Heimelaga sylteagurk og syltede rødbeter uten sukker

God lørdag alle sammen!

Idag vil eg dele to nye oppskrifter på sylta grønnsaker med dere – sylteagurk og syltede rødbeter. Det er litt stas å lage slikt sjølv, heimelaga er alltid best! Heilt supert at man kan slippe unna sukker og tilsetningsstoff, i tillegg er det så raskt og enkelt å lage at det nesten blir for dumt å kjøpe.

Både sylteagurk og syltede rødbeter kommer igjen på bloggen framover, spesielt sylteagurk som er en knallgod smaktilsetning i sommersalater og som tilbehør til lett sommermat.

Sylteagurk, 1 glass
1 dl eddik – vanlig 7%
1 dl sukrin+, evt. anna søtning tilsvarande 2 dl sukker
3 dl vatn
1 stk agurk i skiver

Slik gjer du:
Kok opp eddik, sukrin+ og vatn. La blandinga avkjøle seg til den er lunken, det er viktig at laken ikkje er for varm, for da mister agurkene konsistensen sin. Ha agurk og laken ove ri eit glass, avkjøl og deretter oppbevar i kjøleskap.

Tips!
For ekstra smak kan du gjerne piffe opp laken med for eksempel lauberblad, sennepsfrø, frisk ingefær eller heil pepper.

Syltegurk er godt som tilbehør til middag, både kjøtt og fisk. Både agurken og laken er super å bruke som smakstilsetning for å få syre i ulike oppskrifter, blant anna påleggsalater og potetsalat. Sylteagurk er også godt som ingrediens salaten, over pålegget, i sandwich og lignande!

Syltede rødbeter, 1 glass
1 dl eddik – vanlig 7%
3 dl vatn
1 dl sukrin+, evt. anna søtning tilsvarande 2 dl sukker
4-5 rødbeter, skrelt og delt i skiver

Slik gjer du:
Kok opp eddik, sukrin+ og vatn. Legg rødbeter i skiver i laken og la dei småkoke på svak varme til rødbetene er møre. Avkjøl og hell over i eit tett glass, oppbevar i kjøleskap.
Tips!
For ekstra smak kan du gjerne piffe opp laken med for eksempel lauberblad, sennepsfrø, frisk ingefær eller heil pepper.

Sylta rødbeter passer spesielt godt til kjøttretter, men også fiskeretter, over pålegget og i salater. Bruk gjerne sylta rødløker om du vil lage heimelaga rødbetsalat!

Fortell meg gjerne korleis du bruker syltegurk og syltede rødbeter! Alltid kjekt med innspill fra dere! God lørdag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Julie @ WolfItDown

    Såååå deilig 😀 Det er jo så godt og ha oppå pålegg og «piffer» opp de vanlige skivene 😀 Takk for oppskrifter Linda, også håper jeg du har en fantastisk helg, og at været har vært litt bedre enn det har her i Glasgow 🙂 xx

  2. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, må ha litt skikkelig heimelaga pålegg innimellom 🙂 Nydelig å fylle i lomper, blir saftige lompewraps! Håper du får en fin veke vidare, sol eller ei!

  3. Fantastisk bra, legger ned agurker av alle slag (2?) gulrot blomkål og løk. Tusen takk helt topp.

  4. Linda Marie Stuhaug

    GYRD: Så spennande! Eg har ikkje prøvd med gulrot enda – kanskje det bir neste prosjekt 🙂

  5. Anbefaler syltet rødløk og

    1. Det har eg laga allerede og oppskrift ligger i arkivet 🙂