Linda Stuhaug

Annonse

Fylt avokado med kremostblanding

Fylt avokado med kremostblanding
Ny veke og nye muligheter! Visste du at avokado er en frukt og ikkje grønnsak?
Avokado er en av dei mest næringsrike fruktene vi har og består i hovedsak av enumetta fett som kroppen trenger. Fettet er gunstig i forebyggelsen av dårlig kolosterol og hjerte- og karsjukdommar. Den er rik på kalium, B-, E-, K-, A- og C-vitaminer, i tillegg til kolosterolsenkande stoffer, fiber og antioksidanter.
Så spis meir avokado folkens! Lag for eksempel fylt avokado med kremostblanding –
Fylt avokado, 1 porsjon 1 stor avokado 2 ss kremost krydder litt finhakka rødløk og paprika salt & pepper evt. sitronsaft / anna syre
Pisk opp kremost, rødløk, paprika, salt, pepper og evt. sitronsaft og smak til. Del en avokado i to, fjern steinene og fyll blandinga i tomhullet. Server straks og spis med skei, gjerne med lomper, knekkebrød, scones eller lignande for å gjere måltidet ekstra komplett.
Tips og alternativer Bytt gjerne kremost urter med en anna type kremost eller creme fraiche. Hugs å smake godt til! Andre grønnsaker kan også brukes, pressa kvitløk eller finhakka chilli gjer det enda meir smakfullt.
Godt som en start på dagen, enkel lunsj eller middag. Fylt avokado har eg laga i fleire varianter før, fylt avokado med eggesalat og bakt avokado med egg. Avokado er en stor del av kostholdet mitt og eg spiser minst 1 stk daglig, enten rett fra skallet eller i matlaging, som tilbehør, pålegg eller lignande.
Korleis liker du å bruke avokado?

Ny veke og nye muligheter!

Visste du at avokado er en frukt og ikkje grønnsak?

Avokado er en av dei mest næringsrike fruktene vi har og består i hovedsak av enumetta fett som kroppen trenger. Fettet er gunstig i forebyggelsen av dårlig kolosterol og hjerte- og karsjukdommar. Den er rik på kalium, B-, E-, K-, A- og C-vitaminer, i tillegg til kolosterolsenkande stoffer, fiber og antioksidanter.

Så spis meir avokado folkens! Lag for eksempel fylt avokado med kremostblanding –

Fylt avokado, 1 porsjon
1 stor avokado
2 ss kremost krydder
litt finhakka rødløk og paprika
salt & pepper
evt. sitronsaft / anna syre

Pisk opp kremost, rødløk, paprika, salt, pepper og evt. sitronsaft og smak til. Del en avokado i to, fjern steinene og fyll blandinga i tomhullet. Server straks og spis med skei, gjerne med lomper, knekkebrød, scones eller lignande for å gjere måltidet ekstra komplett.

Tips og alternativer
Bytt gjerne kremost urter med en anna type kremost eller creme fraiche. Hugs å smake godt til! Andre grønnsaker kan også brukes, pressa kvitløk eller finhakka chilli gjer det enda meir smakfullt.

Godt som en start på dagen, enkel lunsj eller middag. Fylt avokado har eg laga i fleire varianter før, fylt avokado med eggesalat og bakt avokado med egg. Avokado er en stor del av kostholdet mitt og eg spiser minst 1 stk daglig, enten rett fra skallet eller i matlaging, som tilbehør, pålegg eller lignande.

Korleis liker du å bruke avokado?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg