Linda Stuhaug

Annonse

11. mars 2015

Sunn marsipan

Sunn marsipan
Hei!
Rekk opp hånda alle som er glad i marsipan! Eg rekker ikkje opp på denne søtsaken, men eg har likevell eksprimentert fram en sunn og smakfull variant – dei har falt i smak hos alle som har fått vere prøvekaniner. Å lage heimelaga marsipan uten sukker er superraskt, enkelt og krever få ingredienser.
Den «tradisjonelle» marsipanen man lager i sunnere stil er gjerne med mandler, sukrinmelis og eggekvitte, men eg ville gjere det i lindastuhaug-stil og slo til med en ingrediens som mange av dere kjenner til, og som gir en fantastisk smak og konsistens i slike oppskrifter.
Sunn marsipan uten tilsatt sukker, gluten, melk og egg –
Du trenger 110 g mandler 3 store, saftige dadler – 60 g uten stein 3 dråper mandelessens En klype salt Evt. 20-30 sukkerfri sjokolade / 70% mørk sjokolade
Kjør ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender til en jevn og smuldrette masse. Form til kuler mellom hendene, dypp evt. i smelta sjokolade om du ønsker det. Sett til avkjøling og oppbevaring i kjøleskapet.
Eg fikk 8 alt for store kuler, så en plass mellom 14-18 passelig store kuler får man av oppskrifta.
Til informasjon: du kjenner ikkje smaken av dadler. Dei gir kun konsistens og nydelig søtsmak.
Tips & alternativer – Du kan lage en anna variant ved å bytte dadler med ca. 80 g sukrinmelis og 1 eggekvitte, deretter justere med bittelitt vatn til riktig konsistens. Da kan du brukemandelmel istedenfor heile mandler også. – Bruk den sukkerfri sjokoladen du liker og foretrekker. Eg bruke denne fra x-life. Det finnes mange sjokolader som er sukkerfri og melkefri om du må ha det for melkefri variant.
Smak og konsistens på plass – og prikken over I’en er litt knas av sjokoladetrekket rundt.
Oppskrift for store som små!
Veldig spent på ders tilbakemeldinger på denne – så gi meg gjerne en lyd om dere prøver 🙂

Hei!

Rekk opp hånda alle som er glad i marsipan! Eg rekker ikkje opp på denne søtsaken, men eg har likevell eksprimentert fram en sunn og smakfull variant – dei har falt i smak hos alle som har fått vere prøvekaniner. Å lage heimelaga marsipan uten sukker er superraskt, enkelt og krever få ingredienser.

Den «tradisjonelle» marsipanen man lager i sunnere stil er gjerne med mandler, sukrinmelis og eggekvitte, men eg ville gjere det i lindastuhaug-stil og slo til med en ingrediens som mange av dere kjenner til, og som gir en fantastisk smak og konsistens i slike oppskrifter.

Sunn marsipan uten tilsatt sukker, gluten, melk og egg –

Du trenger
110 g mandler
3 store, saftige dadler – 60 g uten stein
3 dråper mandelessens
En klype salt
Evt. 20-30 sukkerfri sjokolade / 70% mørk sjokolade

Kjør ingrediensene i en foodprosessor eller kraftig blender til en jevn og smuldrette masse. Form til kuler mellom hendene, dypp evt. i smelta sjokolade om du ønsker det. Sett til avkjøling og oppbevaring i kjøleskapet.

Eg fikk 8 alt for store kuler, så en plass mellom 14-18 passelig store kuler får man av oppskrifta.

Til informasjon: du kjenner ikkje smaken av dadler. Dei gir kun konsistens og nydelig søtsmak.

Tips & alternativer
– Du kan lage en anna variant ved å bytte dadler med ca. 80 g sukrinmelis og 1 eggekvitte, deretter justere med bittelitt vatn til riktig konsistens. Da kan du bruke mandelmel istedenfor heile mandler også.
– Bruk den sukkerfri sjokoladen du liker og foretrekker. Eg bruke denne fra x-life. Det finnes mange sjokolader som er sukkerfri og melkefri om du må ha det for melkefri variant.

Smak og konsistens på plass – og prikken over I’en er litt knas av sjokoladetrekket rundt.

Oppskrift for store som små!

Veldig spent på ders tilbakemeldinger på denne – så gi meg gjerne en lyd om dere prøver 🙂

Annonse

2 Kommentarer

A

Anna

28. november 2018

Kan man oppbevares i fryseren? Hvor lenge i kjøleskap?

Linda Stuhaug

3. desember 2018

Vekesvis i kjøleskap 🙂 Har ikkje prøvd å fryse varianten uten dadler, men den med dadler kan ligge evig i frysaren.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg