Sukkerfri vaniljekake med jordbær og kvit sjokolade

Innlegget inneholder annonselenker


Hei!

Idag er eg i det søte hjørnet med jordbær i fokus som utnyttast til det fulle desse dager. Saftig, smakfull vaniljekake med nydelige jordbær og kvit sjokolade. Den lages i en fei og er både grov, proteinrik og blodsukkervennlig. Nyt til kveldsmat, mellommåltid, til kaffien eller lunsj om du vil!

Heilt uten tilsatt sukker og gluten –

Vaniljekake med jordbær og kvit sjokolade
2 egg
120 g kesam
50 g havremel
30 g kokosmel
30 g sukrin+
40 g sukrin gold
1 ts ekte vaniljepulver
1 ts bakepulver
30-40 g sukkerfri kvit sjokolade
ferske jordbær

Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen alle ingrediensane utenom jordbær og kvit sjokolade til en jevn og glatt røre. Juster med 0,5 dl vatn om røra er veldig tjukk. Hell i en smurt form på 20 cm i diameter eller 14x18cm, større form gir lavere kake, men det går fint det også.

Fordel kvit sjokolade og jordbær i biter over kakerøra, trykk lett nedi. Steik midt i ovnen 15-20 minutter, eller til kaka er gjennomstekt. Avkjøl.

Tips og alternativer
– Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 100 g sukker. Ekte vaniljepulver kan byttes med frø fra 1-2 vaniljestenger.
– Tørrvarer kan byttes mot det du liker og har tilgjengelig. Miks helst to forskjellige typer. Foretrekker du hvetemel eller speltmel kan du fint bruke det også.

Kaka er så saftig og smakfull i seg sjølv at glasur er ingen nødvendighet.
Lag gjerne dobbel porsjon da kaka ikkje er så stor. Perfekt å fryse er den også!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Madeleine

    det så kjempe godt ut =)

  2. sentrumjenta

    stilig flott blogg du har :)<3 ha en fin dag !! <3

  3. TheVanillaMonologues.

    Både ser og høres nydelig ut!

  4. Linda Marie Stuhaug

    TheVanillaMonologues.: Så hyggelig! Takk for det 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    sentrumjenta: Tusen takk 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Madeleine: Tusen takk for det 🙂

  7. Hei! Har du forslag til et alternativ til sukrin i denne typen bakst? Blir så kvalm og uvel av å spise det. Synes også at stevia smaker veldig bittert. Hehe. Takker ellers for en veldig flott og gjennomført blogg! 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Lea: Tusen takk for det Lea 🙂 Har du prøvd sukrin+? Det blir jo heilt noko anna enn sukrin for seg sjølv og stevia for seg sjølv 🙂 Det er kun sukrinvariantane og stevia eg har erfaring med sjølv…