Krydderkake muffins med frisk glasur og bær

Hei godtfolk!

Idag vil eg dele oppskrift på noken saftige og gode krydderkake muffins med frisk glasur og fargerike bær. Det merkes at 17.mai nærmer seg, og her har man muffins i sunn 17.mai-stil: rødt, kvitt og blått! Dei passer selfølgelig til andre anledninger også – med eller uten glasur og bær.

Uten tilsatt sukker, glutenfri og kan fint lages melkefri. I tillegg er dei proteinrike, magre, saftige og lettlagde –

Innlegget inneholder annonselenker.

Krydderkake muffins
2 egg
130 g kesam
60 g sukrin gold
50 g sukrinmelis
50 g (glutenfritt) havremel
30 g kokosmel, evt. anna meltype
1/2 ts kanel + 1/2 ts kardemomme
Eit dryss ingefær og nellik
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
1 ts bakepulver

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen ingrediensene til en jevn og glatt røre. Juster evt. men litt vatn om røra er litt tjukk, det vil komme av på kva tørrvare du bruker. Fordel røra i muffins eller cupcakeformer og steik midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til dei er gjennomstekt. Steiketida vil variere etter størrelse på formene.

Glasur
70 g philadadelphia light
50 g kokoskrem
1-2 ss sukrinmelis
4 dråper stevia bærsmak,kan sløyfes

Slik gjer du:
Miks sammen og smak til. Ønsker du en frisk glasur men har ikkje steviadråpene, kan litt ferskpressa sitron eller limesaft også brukes. Fordel over dei avkjølte muffinsane og topp med friske bær.

Tips og alternativer
– ønsker du nøytrale muffins med smak av vanilje kan du droppe nellik og ingefær i muffinsrøra. Da får du vaniljemuffins med frisk glasur.
– Melkefri muffins: bruk kokoskrem istedenfor kesam i muffinsrøra, og bruk kun kokoskrem til glasuren. Like godt!
– Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 110 g sukker. Anbefaler ikkje å bruke kun sukrin.

Kan nytes til frukost, kaffikos, kveldsmat eller når man er fysen på noko søtt.

Imorra eller torsdag kommer eg med eit større kake- og dessertinnlegg med fleire forslag til søtt til nasjonaldagen.

Innen den tid er krydderkakemuffinsene perfekt å prøve seg på!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Emilie Josefine

    De så gode ut!!

  2. Martine Susann

    Åh, fantastisk!

  3. Marianne

    De så nydelige ut! Hvilken kokoskrem bruker du? Kokos melk men bare det stive på toppen?

  4. Julie @ WolfItDown

    Glasuren ser helt fantastisk ut! Også så gode de hørtes ut, mmmm 😀 x

  5. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Glasuren var virkelig god! Fyldig, søt og frisk. Mmm 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Marianne: Ja, kokosmelk som står kaldt 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Martine Susann: Knallgode 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Emilie Josefine: Veldig gode – og så enkle å lage!

  9. Vet du noe om ca kaloriinnhold i disse?:) ser supergode ut!!

  10. Kokoskrem – må ein då bruke den kokosmelken medmest fett? (altså ikkje lett kokosmelk…;-) )

  11. Linda Marie Stuhaug

    Kristin: Ja, du får ikkje kokoskrem med light varianten.

  12. Linda Marie Stuhaug

    Siri s: Aner ikkje. Supergode blei dei – anbefales 🙂

  13. enkle å lage, men utrolig gode 😀 Ny favoritt, tusen takk for en utrolig bra blogg 😀

  14. Linda Marie Stuhaug

    Lise: Tusen takk Lisa! Det er en glede å inspirere 🙂

  15. Hva er kokoskrem? kan man bruke noe annet istedenfor det?

  16. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Du får kjøpt kokoskem på innvandrerbutikker, men den kokoskremen eg bruker er kokosmelk fra Santa Maria som står kaldt, då får den en stiv kokoskrem øverst. Bruk meir philadelphia istedenfor eventuelt 🙂

  17. Susanne Haldorsen

    Vil først si at du har utrolig mange gode oppskrifter her! Har fått prøvd mange gode ting du har lagt ut-takk for at du inspirerer og gir ideer!

    Det er en ting jeg vil gi tilbakemelding på; det er en del oppskrifter hvor det ikke står antall av det det blir, eks muffins. Det er et veldig pluss at antall på hva oppskriften er beregnet for står til oppskriften 🙂

    1. Hei! Tusen takk for hyggelige ord, det setter eg veldig stor pris på! 🙂

      Dette veit eg om, og det gjelder nok berre oppskrifter tilbake i arkivet? Før var eg ikkje så nøyen på å skrive det nemlig, men no skal det alltid stå i innleggene, med mindre det er en glipp fra mi side 🙂