Linda Stuhaug

Annonse

20. april 2015

Brokkoli og spinatsuppe

Brokkoli og spinatsuppe
Det er mandag og vekas kjøttfri dag!
Dagens smakfulle suppe er ferdig på rundt 20 minutter, det passer vell fint i starten på ei hektisk veke. Krema, fyldig og mektig – passer like godt for store som små.
Brokkoli og spinatsuppe uten melk og gluten –
Du trenger, 3-4 personer ? 1 brokkoli ? 250 g fersk spinat ? 1 løk, hakka ? 2 fedd kvitløk, hakka ? 1 liter vatn ? 2 grønnsaksbuljonger* ? 200 g kokosmelk (vanlig)* ? Krydder etter smak ? 1/2 ss steikefett, eg bruker cococsa
Steik løk og kvitløk blant i litt steikefett i en kjele. Spe på med vatn, buljong, brokkolibuketter og spinat. La dette småkoke i 10-15 minutter.
Hell suppa over i en bolle og kjør klumpfri med en stavmikser. Ha alt tilbake i kjelen, tilsett kokosmelk og smak til med krydder. Av krydder brukte eg salt, pepper og chilli. Synes du suppa er for tjukk kan du spe på med litt meir væske, synes du den er for tynn kan du mikse ut litt maisennajevning og tilsette i suppa medan den koker.
Server gjerne med kokt egg, pasta, linser, bønner, kikerter, godt brød eller lignande.
Tips & alternativer ? *Kokosmelk kan byttes med creme fraiche eller matyoghurt som tåler varme. ? *Du kan fint bruke andre buljonger, men merk at f.eks kjøttbuljong eller kyllingbuljong ikkje gir ei kjøttfri suppe. ? Ønsker du rein spinatsuppe dropper du brokkoli og bruker litt ekstra spinat.
Eg hadde kokt egg som tilbehør, men dei druka i skåla når eg iherdig prøve å ta bilder av den komplette middagen. Tar gjerne imot tips her!
God middag 🙂

Det er mandag og vekas kjøttfri dag!

Dagens smakfulle suppe er ferdig på rundt 20 minutter, det passer vell fint i starten på ei hektisk veke. Krema, fyldig og mektig – passer like godt for store som små.

Brokkoli og spinatsuppe uten melk og gluten –

Du trenger, 3-4 personer
? 1 brokkoli
? 250 g fersk spinat
? 1 løk, hakka
? 2 fedd kvitløk, hakka
? 1 liter vatn
? 2 grønnsaksbuljonger*
? 200 g kokosmelk (vanlig)*
? Krydder etter smak
? 1/2 ss steikefett, eg bruker cococsa

Steik løk og kvitløk blant i litt steikefett i en kjele. Spe på med vatn, buljong, brokkolibuketter og spinat. La dette småkoke i 10-15 minutter.

Hell suppa over i en bolle og kjør klumpfri med en stavmikser. Ha alt tilbake i kjelen, tilsett kokosmelk og smak til med krydder. Av krydder brukte eg salt, pepper og chilli. Synes du suppa er for tjukk kan du spe på med litt meir væske, synes du den er for tynn kan du mikse ut litt maisennajevning og tilsette i suppa medan den koker.

Server gjerne med kokt egg, pasta, linser, bønner, kikerter, godt brød eller lignande.

Tips & alternativer
? *Kokosmelk kan byttes med creme fraiche eller matyoghurt som tåler varme.
? *Du kan fint bruke andre buljonger, men merk at f.eks kjøttbuljong eller kyllingbuljong ikkje gir ei kjøttfri suppe.
? Ønsker du rein spinatsuppe dropper du brokkoli og bruker litt ekstra spinat.

Eg hadde kokt egg som tilbehør, men dei druka i skåla når eg iherdig prøve å ta bilder av den komplette middagen. Tar gjerne imot tips her!

God middag 🙂


Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg