Kylling i karri påleggsalat

Hei!

Da eg posta oppskrift på rødbetalat og italiensk salat var dei fleire som etterspurte kylling i karrisalat. Denne påleggsalaten er supergod på baguetter, brødskiva, knekkebrød, lomper, wraps med eller uten anna pålegg, gjerne med litt grønt på.

Sunn og velsmakande, dei man får på butikken er full av unødvendige ingredienser og tilsetningsstoff vi fint klarer oss uten. Den er også veldig rask og enkel å lage –

Kylling i karri
150 g kyllingkjøtt*
2 ss mais
2 ss hakka rødløk
2 ss hakka paprika
200 g kesam
3-4 ss majones
1-2 ts pressa sitronsaft
1 ss karri
1 ts paprikakrydder
Salt & pepper

Bland sammen kylling, grønnsaker og krydder. Vend deretter inn kesam og majones, smak til med pressa sitronsaft, salt, pepper og evt. meir krydder. Juster gjerne mengden med kesam etter korleis konsistens du ønsker, blaut eller fast.

Oppbevar kyllingsalaten i en boks i kjøleskap. Den blir bedre jo lengre den står, så smakane får satt seg skikkelig.

Tips & alternativer
Av kyllingkjøtt kan du bruke en pakke salatkjøtt av kylling, eller ferdigstekt kylling / kyllinglår som du sjølv renser og kutter opp. Supert å bruke rester fra middagen!

Bruk gjerne andre grønnsaker enn eg har brukt. Ananas og purreløk passer nok godt!

For enda magrere variant kan du droppe droppe majones og/eller bruke mager kesam framfor original kesam. Men salaten blir definitivt best etter mi meining med meir fylde og krema konsistens, som kesam gir. Lettrømme kan fint brukes og.

Oppskrifta gir en ganske stor porsjon, så her har man pålegg i dagesvis!
Så godt, så enkelt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

30 kommentarer

  1. Åh, nam! Det ser supergodt ut! Tusen takk for at du hørte på forslaget mitt, gleder meg til å prøve 🙂

  2. Åå nam! Ønsker meg oppskrift på Kreolsk Kyllingsalat eller det de bruker på TexMex-BigBiten jeg, haha! 😀

  3. Hei. Ser du har skrevet at majonesen kan byttes ut, men hva ville du brukt isteden? Bare kesam?

  4. Linda Marie Stuhaug

    Marte: Ja, men som det står kan du justere mengden kesam – så det er ikkje sikkert du trenger noke ekstra. Evt. kesam ja 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    Marie: Hm! Det har eg aldri smakt før, så det kan bli utfordrande. Vi får sjå om det dukker opp 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Johanne: Veldig kjekt med ønsker, og bedre når resultatet blir bra 🙂 Håper du liker den, Johanne!

  7. En veldig inspirerende blogg!! 🙂 Ser du har valgt NHCK og lurer bare på om det er nettstudie? Kunne selv tenkt meg og tatt bachelor i ernæring, men har ikke mulighet til å flytte på meg akkurat nå..

  8. Julie @ WolfItDown

    Ahhh coronation salad 😀 Deilig! Første gang jeg smakte det var her i Storbritannia, det er fantastisk godt 😀 Lett og vegetarisere denne retten også, jippi! Håper du har en nydelig midtukesdag Linda 🙂 x

  9. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ulike påleggsalater gjer veldig masse på smak og konsistens! En vegetarvariant her er nok minst like godt 🙂 Ha en super onsdagskveld, Julie 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Iselin: Første året kan man ta via nett, men ikkje resten av bachelorgraden. Men eg kan alltids bytte skule til Bjørknes andre året om eg vil det 🙂

  11. Nam!! Det så bare utrolig digg ut, må prøves 🙂 Rødbetsalaten og italiensk salat var en suksess 😀

  12. Laget ein vegetarisk versjon uten kylling, og den blei heilt fantastisk den også 🙂 Tusen takk for god oppskrift!

  13. Supert innhold! (som alltid 😉 ) 200 kcal på 100 g! Delikat sin har 385 kcal, mens Denja sin er 340 kcal :O 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Am: Fantastisk! 🙂 Sniktitta litt på kalorinnholdet på Delikat sin, det skulle jo ikkje vert lov…

  15. Linda Marie Stuhaug

    Malin: Så bra, Malin! Kjekt å inspirere 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Monica: Så hyggelig å lese! Da håper og trur eg at denne faller i smak også 🙂

  17. karoline solsvik

    Ååå, ditta skal eg lage til 17. mai frokosten! Supert altså!!:)

  18. Linda Marie Stuhaug

    karoline solsvik: Der seier du noke! Må lage opp noke til den dagen også 🙂

  19. Ser veldig godt ut.. skal prøves 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Rikke: Utrulig god – anbefales 🙂

  21. Denne her så såå god ut at jeg måtte bare hive meg på å steike en kylling filet:) jeg laga med rømme. ble veeeldig god;) neste gang så lager jeg den med mager kesam og laks:):) PS. jeg tok litt hvitløks pulver på kyllingen, ble veldig god;)

    1. Så hyggelig å lese at oppskrifta falt i smak hos deg 🙂 Litt kvitløkspulver skal eg prøve neste gang!

  22. Denne lagde jeg i går, den ble veldig god. Har prøvd laksesalaten din noen ganger også, den er også veldig god. Du har veldig mange gode oppskrifter. Har delt en del av oppskriftene dine på bloggen min, skriver selvfølgelig at det er dine oppskrifter. Gjerne ta en titt 🙂

    1. Så kjekt at du lykkes med fleire av mine oppskrifter 🙂 Skal absolutt ta en titt på bloggen din! God søndagskveld 🙂

  23. hva annet kan jeg bruke i stedet for sitron? jeg kan ikke bruke noen form for sitrus da jeg er allergisk

    1. Du kan berre sløyfe det 🙂

  24. Heihei! Denne ser supergod ut!
    Ser at du skriver at den blir bedre av å stå litt i kjøleskapet, men hvor lenge blir for lenge? Regner med at man finner det ut selv på den harde måten, men vil helst unngå å hive mat, så lurte på å halvere oppskrifta.

    1. Hei! Det kommer nok litt an på, men 2-3 dager holder den seg fint 🙂

  25. Elsker denne oppskrifta! Den siste gangen jeg laget den bytta jeg rødløk med vårløk og brukte et halvt grønt eple i Virkelig mange skatter i arkivet ditt, håper du fortsetter med bloggen i mange år

    1. Mmm, eple skal eg prøve neste gang 🙂 Takk for supert tips!

      Ingen planer om å legge ned bloggen! Kjekt du får nytte av den, Sofie <3