Linda Stuhaug

Annonse

3. juli 2015

Hamburger med glutenfritt hamburgerbrød

Hamburger med glutenfritt hamburgerbrød
Hei alle sammen!
Hører rykter om kanonvær heime, og da er det vell fleire om fyrer opp grillen? Kva med burger på grillen i løpet av helga?
Etter litt prøving og feiling kom eg fram til ei kanongod oppskrift på hamburgerbrød. Luftige, smakfulle, mjuke i midten og litt sprøere på utsida. Ingen elting eller heving – med bakepulver som hevemiddel blir det som å bake scones, ferdige på 1-2-3! Eg har laga dei glutenfri, men er du ikkje avhengig av glutenfritt alternativ kan du fint bruke for eksempel spelt, kveite, rug eller lignande istedenfor bokhvetemel. Grove, fulle av fiber, blodsukkervennlige og mettande!
Hamburgerbrød, 4 stk 100 g havremel 100 g bokhvetemel 60 g fiberfin, evt. meir bokhvetemel eller anna meltype 1 ss bakepulver 1 ss fiberhusk 2 egg 2 ss kesam 2 dl vatn sesamfrø til topping
Sett ovnen på 175 grader. Bland først sammen dei tørre ingrediensane, deretter egg, kesam og vatn. La svelle 10 minutter før du deler til 4 emner. Om det er nødvendig tilsetter du litt ekstra mel i deiga og bruker mel til utbakinga. Form emnene til boller som du trykker lett flate på en langpanne med bakepapir. Pensle overflata med egg og strø sesamnfrø over. Steik midt i ovnen i 20-25 minutter, avkjøl på rist.
Urteburger, 4 stk 400 g karbonadedeig 1 egg 1 fedd pressa kvitløk 2 ss finhakka, blanda urter – kan sløyfes eg brukte timian, gressløk og oregano 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper
Bland raskt og godt sammen ingrediensane, form til 4 burgere med litt vatn mellom hendene. Steik gylne i litt smør eller olje på middels varme til burgerene er gjennomstekt, eller på grillen, ca. 2-4 minutter.
Urtedressing 2 ss kremost urter 3 ss kesam 1 ss finhakka urter, eg brukte timian, gressløk og oregano salt og pepper
Miks sammen og smak til.
Så er det berre å servere med dei grønnsakene du liker best! En frisk salat på sida er også godt, eller kanskje du vil prøve deg på pastinakkfries som eg har delt med burgertallerken før?
Du finner oppskrift her. Eit tips er å dele pastinakke i litt større biter, så kan dei også grilles!
God middag og god fredag!

Hei alle sammen!

Hører rykter om kanonvær heime, og da er det vell fleire om fyrer opp grillen?
Kva med burger på grillen i løpet av helga?

Etter litt prøving og feiling kom eg fram til ei kanongod oppskrift på hamburgerbrød. Luftige, smakfulle, mjuke i midten og litt sprøere på utsida. Ingen elting eller heving – med bakepulver som hevemiddel blir det som å bake scones, ferdige på 1-2-3! Eg har laga dei glutenfri, men er du ikkje avhengig av glutenfritt alternativ kan du fint bruke for eksempel spelt, kveite, rug eller lignande istedenfor bokhvetemel. Grove, fulle av fiber, blodsukkervennlige og mettande!

Hamburgerbrød, 4 stk
100 g havremel
100 g bokhvetemel
60 g fiberfin, evt. meir bokhvetemel eller anna meltype
1 ss bakepulver
1 ss fiberhusk
2 egg
2 ss kesam
2 dl vatn
sesamfrø til topping

Sett ovnen på 175 grader. Bland først sammen dei tørre ingrediensane, deretter egg, kesam og vatn. La svelle 10 minutter før du deler til 4 emner. Om det er nødvendig tilsetter du litt ekstra mel i deiga og bruker mel til utbakinga. Form emnene til boller som du trykker lett flate på en langpanne med bakepapir. Pensle overflata med egg og strø sesamnfrø over. Steik midt i ovnen i 20-25 minutter, avkjøl på rist.

Urteburger, 4 stk
400 g karbonadedeig
1 egg
1 fedd pressa kvitløk
2 ss finhakka, blanda urter – kan sløyfes
eg brukte timian, gressløk og oregano
1/2 ts salt og 1/2 ts pepper

Bland raskt og godt sammen ingrediensane, form til 4 burgere med litt vatn mellom hendene. Steik gylne i litt smør eller olje på middels varme til burgerene er gjennomstekt, eller på grillen, ca. 2-4 minutter.

Urtedressing
2 ss kremost urter
3 ss kesam
1 ss finhakka urter,
eg brukte timian, gressløk og oregano
salt og pepper

Miks sammen og smak til.

Så er det berre å servere med dei grønnsakene du liker best!
En frisk salat på sida er også godt, eller kanskje du vil prøve deg på pastinakkfries som eg har delt med burgertallerken før?

Du finner oppskrift her.
Eit tips er å dele pastinakke i litt større biter, så kan dei også grilles!

God middag og god fredag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg