Gratinert blomkålform

Denne blomkålformen med spekeskinke passer perfekt som tilbehør til middagen, både kjøtt, fisk og kylling. Krema, fyldig, smelta ost på toppen og salte biter av spekeskinke som virkelig setter smaken!

Bruk gjerne noken ekstra skiver med spekeskinke eller bacon og lag gratengen som en egen lunsjrett eller enkel middag. Så godt!

Middagstilbehør til 4-5 personer
2 blomkålhoder
100- 200 g philadelphia naturell
100 g kremost, krydder, urter eller kvitløk
4-5 skiver spekeskinke
revet ost
salt & pepper

Del blomkålen i buketter og kok eller damp til dei er knapt møre. Ha blomkålbukettene i en ildfast form, fordel kremost over, salt & pepper, revet ost og til slutt biter av spekeskinke. Steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen.

Dryss gjerne over friske urter før servering.

Kvit saus blei erstatta med philadelphia og kremost for en enklere og raskere variant. Om du heller vil lage kvit saus kan du gjere det ved å smelte smør i en kjele, tilsette mel (ca. 1 ss smør for pr. ss mel) og røre inn litt og litt melk til en passelig fyldig saus. La sausen småkoke litt før du smaker til med salt og pepper.

Tips:
Bytt 1 blomkål med 1 brokkoli for en god miks mellom fleire grønnsaker.

Å spise grønnsaker trenger absolutt ikkje vere kjedelig, og er så masse meir enn en frisk salat og kokte gulerøtter!

Håper du blei inspirert 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. Jeanette

    Ser nydelig godt ut! Flott Blogg og inspirerende innlegg;)

  2. Karoline Marie

    dette må jeg prøve, elsker spekeskinke! Tror du det går ann å bytte ut tubeost med kremosten slik du viste på laks ? 🙂

  3. Elsker grønnsaker og spekeskinke er kjempegodt det også.. ..og dette så jo sååååå delikat og godt ut :)) Fin dag videre :))

  4. Kunne godt spist dette som hovedrett aleine jeg :p Nam nam blomkål!

  5. Alice Hamran

    Så virkelig godt ut! 🙂 Nam! 🙂

  6. karoline solsvik

    Ånam! ditta skal eg lage 😀

  7. Så godt ut (:

  8. Mmm, det var en god idé!

  9. Linda Marie Stuhaug

    Vilde: Ikkje sant 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Lilli: Så bra 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    karoline solsvik: Veldig godt, veldig enkelt 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Alice Hamran: Takk for det!

  13. Linda Marie Stuhaug

    Anonym: Det kan man fint gjere 🙂 Blomkål er knallgodt!

  14. Linda Marie Stuhaug

    annebe: Ikkje sant! Ha en fin mandag 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Karoline Marie: Det går nok heilt fint! Berre å prøve seg fram 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Jeanette: Tusen takk Jeanette 🙂

  17. Dette ser nydelig ut! Skulle lage denne som tilbehør til middagen i dag, endte dog opp med en annen variant da samboeren ikke liker hverken blomkål eller spekeskinke. Så det ble brokkoliform med chorizo:-) nydelig ble det uansett, her kan man jo variere litt! Takk for inspirasjonen:-)

  18. Linda Marie Stuhaug

    Maiken: Så kjekt dy lagde en egen vri for at den skulle falle i smak hos alle sammen! Eg har prøvd meg på brokkoliform med bacon også, det var knallgodt 🙂 En glede å inspirere!

  19. Denne skal testes ut denne uka:)

    1. Håper den faller i smak hos deg 🙂

  20. Hei! Går det ann å bruke vann i stede for melk? Takk for svar! 🙂

    1. Vann istedenfor melk? Eg bruker ikkje melk i oppskrifta så eg skjønner ikkje heilt kva du meiner?