Linda Stuhaug

Annonse

29. mars 2015

Sukkerfri cookies

Sukkerfri cookies
God formiddag!
Da eg posta oppskrift på sunne energicookies lovde eg å lage en variant uten dadler også, meir som en sunnere variant av amerikanske cookies. Så no er det på tide å dele oppskrifta med dere, for eg veit det er nokon som venta spent!
Det smaker ikkje som ekte amerikanske cookies naturligvis, men dei blei veldig gode på både smak og konsistens.
Cookies som er uten tilsatt sukker og gluten, og kan fint lages melkefri –
Innlegget inneholder annonselenker.
Cookies, 8-10 mellomstore 50 g ekte smør 45 g sukrin+ 30 g (glutenfritt) havremel* 30 g bokhvetemel* 20 g fiberfin* 1 egg 20-30 g sukkerfri sjokoladebiter, eg brukte mørk
Slik gjer du: Pisk romtemperert smør og sukrin+ kvitt, tilsett deretter tørrvarer og egg. Vend inn hakka sjokoladebiter, men spar litt som du kan bruke på toppen. Form til 8-10 klatter på bakepapirkledd langpanne med gode mellomrom, deiga vil flyte litt utover. Topp klattene med noken biter sjokolade. Steik på 180 grader, midt i ovnen 7-9 minutter, til kjeksene blir lett gylne i kantane. Avkjøl på rist og oppbevar i romtemperatur.
Tips & alternativer ♦ For melkefri variant kan du bytte smør med melkefri margarin, og bruke sukkerfri & melkefri sjokolade. ♦ Havremel, bokhvetemel og fiberfin kan byttes med andre meltyper, for eksempel spelt for godt resultat. ♦ Du kan også prøve deg fram med andre søtninger tilsvarande 90 g sukker, anbefaler ikkje vanlig sukrin.
Håper fleire vil prøve seg! God søndag fra meg 🙂

God formiddag!

Da eg posta oppskrift på sunne energicookies lovde eg å lage en variant uten dadler også, meir som en sunnere variant av amerikanske cookies. Så no er det på tide å dele oppskrifta med dere, for eg veit det er nokon som venta spent!

Det smaker ikkje som ekte amerikanske cookies naturligvis, men dei blei veldig gode på både smak og konsistens.

Cookies som er uten tilsatt sukker og gluten, og kan fint lages melkefri –


Innlegget inneholder annonselenker.

Cookies, 8-10 mellomstore
50 g ekte smør
45 g sukrin+
30 g (glutenfritt) havremel*
30 g bokhvetemel*
20 g fiberfin*
1 egg
20-30 g sukkerfri sjokoladebiter, eg brukte mørk

Slik gjer du:
Pisk romtemperert smør og sukrin+ kvitt, tilsett deretter tørrvarer og egg. Vend inn hakka sjokoladebiter, men spar litt som du kan bruke på toppen. Form til 8-10 klatter på bakepapirkledd langpanne med gode mellomrom, deiga vil flyte litt utover. Topp klattene med noken biter sjokolade. Steik på 180 grader, midt i ovnen 7-9 minutter, til kjeksene blir lett gylne i kantane. Avkjøl på rist og oppbevar i romtemperatur.

Tips & alternativer
♦ For melkefri variant kan du bytte smør med melkefri margarin, og bruke sukkerfri & melkefri sjokolade.
♦ Havremel, bokhvetemel og fiberfin kan byttes med andre meltyper, for eksempel spelt for godt resultat.
♦ Du kan også prøve deg fram med andre søtninger tilsvarande 90 g sukker, anbefaler ikkje vanlig sukrin.

Håper fleire vil prøve seg! God søndag fra meg 🙂

Annonse

4 Kommentarer

E

Ellen Kristin

24. mars 2021

Hei. Hvordan blir coocisene i konsistens hvis eg tilsetter litt bakepulver i deigen?

Linda Stuhaug

25. mars 2021

Hei! Trur nok ikkje forskjellen blir veldig stor, men du må berre prøve 🙂

M

Mali Borkhus Nordang

2. mai 2019

Hei! Tenkte lage disse kakene 🙂 Er det riktige mål? Siden det står ? foran målene? Er f.eks 50g smør riktig? Cookies, 8-10 mellomstore ? 50 g ekte smør ? 45 g sukrin+ ? 30 g (glutenfritt) havremel* ? 30 g bokhvetemel* ? 20 g fiberfin* ? 1 egg ? 20-30 g sukkerfri sjokoladebiter, eg brukte mørk Tusen takk for svar! Vennlig hilsen Mali B.Nordang

Linda Stuhaug

3. mai 2019

Hei! Har svart deg på samme melding på facebook. Men ja, det er riktige mål 🙂 Innlegget er gammalt og ved overflytting til ny blogg blei nokre tegn gjort om til spørsmålstegn. Eg har manualt måtte endre fleire hundre innlegg og ikkje klart å finne alle 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg