Heimelaga italiensk salat

Hei!

Å lage heimelaga pålegg i forskjellige varianter er både raskt og enkelt, i tillegg smaker det så masse bedre enn ferdigkjøpt. For ei stund tilbake lagde eg italiensk salat og det smakte fantastisk godt, så no er det på tide å dele oppskrift med dere.

Italiensk salat passer som en del av pålegget på brød, knekkebrød, rundstykker eller lomper og som tilbehør til middagen – både kjøtt og fisk.

Italiensk salat
75 g strimla gulrot
75 g finsnitta kål
50 g majones
200 g kesam
1/2 ts salt
1/3 ts pepper
1-2 ss sitronsaft
1 liten ts sukrinmelis

Mengden gulrot og kål er målt i ferdigkutta, skjær veldig tynt, det er da det smaker best! Bland sammen alle ingrediensene og smak evt. til med salt, pepper, sukrinmelis og sitronsaft. Juster gjerne mengden kesam etter kva konsistens du ønsker. Oppbevar i kjøleskap.

Dette gir en ganske stor porsjon, meir enn dobbelt av det dere ser avbilda.
Den holder seg minst 3-4 dager kaldt.

Her i hus blei det skikkelig kveldsmatfest med nybakt superbrød, italiensk salat, skinkepålegg og grønnsaker. Superbrødet finner du oppskrift på her.

Eg har fleire oppskrifter på pålegg i arkivet som eg skal dele etterkvart, håper det er av interesse (?) 🙂

God søndag til dere alle!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 kommentarer

  1. Håper du har oppskrift på hjemmelaget majones! Og hjemmelaget kyllingkarri:)

  2. Anne T. Moen

    Naam ?? Tek gjerne i mot fleire påleggstips ?

  3. Det såg kjempe godt ut, dette må jeg prøve. Men jeg lurte på en ting, brukte du mager kesam eller kesam?:)

  4. Elise Killi

    Det så utrolig godt ut 🙂

  5. Tar gjerne imot flere påleggsoppskrifter! Et lite tips til italiensk salat er å tilsette litt grønt eple for å gjøre smaken enda friskere 🙂 ha en fin dag 🙂

  6. Du kunne gitt ut tidenes kokebok altså, du er så flink og kreativ 😀 skulle du studere ernæring i oslo til høsten? såfall hvilken skole? 😀

  7. Herre min hatt! Må jeg bare få si at de brownietrøflene er noe av det beste jeg har smakt på lang tid! Bakte de tidligere i helga, og selv om det er et godt alternativ til godteri, smakte og føltes det ut som jeg spiste den vanvittige sukkerbomba – namnam! Men jeg lurer på om du sånn ca. vet kaloriinnholdet i 1 kule? (Bare sånn grovt regnet og ca.) 🙂 På forhånd, takk for svar!

  8. Alle oppskriftene dine er av interesse Linda! Alltid like spennende å se hva du får til 😀 <3

  9. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Så hyggelig Monika, veldig kjekk kommentar å få 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Kristin: Så utrulig kjekt brownieskulene falt i smak hos deg, setter pris på tilbakemelding 🙂 Kalorier har eg stussa på og hodet henger ikkje med for å starte grovrekning akkurat no, men det er jo veldig enkelt å rekne ut om man vil vite det 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Mari: Så hyggelig Mari, tusen takk 🙂 Begynner mest sannsynlig på Atlantis eller Norges helsehøgskule!

  12. Linda Marie Stuhaug

    Marie: Eg brukte sitron for syren sin del, da salaten gjerne holder seg litt lengre da. Men eple er absolutt eit godt alternativ 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Elise Killi: Så bra 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Vanlig kesam, visst ikkje skriver eg mager kesam 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Anne T. Moen: Så bra! Eg har blant anna rødbetsalat i arkivet 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Mina: Heimalaga majones finner du fra før på bloggen, berre å søke! Kyllingkarri var ikkje dumt, takk for tips 🙂

  17. Mye, mye, mye magrere enn Delikat sin! Ca. 160 kcal per 100 g i din, mens Delikat sin har 395 kcal per 100 g! Pluss at din har 14,5 g proteiner, mot usle 1 g proteiner… (Den fra Denja har hele 410 kcal per 100 g og også kun 1 g proteiner) 🙂

  18. Julie @ WolfItDown

    Så lurt! Tusen takk for oppskrift! Det er utrolig overraskende hvor langt man kommer med og bruke litt majones og enda større prosent kesam eller yogurt 🙂 Dette så fantastisk ut 😀 x

  19. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, litt majones meiner eg personlig er nødvendig, men ved å lage heimelaga blir jo den langt magrere 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Am: Fantastisk! Også smaker heimelaga SÅ masse bedre 🙂

  21. Åh, nam! Hååper på sunnere versjon av kylling-karrisalat også, den fra butikken er jo såå god, men dessverre ikke så sunn 🙁 Ha en fin kveld! 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    Johanne: Kjekt du kommer med ønsker, kylling-karrisalat var eit godt tips 🙂

  23. Fantastisk god italiensk salat ????? jeg brukte mager kesam og det gikk fint. Brukte også litt sennep oppi, ca 1 ss til denne oppskriften og det var også veldig godt. ENDELIG en italiensk salat som kan spises med god samvittighet

  24. Linda Marie Stuhaug

    Kari: Så bra den falt i smak hos deg Kari! Det går fint å mikse med ulike smakstilsetninger, sennep gjorde sikkert susen 🙂 Takker for tilbakemelding!

  25. Jeg liker ikke majones, har du noen ideer til hva jeg kan erstatte den med?
    Send meg gjerne en lyd på mail =)

    1. Du kjenner ikkje majonessmaken i oppskrifta. Men du kan eventuelt bytte det med kesam, rømme, creme fraiche eller lignande 🙂