Lett og god potetsalat

Det er en ting som gjelder når det er snakk om potetsalat –
og det er å lage den heimelaga. Mange trur nok det er vanskelig eller tidskrevande, men det er det absolutt ikkje. Potetene kan kokes kvelden før og halve jobben er gjort!

Potetsalat er en klassiker til grillmaten og passer til både kjøtt og fisk. Det er også en slager på koldtbord, middagstilbehør eller som pålegg.

Ei oppskrift som er sunnere og lettere, men likevell rik på smak –

Potetsalat, 4-5 personer
Ca. 600 g poteter
1 grønt eple
1/2 purreløk eller 3 vårløk
2 ss hakka sylteagurk*
3 reddiker*
3-4 dl kesam/ gresk yoghurt/ rømme/ creme fraiche
2-3 ss majones, kan sløyfes
2-3 ss lake fra sylteagurken*
litt sukrin+, evt. sukker
salt og pepper

Kok potetene møre, avkjøl og fjern skallet. Del i passelige biter. Kutt opp eple, løk, sylteagurk og reddiker og bland godt sammen med potetene.

I en egen bolle mikser du sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt, pepper og eventuelt meir syre eller søtt for riktig avrunding.

Bland potetene inn i dressingen. Sett til avkjøling, gjerne eit par timer før servering. Potetsalaten holder seg 3-4 dager i kjøleskap.

Tips & alternativer
– Sjølv om man ikkje kjenner smaken av sylteagurken er det ikkje alle som vil bruke det. Sitronsaft eller limesaft kan da brukes istedenfor, det er viktig med litt syre. Hugs å smake til!

– Bland gjerne inn andre grønnsaker istedenfor/ i tillegg til reddiker. Forskjellige urter eller kvitløk vil også gi ekstra god smak!

– Eg har ikkje laga potetsalaten melkefri. Da må man i tilfelle ha en god erstatter for meieriproduktet. Kanskje en blanding mellom kokosmelk og majones vil bli bra?

Bruk fantastien og spis potetsalaten til meir enn berre grillmaten/middagen!
Det er nydelig som en del av pålegget på knekkebrød, i lomper, på scones eller brødskiva sammen med skinke, spekeskinke, røykt laks eller anna pålegg. Lag wraps med lomper eller tortillalefser, pakk inn i folie og ta med som lunsj. Saftig og godt!

Eller lag en smakfull lunsjtallerken med litt kjøtt og ekstra grønt. Bruk det du har i kjøleskapet, restemat er supert!

Håper fleire vil prøve seg på oppskrifta!
Kva pleier du å bruke potetsalat til?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

  1. Camilla kittelsen

    Prøvde akkurat å lage en variant med søtpotet, som også fungerte veldig bra! Ser veldig godt ut ? vet du forresten hvilken skole du begynner på til høsten? 🙂

  2. Maren Helgemo

    Du kommer alltid med så mange og gode oppskrifter! All ære til deg.

  3. Tusen takk for oppskriften 🙂 Jeg har for tiden dilla på potetsalat, og hjemmelaget er uten tvil alltid best 🙂 Og her var det jo mange gode tips til tilbehør 🙂

  4. Mmm, denne har jeg lyst til å prøve 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Det anbefaler eg! Supergodt 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Eva: Variasjonen er stor og mulighetane mange! Håper oppskrifta faller i smak 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Maren Helgemo: Tusen takk Maren! Virkelig hyggelig å lese, og takk til dere lesere som opprettholder motivasjonen min 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Camilla kittelsen: Det er absolutt godt med søtpotet også, men familien er ikkje like stort fan som meg, haha 😉 Eg begynner på Norges Helsehøgskule 🙂

  9. Camilla Kittelsen

    Såå utrolig gøy! Da begynner vi sammen 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Camilla Kittelsen: Seier du det! Så kjekt da 😀

  11. Anita Bergland

    Hei, kan denne fryses?

    1. Hei! Det veit eg rett og slett ikkje, så det må du berre prøve eventuelt 😉

  12. Hei 🙂 Har du nokon gong prøvd å lage «potetsalat» med jordskokk i staden for poteter? Er litt nysgjerrig på om jordskokk vil eigne seg like godt som potet, eller om den blir i «våtaste» laget. Er elles ein stor fan av jordskokk framfor potet, berre synd at så få butikkar har det i sortimentet sitt.
    Takk for mange supre og inspirerande oppskrifter! 🙂

    1. Hei!
      Nei, eg har faktisk ikkje brukt jordskokk på den måten før, kun til supper og pureer. Men visst du damper jordskokken forsiktig og passer på at den beholder en god konsistens, så trur eg det går veldig bra 😀 En supergod idè altså!

      En glede å dele matglede, Kristin! Håper du får en fin kveld 🙂