Tom Kha Gai med kylling, risnudler og sukkererter

Hei!

Denne thaiinspirerte suppa er en av dei beste eg har smakt. Den var med i menyen og oppskriftsheftet fra veka eg prøvde Adams Matkasse, og sida denne retten var såpass god tenkte eg å dele den med dere!

Suppa var i menyen fri for kassen som betyr at den er uten egg, melk og gluten. Veldig rask å lage, men krever litt planlegging med ingredienser. Her kan ingenting utelukkes, for smakene sammen var fantastisk gode!

Tom Kha Gai med kylling, risnudler og sukkererter –

Du trenger, 3-4 porsjoner

1 pk fersk koriander
1 stk kvitløksfedd
1/2 bit Ingefær
1 boks kokosmelk
1 stk lime
ca 400 g lårbiff av Kylling
1/2 pk risnudler
1/2 stk rød Chili
1 stk siitrongress
1 pk sukkererter
Olje
Pepper
Salt
Vatn

1. Sett 1 l vatn på kok i en kjele.

2. Rens og finhakk 1/2 bit ingefær og 1/2 stk rød chili. Press 1 stk kvitløksfedd med en kvitløkspresse, og knus 1 stk sitrongress med baksiden av kniven slik at aromaene «slippes løs». Del 1 pk sukkererter i to. Finhakk 1 pk koriander, og sett den til side i en skål.

3. Steik ingefær, chili, hvitløk, sitrongress og sukkererter i en kjele på middels varme med 1 ss olje i ca 3 minutter. Tilsett deretter 1 boks kokosmelk, 1 dl vann samt ca 400 g lårbiff av kylling. Kok gryta i ca 10 minutter, og smak til med salt og pepper.

4. Kok 1/2 pk risnudler i vannet fra punkt 1 i 2-3 minutter.

5. Kutt 1 stk lime i båter, og ta sitrongresset ut av gryten. Det skal ikke spises, kun smakssette gryten.

6. Strø finhakka koriander over gryta før servering.

Sprek på både farge og næring!

Høsten er her før vi veit ordet av det! Frister suppa kan den lages idag eller lages til en anna gang 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 kommentarer

  1. Jan Erik

    Nam! Tom kha gai er noko av det beste eg veit, men lagar alt for sjelden. Denne blir testa ut snarast 😀

  2. Anne-Marie

    Den ser lækker ud. Hvor meget tror du sukkerærterne vejer? Måske er en pk en anden størrelse end i DK. Er de frosne? Kh. Anne-Marie

  3. Julie @ WolfItDown

    Heeeerlig! Digger slike asiatiske retter 🙂 Basen for denne med alle smakene høres helt fantastisk ut 😀 x

  4. spisogspar

    Å så godt det så ut! Elsker supper og denne hadde nydelig farge også :))

  5. Jeanette

    Nam! Så Godt ut! Elsker that mat!!

  6. Nina Bakke

    mmm….

  7. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Veldig godt!

  8. Linda Marie Stuhaug

    Jeanette: Då er vi to. Det er SÅ godt!

  9. Linda Marie Stuhaug

    spisogspar: Man spiser med augene også 😉

  10. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Knallgodt! Trenger det lille ekstra iblant 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    Anne: Nei, ferske sukkererter. Veit ikkje kva dei veger, men ta på augemål med ca. 2-3 håndfulle 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Jan Erik: Det anbefales! Så kan oppskrifta virkelig varieres også 🙂

  13. Tom Kha Gai er en favoritt. Denne var kjempegod. Liker den litt mer spicy, så jeg tilsatte litt red curry paste.

  14. Linda Marie Stuhaug

    Hege: Det var lurt, takk for tips! Skal prøve det neste gang 🙂

  15. Hei,
    Takk for gode oppskrifter og ukesmenyer 🙂 den limen- skal den i eller serveres ved siden av?

    1. Hei! Det stemmer – presses gjerne over før servering for dei som liker det 🙂

  16. Hvor mye er 1/2 bit ingefær? 🙂

    1. Tja, 2-3 cm cirka 🙂

  17. Nam, dette så virkelig helt nydelig ut! Må testes ut i nærmeste fremtid 😀

    1. Håper du liker den, Mari 😀

  18. Maria Bull-Tornøe

    Lagte suppa i dag og den var god på smak,men synes det blei veldig lite væske? Kokosmelk og ein dl vatn?

    1. Hei!
      Mengdene skal stemme her altså, men man kan jo justere med meir væske om det er ønskelig 🙂

  19. Henriette

    Hei ! skal lage denne suppa til i kveld ! Har derfor et spørsmål som jeg håper jeg kan få svar på kjapt ! Kan man bruke kyllinglår også ?

    1. Henriette

      Lurer også på om kyllingen skal kokest i suppen rå ?

      1. Ja, det skal den.

    2. Tja, det går jo, men då ville eg heller stekt kyllinglåret og revet av kyllingkjøttet 😉 Er kronglete å ha heile kyllinglår i ei suppe?