Linda Stuhaug

Annonse

19. april 2015

Havreskiver på 1-2-3

Havreskiver på 1-2-3
Hei!
Det er søndag og ei ny veke står for tur, så idag tenkte eg det passa greit å dele min variant av havrebrød / havreskiver som sikkert fleire av dere har laga før. Desse skivene er superraske, enkle med få ingedienser, og passer til frukost, lunsj eller matpakken, middagstilbehør, kveldsmat eller kva du måtte ønske.
Glutenfri og kan fint lages melkefri –
Havreskiver, 6-8 stk 100 g (glutenfri) havregryn 100 g (glutenfritt) havremel 2 egg 100 g kesam eller cottage cheese 1/2 ts salt Vatn til passe konsistens
Miks sammen ingrediensane til ei tjukk røre og la svelle i 5-10 minutter. Bruker du cottage cheese kan den godt moses med stavmikser først. Klem ut deiga som tynne «skiver» på bakepapirkledd langpanne. Steik på 180 grader 10-15 minutter, til havreskivene er godt gylne.
Tips & alternativer – For melkefri variant: du kan fint droppe kesam/cottage chesse og bruke litt ekstra vatn / 1 ekstra egg. – Miks gjerne inn nøtter, frø eller kjerner for sunt fett og konsistens. – Tilsett gjerne søtning for søte skiver, eller ulike krydder for ekstra smak. – Er du ikkje avhengig av å ha havreskivene 100% glutenfri kan du bruke vanlige havregryn og havremel, for eksempel fra AXA. Hugs at havremel, både vanlig og glutenfritt, kan du fint lage sjølv ved å male havregryn til mel i en blender eller foodprosessor!
Havreskivene er nøytrale og passer til både salt & søtt pålegg. Eg tar dei alltid en runde i brødristeren for å få dei gode som ferske og ikkje minst for bedre konsistens.
Prøv du også da vell!

Hei!

Det er søndag og ei ny veke står for tur, så idag tenkte eg det passa greit å dele min variant av havrebrød / havreskiver som sikkert fleire av dere har laga før. Desse skivene er superraske, enkle med få ingedienser, og passer til frukost, lunsj eller matpakken, middagstilbehør, kveldsmat eller kva du måtte ønske.

Glutenfri og kan fint lages melkefri –

Havreskiver, 6-8 stk
100 g (glutenfri) havregryn
100 g (glutenfritt) havremel
2 egg
100 g kesam eller cottage cheese
1/2 ts salt
Vatn til passe konsistens

Miks sammen ingrediensane til ei tjukk røre og la svelle i 5-10 minutter. Bruker du cottage cheese kan den godt moses med stavmikser først. Klem ut deiga som tynne «skiver» på bakepapirkledd langpanne. Steik på 180 grader 10-15 minutter, til havreskivene er godt gylne.

Tips & alternativer
– For melkefri variant: du kan fint droppe kesam/cottage chesse og bruke litt ekstra vatn / 1 ekstra egg.
– Miks gjerne inn nøtter, frø eller kjerner for sunt fett og konsistens.
– Tilsett gjerne søtning for søte skiver, eller ulike krydder for ekstra smak.
– Er du ikkje avhengig av å ha havreskivene 100% glutenfri kan du bruke vanlige havregryn og havremel, for eksempel fra AXA. Hugs at havremel, både vanlig og glutenfritt, kan du fint lage sjølv ved å male havregryn til mel i en blender eller foodprosessor!

Havreskivene er nøytrale og passer til både salt & søtt pålegg. Eg tar dei alltid en runde i brødristeren for å få dei gode som ferske og ikkje minst for bedre konsistens.

Prøv du også da vell!

Annonse

2 Kommentarer

F

Frøken M

29. mai 2020

Hei. Har akkurat oppdaga denne oppskrifta og herlighet så genialt dette, er og så gode dei blir! Du er verdas beste inspirasjon altså! God helg!

Linda Stuhaug

31. mai 2020

Tusen takk – så utrulig hyggelig å lese 😀 Riktig god helg til deg også <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg