Linda Stuhaug

Annonse

29. mai 2015

Burgertallerken med pastinakkfries

Burgertallerken med pastinakkfries
Heisann!
Idag har eg en nydelig middag til dere som passer ypperlig no som det er helg! En tallerken proppfull av næring og gode smaker, burgerene er nemlig masse friske og smakfulle urter i (som kan sløyfes om man ikkje ønsker det) og eg har prøvd meg på en ny, ukjent grønnsak: pastinakk! Pastinakk ovnsbakte eg med gode krydder og både smak og konsistens minner om fries, derfor pastinakkfries. Kanongodt!
Burgertallerken med pastinakkfries, frisk salat og kvitløksdressing –
Du trenger (2 porsjoner)
Urteburger 400 g karbonadedeig 1 egg 1 fedd pressa kvitløk 2 ss finhakka, blandede urter – kan sløyfes eg brukte timian, gressløk og oregano 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper
Bland raskt og godt sammen ingrediensane, form til 4 burgere med litt vatn mellom hendene. Steik gylne i litt smør eller olje på middels varme til burgerene er gjennomstekt, ca. 2-4 minutter.
Pastinakkfries 4 pastinakker En slump olje Gode og smakfulle krydder
Skrell pastinakken og del i staver. Ha dei i en plastpose sammen med en slump som du blåser luft i, rist godt og krydre underveis så det blir godt fordelt. Ovnsbak på 200 grader i 20-25 minutter til en god farge. Av krydder brukte eg paprikakrydder, grovkverna chilli, pepper og kvitløk.
Server med litt frisk salat og en god dressing! Eg lagde kvitløksdressing av gresk matyoghurt, pressa kvitløk og kvit pepper. Urtedressing, guacamole eller aioli er andre gode alternativer!
Pastinakkfries er eg sikker på kommer til å falle i smak hos store og små. Anbefalast å prøve! Det passer veldig godt som tilbehør til dei fleste typer kjøtt, men det er heilt sikkert godt til laks og anna fisk også.
God fredag og god middag, ikkje minst god helg (fra København) ?

Heisann!

Idag har eg en nydelig middag til dere som passer ypperlig no som det er helg! En tallerken proppfull av næring og gode smaker, burgerene er nemlig masse friske og smakfulle urter i (som kan sløyfes om man ikkje ønsker det) og eg har prøvd meg på en ny, ukjent grønnsak: pastinakk! Pastinakk ovnsbakte eg med gode krydder og både smak og konsistens minner om fries, derfor pastinakkfries. Kanongodt!

Burgertallerken med pastinakkfries, frisk salat og kvitløksdressing –

Du trenger (2 porsjoner)

Urteburger
400 g karbonadedeig
1 egg
1 fedd pressa kvitløk
2 ss finhakka, blandede urter – kan sløyfes
eg brukte timian, gressløk og oregano
1/2 ts salt og 1/2 ts pepper

Bland raskt og godt sammen ingrediensane, form til 4 burgere med litt vatn mellom hendene. Steik gylne i litt smør eller olje på middels varme til burgerene er gjennomstekt, ca. 2-4 minutter.

Pastinakkfries
4 pastinakker
En slump olje
Gode og smakfulle krydder

Skrell pastinakken og del i staver. Ha dei i en plastpose sammen med en slump som du blåser luft i, rist godt og krydre underveis så det blir godt fordelt. Ovnsbak på 200 grader i 20-25 minutter til en god farge. Av krydder brukte eg paprikakrydder, grovkverna chilli, pepper og kvitløk.

Server med litt frisk salat og en god dressing!
Eg lagde kvitløksdressing av gresk matyoghurt, pressa kvitløk og kvit pepper. Urtedressing, guacamole eller aioli er andre gode alternativer!

Pastinakkfries er eg sikker på kommer til å falle i smak hos store og små. Anbefalast å prøve! Det passer veldig godt som tilbehør til dei fleste typer kjøtt, men det er heilt sikkert godt til laks og anna fisk også.

God fredag og god middag, ikkje minst god helg (fra København) ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg