Bringebærkake med innbakt ostekrem

Hei!

Torsdag og den søte oppskrift – i dag vil eg dele ei nydelig bringebærkake med innbakt ostekrem. Ei komplett kake som er både søt og frisk. Luftig, saftig og like god som dessert, kveldskos eller når man er fysen!

Uten tilsatt sukker og gluten, kan lages laktosefri:


Innlegget inneholder annonselenker.

Bringebærkake
3 egg
180 g kesam
50 g sukrin gold
50 g sukrin+
50 g (glutenfritt) havremel*
40 g bokhvetemel*
30 g kokosmel*
1 ts ekte vaniljepulver
1,5 ts bakepulver
200 g ferske eller frosne bringebær
~
150 g philadelphia
30-40 g sukrinmelis

Slik gjer du: 
Bland sammen ingrediensene til bringebærkaka til en jevn og glatt kakerøre. Juster med litt vatn om det er nødvendig. Hell i rund form på 20-22 cm i diameter, eller firkanta form på 14×18 cm. Bruk bakepapir!

Miks sammen philadelphia og sukrinmelis, smak til kor søt du ønsker den. Fordel glasuren over kaka med ei skei eller sprøytepose, deretter masse bringebær som fordeler rundt og presser nedi kaka, ha gjerne litt på toppen også.

Steik kaka midt i ovnen, 180 grader i 25-35 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap, den holder seg fint minst 2-3 dager.

Tips & alternativer
Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 150 g sukker. Som vanlig anbefaler eg ikkje kun vanlig sukrin.

Bruk gjerne andre meltyper, men anbefaler iallefall to forskjellige. Havremel og speltmel, bokhvetemel og mandelmel er to eksempler, alt etter kva du foretrekker og har tilgjengelig.

For laktosefri kake: bruk laktosefri lettrømme og philadelphia.

Glasuren og bringebæra blir både innbakt og ligger på toppen! Utrulig saftig og smakfull, ei kake som falt i smak hos både familie, tanter og onkler.

Håper det frister!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

40 kommentarer

  1. Madeleine

    så utrolig godt ut 🙂 ha en fin dag 🙂

  2. Naam, denne skal jeg prøve! Lurer på om du bruker mager kesam og light Philadelphia ? Ha en fin dag og helg, hihi ?

  3. Tusen takk for mange tips og gode oppskrifter. Har prøvd mange av oppskriftene dine og alt faller i smak. Denne skal jeg teste ut i kveld. Ser helt nydelig ut! 1. mai kake hos oss 🙂

  4. Vil det fungere å bytte ut kesam med laktosefri lettrømme? Har gjort det på noen av dine andre oppskrifter, og det har gått bra. Kaka så fantastisk god ut!

  5. Digger bloggen din 🙂 Så utrolig inspirerende, får alltid masse gode tips og oppskrifter jeg må teste ut 😀 Denne kaka så helt fantastisk god ut 😛

  6. Ida Johanson

    Det fristet veldig ja haha. Fin blogg 🙂 God helg søte deg!

  7. Karoline

    Hei.. Jeg bare lurer på en ting, får du ikke en kald «smak» i det hele tatt når du bruker sukrin gold og sukrin+? Jeg kjøpte disse 2 etter tips fra deg, men syns nesten de er kaldere enn vanlig sukrin, hvertfall den første sukrinen jeg kjøpte for 2/3 år siden, husker ikke at jeg syns den var kald da.. Bare jeg kjenner på deigen når jeg har brukt sukrin er den veldig kald, og sukrinet i seg selv er kaldt, så jeg lurer på om det er noe jeg gjør galt?

  8. Linda Marie Stuhaug

    Karoline: Hei! Nei, eg merker ikkje til noke kald smak av sukrin+ eller sukrin gold. Sukrin gold kan eg kjenne om eg bruker det aleine i større mengde, men det gjer eg aldri. Eg trur ikkje du gjer noke feil, men noken er meir «følsomme» enn andre når det kommer til smak, så det er nok berre det vil eg tru 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Ida Johanson: Takk for det Ida, og god helg til deg 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Monica: Tusen takk for det, Monica 🙂 God helg!

  11. Linda Marie Stuhaug

    Karin: Ja, det går nok heilt fint, spesielt om det går gått bra tidligere 🙂 Håper den faller i smak! Denne havner lett blant topp 5 kaker hos meg iallefall 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Hege: En glede å inspirere, Hege! Håper kaka faller i smak hos dere alle sammen 🙂 Riktig god helg!

  13. Linda Marie Stuhaug

    Sanela: Bruker eg mager kesam står det alltid mager kesam. Eg bruker alltid vanlig originalkesam når eg baker 🙂 Det er samme om du bruker vanlig eller light philadelphia, eg brukte light denne gangen! Håper kaka faller i smak 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Madeleine: Takk for det, ha en fin dag 🙂

  15. Julie @ WolfItDown

    Deeeeeilig! Friske bringebær og kremete ostefyll, yes please 😀 God helg Linda! x

  16. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Nydelig kombinasjon! God helg til deg 😀

  17. Denne kaka var kjempegod! Forsvant i en fei og skal garantert bakes igjen. Så kjapt og enkelt 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Hege: Fantatsisk Hege! Liker at oppskrifter er raske og enkle, ikkje minst faller i smak 🙂

  19. Kaken ser super god ut 🙂 Har veldig lyst å prøve å lage denne eller noe lignende. Jeg har en vanlig kakemiks fra funskjonell mat liggende her hjemme, tror du d går ann å bruke den, og tilsette bringebær og philadelphia slik som du har gjort med denne?

  20. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Hei! Ja, du kan fint bruke kakemiksen til funksjonell mat, da ville eg berre fulgt framgangsmetoden der, og tilsette bringebær og ostekremen på toppen 🙂

  21. Hei! Prøvde meg på denne i går, det var skikkelig snadder! Perfekt frisk og god lørdagskos. Tips: skill 2 av eggene, stivpisk eggehvitene og vend inn i røra til slutt! Jeg gjorde dette og kaka ble høyreist og fin 🙂 takk for nydelig oppskrift til våren!

  22. Linda Marie Stuhaug

    Maiken: Så kjekt at kaka falt i smak 🙂 Bakepulveret hever jo kaka, men skal prøve tipset ditt neste gang! Ha en fin mandag 🙂

  23. Jente 20

    Wow!! Detta MÅ eg prøva? du e så flink og inspirerande!!

  24. Linda Marie Stuhaug

    Jente 20: Tusen takk, så hyggelig å lese! Håper kaka faller i smak 🙂

  25. Hei, testet ut denne oppskriften din idag 🙂 hadde ikke kesam hjemme så brukte kulturelk istedenfor . Det gikk fint . Nå er det bare å teste den ut på arbeidskollegaer imorgen 🙂 Ha en fortsatt fin søndag 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    HildeM: Så hyggelig tilbakemelding å få, Hilde! Veldig kjekt kaka falt i smak, håper kollegaene dine også liker den 🙂 Ha en fin veke!

  27. Bakte denne kaken i helgen og spiste nesten hele kaken selv. Godt at det ikke er raffinert sukker i den. Takk for fin oppskrift!

    1. Så kjekt at oppskrifta falt i smak, då! Det gledes 🙂
      Ha en fin søndagskveld!

  28. Denne er så vanvittig god! Gjorde som en tipsa over, stivpiska 2 av eggehvitene og hadde i til slutt. Den ble kjempefin og høy. Fungerte fint å bruke vanilje mager kesam også! 🙂

    1. Så bra! Kjekt med tilbakemelding, Hanna 🙂

  29. Hei! 🙂
    Hva tror du om å bytte ut bokhveten med Fibra Fullkornshvetemel fra Møllerens? Tenker både ift smak, blodsukkerpåvirkning og hvordan kaken vil bli seende ut.
    Mvh Silje

    1. Hei! Det går nok fint det 🙂 Eg har lite bakeerfaring med Fibra sjølv, så eg veit egentlig ikkje heilt korleis det vil påvirke utseende, men på smak vil det nok gå heilt fint. Håper det smaker 🙂

  30. Tror du det går greit å droppe Philadelphia ?

    1. Ja, du kan bake den uten også.

  31. Hei! Kaken så veldig god ut. Jeg lurer litt på angående vaniljepulveret. Har ikke det nå, kan man bruke vaniljesukker eller vaniljeessens isteden, eller vil det påvirke smaken veldig?

    1. Du kan fint bruke litt vaniljesukker eller vaniljeessens istedenfor 🙂 Det gir ikkje den samme smaken, men fungerer greit i denne oppskrifta.

  32. Denne var utrolig god! Har prøvd mange av oppskriftene dine nå, alltid storfornøyd med resultatet! Tusen takk for inspirasjon! 🙂

    1. Tusen takk, så hyggelig å lese Camilla 🙂 <3

  33. Kan vaniljepulver sløyfes?

    1. Ja, men då ville eg brukt frø fra vaniljestang for å få den gode vaniljesmaken 🙂