Sukkerfri, kvit sjokolademousse

Hei!

Denne oppskrifta har eg gleda meg sånn til å dele med dere! Sukkerfri sjokolademousse med en luftig, men samtidig krema konsistens. Perfekt som en sunnere dessert for dei som er glad i sjokolade eller det søte. Oppskrifta er veldig enkel og eg håper fleire vil prøve seg!

Uten tilsatt sukker og gluten –

Sukkerfri, kvit sjokolademousse
1 dl vikingmelk
85 g sukkerfri, kvit sjokolade
2 gelatinplater
50 g kesam
2 eggekvitter
3-4 dråper stevia vanilje, kan sløyfes eller bruk litt sukrinmelis

Slik gjer du
? Legg gelatinplatene i kaldt vatn. Stivpisk eggekvittene i en egen bolle.
? Ha vikingmelk og sjokoladen i biter i en kjele. Varm opp på svak varme så alt er godt smelta sammen.
? Klem vatnet ut av gelatinplatene og smelt i den varme sjokoladeblandinga. Hell over i en egen bolle og vend inn kesam og steviadråper
? Vend deretter inn dei stivpiska eggekvittene med en slikkepott så alt er godt blanda. Hell over i ei skål eller 3 porsjonsformer. Sett kaldt i minimum 4 timer.

Server med litt raspa sjokolade, eller kombiner med bringebærsaus, frisk frukt og bær. Moussen er søt og passer ypperlig til den friske bringebærcoulisen som du finner oppskrift på her!

Eg veit fleire kommer til å spørre kva sukkerfri sjokolade eg bruker, for det kan vere vanskelig å få tak i.
Eg bruker alltid sjokolade fra merket Cavalier som man får på blant anna ulike helsekostbutikker – kvit sjokolade finner man kun med crisp, men det gjer ingenting! Denne er søta med det 100% naturlige søtningsstoffet stevia og smaker veldig godt.

Lag gjerne kvit sjokolademousse og tradisjonell sjokolademousse kvar for seg, og få den gode kontrasten mellom det lyse og mørke. Luksus!

Ha en fin lørdag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

34 kommentarer

  1. Danian. Gutteblogger

    Den ser hummelsk godt ut må jeg si

  2. Anna madelen

    Så herlig! Skal prøves!!

  3. healerfrue

    Oi, så fin!:) Må prøves!

  4. Nina Bakke

    så deilig

  5. Høres kjempe god ut! 😀 Hvor mange porsjoner er denne oppskriften beregnet på? 🙂

  6. Madeleine

    åh namnam ^^

  7. Linda Marie Stuhaug

    Madeleine: Fantastisk godt 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Marie: Ca. 3, det står nevnt i innlegget 🙂 Men gjerne 2 om man vil ha større porsjoner!

  9. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Virkelig nydelig 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    healerfrue: Så bra! Håper det smaker 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Anna madelen: Høres ut som en god plan! Du kommer ikkje til å angre 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Danian. Gutteblogger: Så hyggelig da 🙂

  13. Kan man bruke noe annet enn vikingmelk? Rismelk, kokosmelk..? Såg veldig godt ut å gleder meg til å prøve ut !!

  14. Veronica

    Fantastisk! Jeg er Kokk, og for noen utrolige bra oppskrifter du har og lager. Skikkelig snadder! 🙂 Håper du kommer ut med kokebok 🙂 Da skal jeg garantert kjøpe den. God helg! 🙂 Hilsen fra Sørlandet 🙂

  15. Julie @ WolfItDown

    Herlighet så nydelig denne så ut! Kan tenke meg konsistensen er helt himmelsk 😀 God helg Linda! x

  16. Karoline

    Hei Linda! Du gjør en kjempe god jobb! Gleder meg til cookieoppskriften fra instagram 😀

  17. Nam na nam halleluja! Elsker hvit sjokolade. Kan man bruke noe annet enn sukrin +, altså hvor mye må til av feks vanlig sukrin hvis man ikke har sukrin+ ? :p

  18. Linda Marie Stuhaug

    Armonia: Sukrin+ er ikkje en ingrediens i oppskrifta her? 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Karoline: Tusen takk, for en hyggelig kommentar å lese! Gleder meg til å dele cookiesene, må berre få laga dei på nytt først 😀

  20. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, konsistensen var så magisk! Perfekt med saus eller små biter av sjokolade 🙂

  21. Linda Marie Stuhaug

    Veronica: Tusen takk, for noken herlige ord å lese! Eg var på god veg til å utdanne meg som kokk eg også, men valgte å ikkje gå læretid. Bok kommer en gang i framtida – det er eg heilt sikker på 🙂 Ha en super søndag!

  22. Linda Marie Stuhaug

    Ida: Da ville eg brukt kokosmelk, da rismelk er tynnere i konsistensen 🙂 Berre å prøve seg!

  23. Åh, SÅ glad jeg ble når jeg leste at du antageligvis gir ut kokebok! Kommer garantert til å kjøpes (lever i en frykt om at bloggen din en gang bil bli slettet :O) 😀 Håper den kommer ut i år så kan jeg ønske meg den til jul! :)) GLEDER MEG! :DD Sjokolademoussen så forresten veldig god ut 😉

  24. Fast Følger

    Her er det så mye godt.. når kommer kokeboka ? 😉

  25. Denne må prøves! Håper det snart kommer noen ukesmenyer, likte det veldig godt 😀

  26. Linda Marie Stuhaug

    marthe: Vekemenyer er etterspurt! Skal prøve å få til på søndag igjen 🙂

  27. Linda Marie Stuhaug

    Fast Følger: En gang i framtida forhåpentligvis 🙂

  28. Linda Marie Stuhaug

    Lucie: Så kjekt å lese at du blei glad! Det er jo en stor drøm, så det må jo berre skje eingang. Men kan jo selfølgelig ikkje garantere 🙂 Sjokolademoussen er magisk, anbefaler virkelig å prøve den!

  29. Anne Grethe Haugland

    For en flott blogg med så mange sunne/sukkerfrie oppskrifter. Kjempebra

    1. Tusen takk, Anne Grethe! Kjekt med tilbakemelding 🙂

  30. vil bare nevne at du får tak i hvit sjokolade fra cavalier uten crisp 🙂 du får den i plate på 85gram, men den er søtet med maltitol da, er jo ikke alle som er enig i at det blir sukkerfritt med dette søtstoffet :-/

    1. Hei! Ja, dette veit eg, men den er veldig vanskelig å få tak i :/

  31. Hege Rønningen

    Kan denne lages kvelden i forveien? ☺ Til 4 personer bør jeg doble oppskriften? ☺

    1. Ja, det kan den. Må dobles til 4 personer 🙂