Linda Stuhaug

Annonse

9. juni 2015

Indrefilêt av storfe med sylta rødløk, jordskokkpurê og asparges

Indrefilêt av storfe med sylta rødløk, jordskokkpurê og asparges
God tirsdag!
Idag har eg eit skikkelig festmåltid til dere, typisk helgemiddag for mange – men dette kan man fint lage i kvardagen også. Sunt, godt, enkelt og smakfullt. Indrefilêten på storfe er utrulig mørt kjøtt med lite fett og høgt proteininnhold, men den krever riktig varmebehandling for å ikkje bli tørr og miste smak.
Indrefilêt av storfe med sylta rødløk, jordskokkpurê og asparges –
Du trenger (4 porsjoner)
Heilstekt indrefilêt indrefilêt på ca. 1 kg Salt og pepper Smør eller cocosa
Reinskjær filêten for hinner, gni inn med salt og pepper og brun lett på alle sider i ei steikepanne med litt smør eller cocosa. Legg filêten i en ildfast form, sett steiketermometer i den tjukkaste delen og steik på 125 grader til den kjernetemperaturen du ønsker. Vær obs på at kjernetemperaturen stiger litt etter du har tatt den ut av ovnen. La kvile ca. 15 minuitter før du skjærer skiver.
Kjernetemperatur Lite stekt, 55-60 grader / medium stekt 60-65 grader / godt stekt 70 grader.
Jordskokkpurê ca. 500 g jordskokk 1,5 dl melk, kokosmelk eller fløte 1 ss smør, kan sløyfes salt og pepper
Skrell jordskokkene og kok møre i vatn. Mos med en stavmikser til en jevn og glatt purê sammen med melk/fløte, smak til med salt og pepper til slutt.
Asparges Brekk av den nederste delen av aspargesen, kok 2-3 minutter i lettsalta vatn.
Sylta rødløk finner du oppskrift på her. Alt av tilbehøret til middagen lager du medan indrefilêten står i ovnen, det er fort gjort så lenge ingrediensene er handla!
Nyt eit komplett festmåltid, uansett om det er kvardag eller helg. Fantastisk gode kombinasjoner!
Jordskokk er ikkje en grønnsak eg har brukt masse, men det skal eg jammen bli flinkare til. Det har en mild, småsøt, nøtteaktig smak og kan brukes på samme måte som potet. Utfordrer deg til å prøve noko nytt om du ikkje har tatt denne med deg heim i handlekurven før!
Håper det frister!

God tirsdag!

Idag har eg eit skikkelig festmåltid til dere, typisk helgemiddag for mange – men dette kan man fint lage i kvardagen også. Sunt, godt, enkelt og smakfullt. Indrefilêten på storfe er utrulig mørt kjøtt med lite fett og høgt proteininnhold, men den krever riktig varmebehandling for å ikkje bli tørr og miste smak.

Indrefilêt av storfe med sylta rødløk, jordskokkpurê og asparges –

Du trenger (4 porsjoner)

Heilstekt indrefilêt
indrefilêt på ca. 1 kg
Salt og pepper
Smør eller cocosa

Reinskjær filêten for hinner, gni inn med salt og pepper og brun lett på alle sider i ei steikepanne med litt smør eller cocosa. Legg filêten i en ildfast form, sett steiketermometer i den tjukkaste delen og steik på 125 grader til den kjernetemperaturen du ønsker. Vær obs på at kjernetemperaturen stiger litt etter du har tatt den ut av ovnen. La kvile ca. 15 minuitter før du skjærer skiver.

Kjernetemperatur
Lite stekt, 55-60 grader / medium stekt 60-65 grader / godt stekt 70 grader.

Jordskokkpurê
ca. 500 g jordskokk
1,5 dl melk, kokosmelk eller fløte
1 ss smør, kan sløyfes
salt og pepper

Skrell jordskokkene og kok møre i vatn. Mos med en stavmikser til en jevn og glatt purê sammen med melk/fløte, smak til med salt og pepper til slutt.

Asparges
Brekk av den nederste delen av aspargesen, kok 2-3 minutter i lettsalta vatn.

Sylta rødløk finner du oppskrift på her.
Alt av tilbehøret til middagen lager du medan indrefilêten står i ovnen, det er fort gjort så lenge ingrediensene er handla!

Nyt eit komplett festmåltid, uansett om det er kvardag eller helg. Fantastisk gode kombinasjoner!

Jordskokk er ikkje en grønnsak eg har brukt masse, men det skal eg jammen bli flinkare til. Det har en mild, småsøt, nøtteaktig smak og kan brukes på samme måte som potet. Utfordrer deg til å prøve noko nytt om du ikkje har tatt denne med deg heim i handlekurven før!

Håper det frister!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg