Linda Stuhaug

Annonse

17. mars 2015

Fiskegryte med torsk & bacon

Fiskegryte med torsk & bacon
Hei alle!
Vekas første fiskemiddag idag kanskje? Smakfulle fiskemiddager kan også lages på kort tid, som for eksempel denne fiskegryta med torsk & bacon. Å lage ei gryte med mange gode smaker kan gjere det enklere å få inn en ekstra middag med fisk, eller kanskje få dei små til å smake.
Heimelaga fiskegryte med torsk & bacon, glutenfri og kan fint lages melkefri –
Krema fiskegryte med torsk, 4 personer 6 dl fiskekraft/buljong 1 beger creme fraiche* 400 ml kokosmelk (evt. en ekstra boks creme fraiche) 600-800 g torsk i terninger 4 store gulerøtter 1 purreløk 3 ss (glutenfri) soyasaus Maisennajevning om nødvendig
Tilbehør: Stekte baconternigner
Slik gjer du: 1. Kok opp kraft/buljong med gulerøtter i skiver. Tilsett creme fraiche, kokosmelk og smak til med soyasaus.
2. Ha oppi purreløk i små biter, torsk i terninger og la det trekke i 5-10 minutt.
3. Smak til med ekstra krydder om nødvendig. Er gryta litt tynn; juster med maisennajevnin. Steik bacon til det er sprøtt.
4. Server gryta når fisken er ferdig med bacon på toppen. Nyt!
*bruk melkefri creme fraiche for melkefri fiskegryte.
Torsk & bacon er en sikker vinner og jammen var det knallgodt som tilbehør til gryta også!
Eg hadde også smakfulle søtpotet polar i frysaren som eg tinte opp i i brødristaren og hadde som tilbehør.
Utrulig smakfull og mettande middag som falt i smak hos heile familien.
Velbekomme!

Hei alle!

Vekas første fiskemiddag idag kanskje? Smakfulle fiskemiddager kan også lages på kort tid, som for eksempel denne fiskegryta med torsk & bacon. Å lage ei gryte med mange gode smaker kan gjere det enklere å få inn en ekstra middag med fisk, eller kanskje få dei små til å smake.

Heimelaga fiskegryte med torsk & bacon, glutenfri og kan fint lages melkefri –

Krema fiskegryte med torsk, 4 personer
6 dl fiskekraft/buljong
1 beger creme fraiche*
400 ml kokosmelk (evt. en ekstra boks creme fraiche)
600-800 g torsk i terninger
4 store gulerøtter
1 purreløk
3 ss (glutenfri) soyasaus
Maisennajevning om nødvendig

Tilbehør:
Stekte baconternigner

Slik gjer du:
1. Kok opp kraft/buljong med gulerøtter i skiver. Tilsett creme fraiche, kokosmelk og smak til med soyasaus.

2. Ha oppi purreløk i små biter, torsk i terninger og la det trekke i 5-10 minutt.

3. Smak til med ekstra krydder om nødvendig. Er gryta litt tynn; juster med maisennajevnin. Steik bacon til det er sprøtt.

4. Server gryta når fisken er ferdig med bacon på toppen. Nyt!

*bruk melkefri creme fraiche for melkefri fiskegryte.

Torsk & bacon er en sikker vinner og jammen var det knallgodt som tilbehør til gryta også!

Eg hadde også smakfulle søtpotet polar i frysaren som eg tinte opp i i brødristaren og hadde som tilbehør.

Utrulig smakfull og mettande middag som falt i smak hos heile familien.

Velbekomme!

Annonse

2 Kommentarer

L

Liv Malin Strøm Kvam

28. april 2021

Hei. Koker her nå, men den blir jo bare vanndrivende… Hvor mye majsennamel brukte du, og hvor lenge skal den koke? Mulig jeg var for rask med melk og creme fresh. 🙂

Linda Stuhaug

30. april 2021

Det er så mange år sida eg lagde denne at det klarer eg ikkje hugse. Men du bruker berre så mykje som du trenger til du hr fått den konsistensen du vil ha 🙂 Rundt 3-4 ss en plass er nok passelig.

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg