Linda Stuhaug

Annonse

12. mai 2015

Krydderkake muffins med frisk glasur og bær

Krydderkake muffins med frisk glasur og bær
Hei godtfolk!
Idag vil eg dele oppskrift på noken saftige og gode krydderkake muffins med frisk glasur og fargerike bær. Det merkes at 17.mai nærmer seg, og her har man muffins i sunn 17.mai-stil: rødt, kvitt og blått! Dei passer selfølgelig til andre anledninger også – med eller uten glasur og bær.
Uten tilsatt sukker, glutenfri og kan fint lages melkefri. I tillegg er dei proteinrike, magre, saftige og lettlagde –
Innlegget inneholder annonselenker.
Krydderkake muffins 2 egg 130 g kesam 60 g sukrin gold 50 g sukrinmelis 50 g (glutenfritt) havremel 30 g kokosmel, evt. anna meltype 1/2 ts kanel + 1/2 ts kardemomme Eit dryss ingefær og nellik 1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang 1 ts bakepulver
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen ingrediensene til en jevn og glatt røre. Juster evt. men litt vatn om røra er litt tjukk, det vil komme av på kva tørrvare du bruker. Fordel røra i muffins eller cupcakeformer og steik midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til dei er gjennomstekt. Steiketida vil variere etter størrelse på formene.
Glasur 70 g philadadelphia light 50 g kokoskrem 1-2 ss sukrinmelis 4 dråper stevia bærsmak,kan sløyfes
Slik gjer du: Miks sammen og smak til. Ønsker du en frisk glasur men har ikkje steviadråpene, kan litt ferskpressa sitron eller limesaft også brukes. Fordel over dei avkjølte muffinsane og topp med friske bær.
Tips og alternativer – ønsker du nøytrale muffins med smak av vanilje kan du droppe nellik og ingefær i muffinsrøra. Da får du vaniljemuffins med frisk glasur. – Melkefri muffins: bruk kokoskrem istedenfor kesam i muffinsrøra, og bruk kun kokoskrem til glasuren. Like godt! – Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 110 g sukker. Anbefaler ikkje å bruke kun sukrin.
Kan nytes til frukost, kaffikos, kveldsmat eller når man er fysen på noko søtt.
Imorra eller torsdag kommer eg med eit større kake- og dessertinnlegg med fleire forslag til søtt til nasjonaldagen.
Innen den tid er krydderkakemuffinsene perfekt å prøve seg på!

Hei godtfolk!

Idag vil eg dele oppskrift på noken saftige og gode krydderkake muffins med frisk glasur og fargerike bær. Det merkes at 17.mai nærmer seg, og her har man muffins i sunn 17.mai-stil: rødt, kvitt og blått! Dei passer selfølgelig til andre anledninger også – med eller uten glasur og bær.

Uten tilsatt sukker, glutenfri og kan fint lages melkefri. I tillegg er dei proteinrike, magre, saftige og lettlagde –

Innlegget inneholder annonselenker.

Krydderkake muffins
2 egg
130 g kesam
60 g sukrin gold
50 g sukrinmelis
50 g (glutenfritt) havremel
30 g kokosmel, evt. anna meltype
1/2 ts kanel + 1/2 ts kardemomme
Eit dryss ingefær og nellik
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang
1 ts bakepulver

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen ingrediensene til en jevn og glatt røre. Juster evt. men litt vatn om røra er litt tjukk, det vil komme av på kva tørrvare du bruker. Fordel røra i muffins eller cupcakeformer og steik midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til dei er gjennomstekt. Steiketida vil variere etter størrelse på formene.

Glasur
70 g philadadelphia light
50 g kokoskrem
1-2 ss sukrinmelis
4 dråper stevia bærsmak,kan sløyfes

Slik gjer du:
Miks sammen og smak til. Ønsker du en frisk glasur men har ikkje steviadråpene, kan litt ferskpressa sitron eller limesaft også brukes. Fordel over dei avkjølte muffinsane og topp med friske bær.

Tips og alternativer
– ønsker du nøytrale muffins med smak av vanilje kan du droppe nellik og ingefær i muffinsrøra. Da får du vaniljemuffins med frisk glasur.
– Melkefri muffins: bruk kokoskrem istedenfor kesam i muffinsrøra, og bruk kun kokoskrem til glasuren. Like godt!
– Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 110 g sukker. Anbefaler ikkje å bruke kun sukrin.

Kan nytes til frukost, kaffikos, kveldsmat eller når man er fysen på noko søtt.

Imorra eller torsdag kommer eg med eit større kake- og dessertinnlegg med fleire forslag til søtt til nasjonaldagen.

Innen den tid er krydderkakemuffinsene perfekt å prøve seg på!

Annonse

4 Kommentarer

H

Hege

15. mai 2018

Hvis jeg baker dette som ei kake isteden for muffins, hvor stor form bør jeg velge?

Linda Stuhaug

16. mai 2018

Det er ikkje ei stor røre, så rund form på 20 cm/anna form med ca. samme grunnflate er nok passelig 🙂

C

Christine proteus89

7. mars 2018

Hvor mange muffins blir det ca? 🙂

Linda Stuhaug

7. mars 2018

6-8 stk ca 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg