Linda Stuhaug

Annonse

19. august 2015

Sunn blåbærsorbêt på 2 minutter!

Sunn blåbærsorbêt på 2 minutter!
Eg er på skikkelig blåbærkjøret på dagane!
Blåbær smoothie, blåbærsorbêt, blåbærsylte, blåbærvafler, blåbærmuffins… Skogens skatt som har sin gode plass i frysaren så eg kan lage med antioksidantrike oppskrifter akkurat når eg har lyst på det 🙂
Her har dere gjengangeren min på rask sorbêt med smak av blåbær! Uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk –
Sukkerfri sorbêt, 1 porsjon 130 g kokosmelk, naturell yoghurt eller kesam 80 g frosne blåbær 70 g frosne bringebær Søtning etter smak, f.eks sukrinmelis
Miks sammen bær og kokosmelk/yoghurt/kesam til en klumpfri sorbêt med en stavmikser, blender eller foodprosessor, smak til med søtning. Server straks med den toppingen du ønsker!
Denne gangen miksa eg blåbær og bringebær, men du kan fint berre bruke blåbær også. En grunnoppskift som kan varieres med alle typer frukt, bær og ulike yoghurter! Kokosmelk brukes for melkefri variant eller visst man er glad i kokossmak. Andre yoghurter kan også brukes, for eksempel yoplait 0% yoghurt i ulike smaker.
En stor og god porsjon som passer perfekt som sunn dessert i sola desse dagane!
Til slutt denne onsdagen vil eg informere dere om at eg skal ta over @ICA_Norge sin instagramprofil fra 24 til 26.august. Desse dagane skal eg prøve å inspirere med å komme i gang med sunne matvaner etter ferien, men på en litt utradisjonell måte for min del: eg skal nemlig knipse bilder av alt eg spiser i løpet av desse tre dagane! Det blir i farta bilder at mat og måltider som ikkje planlegges og «pyntes opp» på samme måte som når det deles på instagram og blogg. Det blir bilder med mobilkamera i en hektisk kvardag, men med mine vanlige, sunne matvaner og korleis mat og måltider ser ut litt bak fasaden. Så da oppfordrer e dei som er interesserte til å følge @ICA_Norge på instagram og bli inspirert! Håper dere vil følge med – eg gir en påminnelse søndag også 🙂
Nyt onsdagen, sola og den flotte temperaturen alle sammen!

Eg er på skikkelig blåbærkjøret på dagane!

Blåbær smoothie, blåbærsorbêt, blåbærsylte, blåbærvafler, blåbærmuffins… Skogens skatt som har sin gode plass i frysaren så eg kan lage med antioksidantrike oppskrifter akkurat når eg har lyst på det 🙂

Her har dere gjengangeren min på rask sorbêt med smak av blåbær! Uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk –

Sukkerfri sorbêt, 1 porsjon
130 g kokosmelk, naturell yoghurt eller kesam
80 g frosne blåbær
70 g frosne bringebær
Søtning etter smak, f.eks sukrinmelis

Miks sammen bær og kokosmelk/yoghurt/kesam til en klumpfri sorbêt med en stavmikser, blender eller foodprosessor, smak til med søtning. Server straks med den toppingen du ønsker!

Denne gangen miksa eg blåbær og bringebær, men du kan fint berre bruke blåbær også. En grunnoppskift som kan varieres med alle typer frukt, bær og ulike yoghurter! Kokosmelk brukes for melkefri variant eller visst man er glad i kokossmak. Andre yoghurter kan også brukes, for eksempel yoplait 0% yoghurt i ulike smaker.

En stor og god porsjon som passer perfekt som sunn dessert i sola desse dagane!

Til slutt denne onsdagen vil eg informere dere om at eg skal ta over @ICA_Norge sin instagramprofil fra 24 til 26.august. Desse dagane skal eg prøve å inspirere med å komme i gang med sunne matvaner etter ferien, men på en litt utradisjonell måte for min del: eg skal nemlig knipse bilder av alt eg spiser i løpet av desse tre dagane! Det blir i farta bilder at mat og måltider som ikkje planlegges og «pyntes opp» på samme måte som når det deles på instagram og blogg. Det blir bilder med mobilkamera i en hektisk kvardag, men med mine vanlige, sunne matvaner og korleis mat og måltider ser ut litt bak fasaden. Så da oppfordrer e dei som er interesserte til å følge @ICA_Norge på instagram og bli inspirert! Håper dere vil følge med – eg gir en påminnelse søndag også 🙂

Nyt onsdagen, sola og den flotte temperaturen alle sammen!

Annonse

2 Kommentarer

M

Marina

6. juli 2021

Hei Linda ! Kan man bruke dadler eller honning som søtningmiddel i sorbet ? Takk.

Linda Stuhaug

7. juli 2021

Hei! Ja, honning fungerer fint 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg