Søtpotet scones

God fredag!

Endelig er det helg igjen, og helg betyr baketid for mange. Derfor tenkte eg det var på sin rette plass med repsiseoppskrift på søtpotet scones som eg først posta i Oktober i fjor – som eg har fått SÅ mange gode tilbakemeldinger på. Desse er saftige, smakfulle, raske og enkle å lage. Scones er heilt supert å bake ferske på morgonkvisten eller som tilbehør til middagen, sida deiga slipper heving.

Søtpotet scones uten tilsatt sukker, gluten og melk –

Søtpotet scones
1 søtpotet på ca 300 g
100 g (glutenfritt) havremel
100 g valgfritt mel, denne gangen brukte eg en miks av bokhvete og kokosmel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Ca. 1 dl vatn
Frø/kjerner/nøtter

1. Bak søtpoteta i 5-10 minutter i mikroen til den er mør. Det går fortere om du deler den i to. Du kan også bake den i ovnen på 180-200 grader, men det vil ta lengre tid.

2. Fjern skallet og kjør til søtpotetmos i en foodprosessor eller blender. Tilsett deretter tørrvarene og la det blande seg godt. Tilsett gjerne frø, kjerner eller nøtter for ekstra crunch.

3. Spe på med ca. 1 dl vatn, kjenn på deiga underveis. Den skal vere som ei god deig uten å klisse for masse.

5. Form til 4-5 scones eller 1 stor du kan dele opp i biter etterpå. Eg pensla mine med egg og strødde over gresskarkjerner og sesamfrø. Steik på 180 grader i 15-20 minutter. Avkjøl.

Søtpotet scones har våre en favoritt som tilbehør til suppe eller salat, men også med pålegg til frukost, lunsj eller kveldsmat. Eg varierer nøtter, frø og kjerner fra gang til gang, både i deiga og på toppen, for litt ulike smaker og crunch.

Lag gjerne dobbel oppskrift og frys ned, så kan du ta opp en og en etter behov!
Supre å ta med som turmat på fjellet no som påska nærmer seg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Julie @ WolfItDown

    Nesten som lompebrød jo! Også masse godt en kan ha på de 😀 Nammers! Tusen takk for oppskrift 😀 x

  2. Hei Disse ser utrolig gode ut! Ville bare si at jeg har lest bloggen din fast i over et år nå og er en stor fan. Du fortsetter å inspirere! Liker foressten det nye designet ditt veldig godt. Ha en strålende lørdag

  3. Ser så digg ut! 😀 og må bare si at den nye layouten var stili :)) God påske Linda <3

  4. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Tusen takk Monika! Eg er kjempefornøgd med det nye designet 🙂 God påske til deg også <3

  5. Linda Marie Stuhaug

    Sonja: Tusen takk Sonja, så utrulig hyggelig å lese! Setter pris på slike ord 🙂 Ha en strålande veke vidare 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ikkje sant! Fantastisk gode 🙂 Berre hyggelig Julie!

  7. Anne Emilie Breilid

    Hei

    Jeg lurer på, MÅ søtpoteten bakes, eller kan den kokes? Undres om dethar noe å si for egenskapen dens i deigen.

    1. Baker du den, bevarer den en bedre konsistens og sødme. Koker du den trekker søtpoteta til seg mykje væske, og den mister smak, konsistens og gir dermed litt andre bakeegenskaper. Du kan selfølgelig koke den, men da må du bruke mindre væske/meir tørrvare, og dei smaker ikkje like godt – sånn at du veit det 🙂

  8. Hei! Har du tips til kva eg kan bytte ut havremjøl med i oppskriftene dine? Har cøliaki og kan foreløpig ikkje ete havre sjølv om den er glutenfri☺️

    1. Hei! Så du kan ikkje bruke glutenfritt havremel?
      Kva du kan bytte det med vil variere fra oppskrift til oppskrift. Her kan du prøve med f.eks lyst bokhvetemel, men andre meltyper kan påvirke resultatet, sånn at du veit det 🙂