Linda Stuhaug

Annonse

12. mars 2015

Indrefilêt av svin med fløtegratinerte søtpoteter

Indrefilêt av svin med fløtegratinerte søtpoteter
Hei alle sammen!
Kanskje dette frister til middag helga som er rett rundt hjørnet?
Indrefilêt av svin med brokkoli og fløtegratinerte søtpoteter –
Indrefilêt av svin, 4 personer 1 indrefilêt på ca. 700-800 g Salt & pepper
Gni indrefilêten med salt og pepper, plasser steiketermometer i den tjukkaste delen og steik på 150 grader til kjøttet har fått den temperaturen du ønsker. La kjøttet kvile noken minutter før du skjærer i skiver.
Lett rosa kjerne: 68-70 grader. Gjennomstekt: 76 grader.
Piff gjerne opp filêten ved å surre bacon, serranoskinke eller speeskinke rundt, eller fyll med kremost, fetaost eller andre typer ost/fyll.
Fløtegratinerte søtpoteter, 4 personer 500 g søtpotet i skiver 2,5 dl matfløte 2,5 dl valgfri melk 2 pressa kvitløksfedd Salt & pepper Revet ost
Vask og skrell søtpotetene, del i skiver. Ha desse i en kjele sammen med fløte, melk og kvitløk. La det småkoke i ca. 15 minutter til søtpotetene begynner å bli møre. Smak til med salt&pepper.
Hell blandinga over i en ildfast form, topp med ost og steik på 200 grader til osten er smelta og gyllen – dette tar rundt 15 minutter. La formen kvile 5 minutter før servering.
Tips & alternativer – For laktosefri variant bruker du laktosefri fløte og laktosefri melk. – For melkefri variant kan du prøve deg fram med en blanding av kokosmelk og alternativ melk. Dropp osten på toppen, eller bruk alternativ ost.
Brokkolibuketter kokes eit par minutter, så er middagen komplett!
God middag!

Hei alle sammen!

Kanskje dette frister til middag helga som er rett rundt hjørnet?

Indrefilêt av svin med brokkoli og fløtegratinerte søtpoteter –

Indrefilêt av svin, 4 personer
1 indrefilêt på ca. 700-800 g
Salt & pepper

Gni indrefilêten med salt og pepper, plasser steiketermometer i den tjukkaste delen og steik på 150 grader til kjøttet har fått den temperaturen du ønsker. La kjøttet kvile noken minutter før du skjærer i skiver.

Lett rosa kjerne: 68-70 grader.
Gjennomstekt: 76 grader.

Piff gjerne opp filêten ved å surre bacon, serranoskinke eller speeskinke rundt, eller fyll med kremost, fetaost eller andre typer ost/fyll.

Fløtegratinerte søtpoteter, 4 personer
500 g søtpotet i skiver
2,5 dl matfløte
2,5 dl valgfri melk
2 pressa kvitløksfedd
Salt & pepper
Revet ost

Vask og skrell søtpotetene, del i skiver. Ha desse i en kjele sammen med fløte, melk og kvitløk. La det småkoke i ca. 15 minutter til søtpotetene begynner å bli møre. Smak til med salt&pepper.

Hell blandinga over i en ildfast form, topp med ost og steik på 200 grader til osten er smelta og gyllen – dette tar rundt 15 minutter. La formen kvile 5 minutter før servering.

Tips & alternativer
– For laktosefri variant bruker du laktosefri fløte og laktosefri melk.
– For melkefri variant kan du prøve deg fram med en blanding av kokosmelk og alternativ melk. Dropp osten på toppen, eller bruk alternativ ost.

Brokkolibuketter kokes eit par minutter, så er middagen komplett!

God middag!

Annonse

1 Kommentarer

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg