Linda Stuhaug

Annonse

Den beste pestoen lager du sjølv!

Den beste pestoen lager du sjølv!
Hei og god søndag!
Å lage sin egen pesto er verken vanskelig, tidskrevande eller krever for mange ingredienser. Det er så raskt, enkelt og ikkje minst smaker det masse bedre enn ferdigkjøpt.
Den beste pestoen lager du sjølv!
Pesto, 1 glass 1 potte frisk basilikum 60 g rista pinjekjerner 60 g parmesan* 1 kvitløksfedd 1-1,5 dl olivenolje Salt og pepper
Rist pinjekjernene i ei tørr panne på middels varme om du ikkje har ristede pinjekjerner fra før.
Ha pinjekjrner, basilikumblader, kvitløk og parmesan i en foodprosessor, blender eller kjør med stavmikser til en jevn masse. Spe på med olje til riktig konsistens, smak til med salt og pepper til slutt.
Oppbevar pestoen i kjøleskap.
* for melkefri variant anbefaler eg næringsgjær framfor parmesan. Næringsgjær kan du lese meir om her.
Kva bruker ein pesto til? Det passer ypperlig til alle typer kjøtt og fisk, pasta, sandwich, dressing til salaten, risretter, eggeretter, under pålegget. Til middagsmaten kan man både bruke som topping på kjøtt og fisk før det går i ovnen eller på grillen, eller bruke som tilbehør.
Eg er veldig glad i grønn pesto og bruker det spesielt til kvit fisk, over kylllingfilêten, inni lomper med anna pålegg, i lompetoast, dressing til lunsjsalaten eller som "pizzasaus" når eg lager kvit pizza.
Kva bruker du grønn pesto til? 🙂

Hei og god søndag!

Å lage sin egen pesto er verken vanskelig, tidskrevande eller krever for mange ingredienser. Det er så raskt, enkelt og ikkje minst smaker det masse bedre enn ferdigkjøpt.

Den beste pestoen lager du sjølv!

Pesto, 1 glass
1 potte frisk basilikum
60 g rista pinjekjerner
60 g parmesan*
1 kvitløksfedd
1-1,5 dl olivenolje
Salt og pepper

Rist pinjekjernene i ei tørr panne på middels varme om du ikkje har ristede pinjekjerner fra før.

Ha pinjekjrner, basilikumblader, kvitløk og parmesan i en foodprosessor, blender eller kjør med stavmikser til en jevn masse. Spe på med olje til riktig konsistens, smak til med salt og pepper til slutt.

Oppbevar pestoen i kjøleskap.

* for melkefri variant anbefaler eg næringsgjær framfor parmesan. Næringsgjær kan du lese meir om her.

Kva bruker ein pesto til?
Det passer ypperlig til alle typer kjøtt og fisk, pasta, sandwich, dressing til salaten, risretter, eggeretter, under pålegget. Til middagsmaten kan man både bruke som topping på kjøtt og fisk før det går i ovnen eller på grillen, eller bruke som tilbehør.

Eg er veldig glad i grønn pesto og bruker det spesielt til kvit fisk, over kylllingfilêten, inni lomper med anna pålegg, i lompetoast, dressing til lunsjsalaten eller som "pizzasaus" når eg lager kvit pizza.

Kva bruker du grønn pesto til? 🙂

Annonse

5 Kommentarer

I

Inese

29. april 2018

Hvor lenge holder seg i kjøleskapet?

I

Inese

29. april 2018

Linda, har funnet svar selv. Leste på bloggen din

Linda Stuhaug

30. april 2018

Topp 🙂

B

Bente

1. mars 2023

Tenkte jeg skulle prøve meg på denne i dag, men må jeg bruke olivenolje? Jeg liker ikke smaken av det, og pleier heller å bruke raps-/olivenolje… Den er ikke så sterk i smaken 😊

Linda Stuhaug

1. mars 2023

Hei! Nei, eg bruker egentlig ikkje olivenolje. I mine nye oppskrifter bruker eg rapsolje😃

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg