Indrefilêt av svin med fløtegratinerte søtpoteter

Hei alle sammen!

Kanskje dette frister til middag helga som er rett rundt hjørnet?

Indrefilêt av svin med brokkoli og fløtegratinerte søtpoteter –

Indrefilêt av svin, 4 personer
1 indrefilêt på ca. 700-800 g
Salt & pepper

Gni indrefilêten med salt og pepper, plasser steiketermometer i den tjukkaste delen og steik på 150 grader til kjøttet har fått den temperaturen du ønsker. La kjøttet kvile noken minutter før du skjærer i skiver.

Lett rosa kjerne: 68-70 grader.
Gjennomstekt: 76 grader.

Piff gjerne opp filêten ved å surre bacon, serranoskinke eller speeskinke rundt, eller fyll med kremost, fetaost eller andre typer ost/fyll.

Fløtegratinerte søtpoteter, 4 personer
500 g søtpotet i skiver
2,5 dl matfløte
2,5 dl valgfri melk
2 pressa kvitløksfedd
Salt & pepper
Revet ost

Vask og skrell søtpotetene, del i skiver. Ha desse i en kjele sammen med fløte, melk og kvitløk. La det småkoke i ca. 15 minutter til søtpotetene begynner å bli møre. Smak til med salt&pepper.

Hell blandinga over i en ildfast form, topp med ost og steik på 200 grader til osten er smelta og gyllen – dette tar rundt 15 minutter. La formen kvile 5 minutter før servering.

Tips & alternativer
– For laktosefri variant bruker du laktosefri fløte og laktosefri melk.
– For melkefri variant kan du prøve deg fram med en blanding av kokosmelk og alternativ melk. Dropp osten på toppen, eller bruk alternativ ost.

Brokkolibuketter kokes eit par minutter, så er middagen komplett!

God middag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. linneagrorud

    Åå det så godt ut! 😀

  2. Marianne

    Det der så helt fantastisk godt ut! Nam! 🙂

  3. siljeeira

    Selvfølgelig frister det – det ser helt fantastisk ut <3 Like flink som alltid, hadde ikke hatt noe i mot å hatt deg her som kokk innimellom, hihi 🙂 Håper du har hatt en fin fin dag, nyt kvelden og ha en koselig fredagsmorgen når det tid kommer - natti 🙂

  4. Nina Bakke

    Ser nydelig ut 🙂 God helg

  5. ser gott ut =)

  6. Linda Marie Stuhaug

    Tommy: Absolutt nydelig 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Så bra! Takk for det Nina, god helg vidare til deg 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    siljeeira: Skulle gjerne komt på andre sida av jorda å våre kokken din altså, hihi! Tusen takk for det Silje, ha en strålande helg vidare 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Marianne: Absolutt nydelig 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    linneagrorud: Så bra! Det smakte alle tiders 😉

  11. Serverte dette til familien i går. Aldri servert noe så godt! 😉 Takk for den supre bloggen din! 😀

  12. Linda Marie Stuhaug

    Eileen: SÅ hyggelig Eileen! Fantastisk 🙂

  13. Anne-Line

    Hei, Hvordan klarer du lage potetene og kjøttet i ovnen? To ovner eller kan man ha potetene inne samtidig med kjøttet?

  14. Linda Marie Stuhaug

    Anne: Nei, den ildfaste formen til potetene er liten, så det var ikkje noke problem å få plass til kjøttet vedsiden av. Ellers kan man bruke varmluft 🙂

  15. Victoria

    Hei. Jeg synes bloggen din er super! Elsker kakeoppskriftene dine 🙂 Koser meg alltid med å slikke bollen med god samvittighet 😛 Jeg prøvde meg på fløtegratinerte poteter i dag. Jeg brukte 50/50 lett matfløte og ekstra lett melk. Sausen ble ikke så veldig tykk. Er det noe jeg kan tilsette for at den skal bli tykkere (eks. maisenna e.l.)? Smaken ble super, det er det ikke noe å si på , men kunne ønske den var litt tykkere. Fortsett å blogge, du er så inspirerende 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Victoria: Visst du bruke lett matfløte og ekstra lett melk så er det nok det som er feilen for at den ikkje blei tjukk. Må ha litt fett for å skape fylde. Men eit alternativ er å justere konsistensen med litt maisennajevning på slutten av koketida 🙂

  17. Ragnhild

    Gratinerte søtpoteter er blitt en av mine favoritter… Laga den litt mere som vanlige fløtegratinerte poteter med finhakket løk osv… Men herregud kor nydelig!!! Herlig!! Takk for kjempeinspirerende blogg og oppskrifter!!!

    1. Så hyggelig å lese, Ragnhild 🙂 Veldig kjekt med tilbakemelding, det er en glede å vere til inspirasjon og dele oppskrifter!

  18. Hvor lang steketid er det ca? Har ikke termometer

    1. Kjem an på kor stor filêten er. Bruker du en på 700-800 g er det rundt 20-25 minutter kanskje, sjekk underveis 🙂

  19. Dagens middag. Dette ble bare utrolig godt, nydelig oppskrift på gratinert søtpotet. Anbefales!! Det skal lages flere ganger:). Brukte skinkestek for en billigere variant.

    1. Så hyggelig med tilbakemelding, Kristin 😀 Kjekt oppskrifta falt i smak!