en stor bolle. Visp godt inn halvparten av melkeblandinga til alt er klumpfritt.

3. Fjern vaniljestengene og hell alt tilbake til kjelen. Kok opp på nytt på middels varme under omrøring. Når blandinga begynner å koke så tjukner den, la den boble 5-6 sekunder før du trekker kjelen vekk fra plata.

4. Avkjøl litt før du vender inn mager kesam, hell alt i ei stor skål eller 4-6 porsjonsskåler og sett i kjøleskap.

5. Kor lang tid det tar før puddingen er klar kommer an på størrelsen på formen(e) du bruker. Ca. 3 timer for små former, 5 timer for stor skål. Lag gjerne kvelden eller dager i forveien.

Bringebærcoulis
400 g frosne bringebær
40 g sukrin+
1 dl vatn

? Ha alt i en kjele og kok opp på middels varme. Rør godt innimellom for å jevne bringebærene ut.

? Blandinga må ikkje å koke, bringebærene trenger kun å bli varme og møre i sukkerlaken. Kjør deretter med stavmikser til en jevn, klumpfri bringebærsaus og avkjøl.

Synd eg ikkje fekk tatt bilde av den fantastiske konsistensen, for den var magisk!

Ha en fin torsdagskveld! Snart helg igjen no 🙂

Annonse

4 Kommentarer

G

Gaute

30. mai 2019

Dette ser supergodt ut, gleder meg til å teste ut! Står det i stil med alt annet du lager, innfris forventningene uten tvil! Noen spørsmål; har du generell erfaring med å bruke johannesbrødkjernemel, og vil det fungere her? Og hva med gelatin, kan det brukes for å få en «pudding» – konsistens?

Linda Stuhaug

31. mai 2019

Det er hyggelig å lese, Gaute 😀 Eg bruke johanneskjernebrødmel for mange år sidan, men slutta med det av to grunner; 1) Eg blei aldri heilt klok på det 2) 1% av lesarane mine har dette i hus, så oppskrifter blei urelevante for resterande 99% Men det går nok heilt fint å bruke altså, så lenge det tilsvarer ca. samme mengde med maisenna. Gelatinplater kan nok brukast også, det gir en litt anna konsistens, men vil nok fungere det og 🙂

G

Gaute

31. mai 2019

Takk, Linda! Dette blir bra

Linda Stuhaug

1. juni 2019

Du får gi en tilbakemelding 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg