Havreskiver på 1-2-3

Hei!

Det er søndag og ei ny veke står for tur, så idag tenkte eg det passa greit å dele min variant av havrebrød / havreskiver som sikkert fleire av dere har laga før. Desse skivene er superraske, enkle med få ingedienser, og passer til frukost, lunsj eller matpakken, middagstilbehør, kveldsmat eller kva du måtte ønske.

Glutenfri og kan fint lages melkefri –

Havreskiver, 6-8 stk
100 g (glutenfri) havregryn
100 g (glutenfritt) havremel
2 egg
100 g kesam eller cottage cheese
1/2 ts salt
Vatn til passe konsistens

Miks sammen ingrediensane til ei tjukk røre og la svelle i 5-10 minutter. Bruker du cottage cheese kan den godt moses med stavmikser først. Klem ut deiga som tynne «skiver» på bakepapirkledd langpanne. Steik på 180 grader 10-15 minutter, til havreskivene er godt gylne.

Tips & alternativer
– For melkefri variant: du kan fint droppe kesam/cottage chesse og bruke litt ekstra vatn / 1 ekstra egg.
– Miks gjerne inn nøtter, frø eller kjerner for sunt fett og konsistens.
– Tilsett gjerne søtning for søte skiver, eller ulike krydder for ekstra smak.
– Er du ikkje avhengig av å ha havreskivene 100% glutenfri kan du bruke vanlige havregryn og havremel, for eksempel fra AXA. Hugs at havremel, både vanlig og glutenfritt, kan du fint lage sjølv ved å male havregryn til mel i en blender eller foodprosessor!

Havreskivene er nøytrale og passer til både salt & søtt pålegg. Eg tar dei alltid en runde i brødristeren for å få dei gode som ferske og ikkje minst for bedre konsistens.

Prøv du også da vell!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

38 kommentarer

  1. spisogspar

    Dette så godt ut! Må testes ut:)

  2. Julie @ WolfItDown

    Mmmm liker ogs[ og lage noe a lâ disse 🙂 Hurtig skive! Jeg pleier og tørr steke dem i en panne i et par minutter på hver side, da uten egg i miksen 🙂 Du lager det alltid så fint til med alt det fargerike pålegget 😀 Håper du har en fin søndag 🙂 x

  3. Herlig! Disse skal testes allerede som kveldsmat:-D Om jeg lager noen ekstra, er de like gode i morgen også?

  4. lovelyliller.com

    Så godt ut! 😀 Ha en fin Søndag!

  5. Det ser alldeles nydelig ut! 🙂 Noe tips til enkel mat for oss med ME? Virkelig åpen for tips 🙂 Ha en fin fin søndagskveld

  6. Disse hørtes både gode og enkle ut – fin oppskrift! 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Renate: Enklerer enn dette blir det ikkje 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Heidi: Kva sikter du til? Noke spesielt siden du har ME? Visst det er raske og enkle oppskrifter du tenker på – så er jo desse eit godt eksempel 🙂 Ellers er bloggen full av raske og enkle oppskifter 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    lovelyliller.com: Takk for det, Liller! God søndagskveld 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Hanne: Ja, dei kan fint stå nokre dager 🙂 Men best er dei samme dagen! En liten runde i brødristeren så blir det som ferste 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Har ikkje eingang tenkt på at det går an å pannesteike dei – supert tips! Det er jo sikkert fleire som ikkje har steikeovn, så da er jo det eit alternativ 🙂 Håper dy har hatt ei fin helg!

  12. Linda Marie Stuhaug

    spisogspar: Håper det smaker 🙂

  13. Smart! Da skal jeg sømfare bloggen din 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Heidi: Sømfare?

  15. Mente og ta meg ekstra tid i morgen, til og gå igjennom bloggen din og ulike oppskrifter. 😉

  16. May Tone

    Det så utrolig godt ut, og fine bilder 😀

  17. Linda Marie Stuhaug

    Heidi: Da skjønner eg! Men det er jo veldig hyggelig 🙂 Håper du finner masse som frister!

  18. Linda Marie Stuhaug

    May Tone: Takk for det, May Tone 🙂

  19. Disse så kjempegode ut! Men jeg har et lite dumt spørsmål, lurer på om du mener at man skal mikse ingrediensene sammen med en stavmikser (eller lignende) eller om du bare mener at man skal blande de sammen «som vanlig»? 🙂

  20. Disse var supergode! Og ikke minst perfekte til lunsjboksen 🙂

  21. Nå har jeg prøvd å lage en «tapas/foccacia»-versjon! Med fetaost, frisk hakket basilikum og oliven. OMG! Hello tapas til helgen ?!

  22. Linda Marie Stuhaug

    sandra: Det hørtes nydelig ut! Tusen takk for godt tips, det skal prøves 🙂

  23. Linda Marie Stuhaug

    Ruth: Så kjekt å lese, Ruth! Fantastisk 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    Ida: Berre røre sammen, men du kan også bruke miksmaster for å mikse ihop 🙂

  25. Disse så veldig gode ut! Men blir de veldig flate? Med tanke på at det ikke er bakepulver?

  26. Linda Marie Stuhaug

    Sunniva: Dei hever litt, men det er meininga at dei skal vere flate 🙂

  27. Trude Myhre

    Dette så kjempe godt ut! Er det mulig å fryse dem? 🙂

  28. Linda Marie Stuhaug

    Trude Myhre: Det går heilt fint å fryse dei ja 🙂

  29. Hei! Kanskje dumt spørsmål, men 100 gram havregryn og havremel, hvor mye er det i desiliter? 🙂 Og hva med cottage cheese og kesam, hvordan skal jeg «veie opp» 70 gram? (Har ikke kjøkkenvekt).

  30. Linda Marie Stuhaug

    Ingvild: Eg er veldig dårlig på vekt og mål da det varierer så ekstremt på ulike matvarer. Men 100 g havremel/havregryn er vell kanskje 2 dl ca, +/-. Bruk 2 ss cottage cheese / kesam på 70 g 🙂 Det gjer ingenting om ikkje oppskrifta blir heilt konkret!

  31. Tusen takk for svar! Lurer også på om du tror det er mulig å steke disse i vaffeljernet i stedet for i ovnen? 🙂

  32. Linda Marie Stuhaug

    Ingvild: Det har eg ikkje prøvd, men det går heilt sikkert fint 🙂

  33. Siv Anita y

    Hei
    Inneholde disse masse proteiner?

    1. Havreskivene er proteinrike ja.

  34. Hei:) hvor mye vann har du i ca? Tror jeg hadde for mye i min røre

    1. Hei!
      Såpass lite at eg kan forme den klissette deiga mellom hendene, skal ikkje flyte over. Kanskje 0,5 dl, litt usikker.
      Korleis blei sluttresultatet ditt? 🙂

      1. De ble kanon gode:) Bor i UK og her er det ikke alltid like enkelt å kjøpe noe som er både sunt&godt. Så takk for flott oppskrift! Burde de oppbevares i kjøleskapet?

      2. Så kjekt å lese! Du kan godt oppbevare dei i kjøleskapet ja 🙂