Søtpotet lasagne

Hei og god fredag alle sammen!

Idag har eg en typisk helgemiddag til dere, søtpotet lasagne! Det er over eit år sida eg posta oppskrift på denne varianten av lasagne sist (her), så eg tenker det er på sin rette plass å ta en reprise. Kanskje noken har glømt vekk en tidligare gjenganger, eller kanskje nye lesee vil prøve seg?

Prinsippet her er søtpotetskiver som "lasagneplater" mellom kjøttsaus og cottage cheese. No er det vell fleire som blir skeptiske med en gang, men cottage cheese er en super ost som skaper fylde og gjer lasagnen komplett. Du smaker ikkje cottage cheesen innimellom alt det andre!

Pssst! både søtpotetpizza , søtpotet moussaka og søtpotet nachos er tre andre oppskrifter i samme sjanger som er veldig populære med gode tilbakemeldinger!

Du trenger, ca 3-4 porsjoner
400 g karbonadedeig
2-3 ss tomatpurê
3-4 ss hakkede tomater på boks
1 hakka løk
1/2 chilli og 2 fedd kvitløk
2 dl vatn
250 g cottage cheese
1 middels søtpotet, ca. 400 g
revet ost
krydder – paprikakrydder, salt, pepper, oregano

Framgangsmetode

Sett ovnen på 175 grader. Steik karbonadedeig og sett til side, deretter steiker du hakka løk med pressa kvitløk og finhakka chilli. Ha alt tilbake i samme steikepanne, tilsett tomatpurê, hakkede tomater og vatn. La det småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til med krydder.

Skrell søtpoteta og del i 2-3 mm tjukke skiver. Finn fram en passelig stor ildfast form. Start å legge kjøttsaus i bunn, deretter søtpotetskiver og cottage cheese i 2-3 lag før du avslutter kjøttsaus og revet ost på toppen.

Steik lasagnen på nederste rille i ca. 45 minutter, eller til søtpotetskivene er møre og osten gyllen. La lasagnen kvile litt før servering.

Tips!
Oppskrifta kan fint dobles, rester smaker godt dagen etterpå. Det er også supert å fryse lasagne ned i porsjoner og tine opp som en hurtig middag seinare.

En frisk salat som tilbehør gjer måltidet komplett!

Velbekomme – håper fleire vil prøve seg 🙂

God helg alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

28 kommentarer

  1. Jan Erik

    Mmm, denne er så god! Vel fortjent reprise 😀 Eit lite tips som kan gjere cottage cheese i lasagne meir «appellerande» for skeptikarane; mos den med stavmikser og bland i litt reven parmesan, peppar og muskat! Spe evt. med litt mjølk, for å få ein litt meir rennande «ostesaus». Eg gjer det nesten alltid slik, og det blir ein litt meir autentisk følelse over lasagnen 😉

    1. Jeg har selv ikke problemer med konsistensen på cottage cheese, men syntes det var et godt tips å forsøke å mose den med stavmikser og spe med litt melk, og den ser da veldig autentisk ut og det var veldig lett å fordele ostesausen når den var litt mer flytende. Forsøkte dette på lompelasagne med veldig bra resultat. Parmesan og muskat hører med også for meg 🙂

      1. Så bra du likte det, Kristin 😀 Eg har enda ikkje prøvd (i mangel på parmesan kvar gang eg har laga lasagnen), men skal absolutt prøve det snart 🙂

  2. Ellen Beate

    Kjempe godt tips Jan Erik, det skal jeg prøve. Fantastisk lasagne Linda 😀

  3. Første besøk på bloggen. Første gang jeg lager lasagne selv. Fordi det så utrolig godt ut! Og det smakte enda bedre 🙂 blir nok denne typen lasagne fremover når jeg skal stå for kokkinga ?

  4. Linda Marie Stuhaug

    Vibeke: Så hyggelig med tilbakemelding Vibeke! Veldig kjekt du legger igjen nokre ord 🙂 håper eg kan inspirere framover!

  5. Linda Marie Stuhaug

    Ellen Beate: Tommel opp!!

  6. Linda Marie Stuhaug

    Jan Erik: Supert tips, Jan Erik – dette skal eg definitivt prøve neste gang 🙂

  7. Høres kjempegodt ut Linda 🙂

  8. Ser godt ut! Får prøve meg på en vegetarversjon, med bønner i 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Vilde: Det må du berre gjere! Sjølv tenkt på å bruke bønner, men bønner i større mengder takler magen min ikkje. Men heilt supert som kjøttfri alternativ 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Maria U: Takk for det, Maria 🙂

  11. Jeg har blitt veldig glad i den speltlompelasagnen din, så tenkte jeg skulle prøve ut denne også. Meeen, blir ikke de søtpotetskivene veldig harde? I forhold til pasta/speltlompeplatene??

  12. Ser veldig god ut! Skal lage denne i kveld for første gang å er spent og gleder meg!?

  13. Linda Marie Stuhaug

    Carina: Så hyggelig! Håper den faller i smak. God fredagskveld 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Linn: Nei, søtpotetskivene blir møre. Du må skjære veldig tynne skiver, og dei blir jo varmebehandla ganske lenge – så da blir dei ikkje så harde 🙂 Men du kan ovnsbake dei litt først for å vere heilt sikker!

  15. Christine

    Hei Linda 🙂
    Denne lasagnen så jo kjempe god ut, men har du noen tips til hva jeg kan erstatte cottage cheese med for å gjøre den melkefri?

    1. lindastuhaug1

      Hei!
      Da kan du lage en kvit, fyldig saus med melkefri melk. Håper den faller i smak hos deg 🙂

  16. Hei. Jeg må bare hive meg på en kommentar her til speltlasagnen din:))Ville prøve denne varianten og ble svært positivt overasket over hvor godt det smakteHelt toppers og som du sier bare og fryse restene og ha til en senere middag. Denne kommer jeg til og lage Men søtpotetlasagne? Kan det være like godtMå teste det og..

    1. Så kjekt å lese at speltlompe-lasagnen har falt i smak hos deg 😀 søtpotet lasagen blir en anna vri, eg synes den er veldig god, men det er naturligvis smak og behag. Du får prøve den en dag! God søndag til deg 🙂

  17. Jeg laget denne lasagnen i kveld, og det blir ikke siste gangen jeg lager den Knallgod
    Som ostesaus er det veldig godt med 1 beger creme fraishe og 2-3 dl revet oSt.

    1. Fantastisk, Cindy! Kjekt med tilbakemelding – takk for det 🙂 Riktig god søndag vidare!

  18. Hei 🙂 kjempegod lasagne som jeg har laget flere ganger. Men opplever at den blir litt «vannete» når den er ferdig. Er dette pga søtpotetene? Har ikke noe mer vann i enn det som står skrevet 🙂

    1. Hei!
      Hm, så rart. Får du en skikkelig fyldig kjøttsaus? Det er ganske lenge sida eg har laga denne no, men kan ikkje hugse den blei «vannete». Men det er vertfall viktig at kjøttsausen blir kokt inn til den er heilt fyldig 🙂

  19. Laget søtpotet lasagnen i dag og den falt i smak. Kjempegod☺️ Nam nam

    1. Så hyggelig å lese, Tone 😀 Eg og synes den er nydelig!

  20. Lasagne med søtpotet