Linda Stuhaug

Annonse

27. mars 2015

Søtpotet scones

Søtpotet scones
God fredag!
Endelig er det helg igjen, og helg betyr baketid for mange. Derfor tenkte eg det var på sin rette plass med repsiseoppskrift på søtpotet scones som eg først posta i Oktober i fjor – som eg har fått SÅ mange gode tilbakemeldinger på. Desse er saftige, smakfulle, raske og enkle å lage. Scones er heilt supert å bake ferske på morgonkvisten eller som tilbehør til middagen, sida deiga slipper heving.
Søtpotet scones uten tilsatt sukker, gluten og melk –
Søtpotet scones 1 søtpotet på ca 300 g 100 g (glutenfritt) havremel 100 g valgfritt mel, denne gangen brukte eg en miks av bokhvete og kokosmel 2 ts bakepulver 1/2 ts salt Ca. 1 dl vatn Frø/kjerner/nøtter
1. Bak søtpoteta i 5-10 minutter i mikroen til den er mør. Det går fortere om du deler den i to. Du kan også bake den i ovnen på 180-200 grader, men det vil ta lengre tid.
2. Fjern skallet og kjør til søtpotetmos i en foodprosessor eller blender. Tilsett deretter tørrvarene og la det blande seg godt. Tilsett gjerne frø, kjerner eller nøtter for ekstra crunch.
3. Spe på med ca. 1 dl vatn, kjenn på deiga underveis. Den skal vere som ei god deig uten å klisse for masse.
5. Form til 4-5 scones eller 1 stor du kan dele opp i biter etterpå. Eg pensla mine med egg og strødde over gresskarkjerner og sesamfrø. Steik på 180 grader i 15-20 minutter. Avkjøl.
Søtpotet scones har våre en favoritt som tilbehør til suppe eller salat, men også med pålegg til frukost, lunsj eller kveldsmat. Eg varierer nøtter, frø og kjerner fra gang til gang, både i deiga og på toppen, for litt ulike smaker og crunch.
Lag gjerne dobbel oppskrift og frys ned, så kan du ta opp en og en etter behov! Supre å ta med som turmat på fjellet no som påska nærmer seg 🙂

God fredag!

Endelig er det helg igjen, og helg betyr baketid for mange. Derfor tenkte eg det var på sin rette plass med repsiseoppskrift på søtpotet scones som eg først posta i Oktober i fjor – som eg har fått SÅ mange gode tilbakemeldinger på. Desse er saftige, smakfulle, raske og enkle å lage. Scones er heilt supert å bake ferske på morgonkvisten eller som tilbehør til middagen, sida deiga slipper heving.

Søtpotet scones uten tilsatt sukker, gluten og melk –

Søtpotet scones
1 søtpotet på ca 300 g
100 g (glutenfritt) havremel
100 g valgfritt mel, denne gangen brukte eg en miks av bokhvete og kokosmel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Ca. 1 dl vatn
Frø/kjerner/nøtter

1. Bak søtpoteta i 5-10 minutter i mikroen til den er mør. Det går fortere om du deler den i to. Du kan også bake den i ovnen på 180-200 grader, men det vil ta lengre tid.

2. Fjern skallet og kjør til søtpotetmos i en foodprosessor eller blender. Tilsett deretter tørrvarene og la det blande seg godt. Tilsett gjerne frø, kjerner eller nøtter for ekstra crunch.

3. Spe på med ca. 1 dl vatn, kjenn på deiga underveis. Den skal vere som ei god deig uten å klisse for masse.

5. Form til 4-5 scones eller 1 stor du kan dele opp i biter etterpå. Eg pensla mine med egg og strødde over gresskarkjerner og sesamfrø. Steik på 180 grader i 15-20 minutter. Avkjøl.

Søtpotet scones har våre en favoritt som tilbehør til suppe eller salat, men også med pålegg til frukost, lunsj eller kveldsmat. Eg varierer nøtter, frø og kjerner fra gang til gang, både i deiga og på toppen, for litt ulike smaker og crunch.

Lag gjerne dobbel oppskrift og frys ned, så kan du ta opp en og en etter behov!
Supre å ta med som turmat på fjellet no som påska nærmer seg 🙂

Annonse

2 Kommentarer

A

Angelica

16. september 2023

Kan man koke søtpoteten eller må den stekes?☺️

Linda Stuhaug

18. september 2023

Anbefaler å steike den. Blir berre blaut ved å koke den☺️

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg