Linda Stuhaug

Annonse

26. august 2015

Pulled pork med coleslaw og BBQ-saus

Pulled pork med coleslaw og BBQ-saus
Pulled pork er en amerikansk rett som på godt norsk kan kalles plukksvin. Det lages ved å langstidssteike svinekjøtt på lav varme til det blir så mørt at kjøttfibrene kan plukkes fra kvarandre. Det er blitt meir og meir vanlig med pulled pork i norge, og den mest vanlige måten å servere det på er i hamburgerbrød med coleslaw og bbq-saus.
Eg har laga heile menyen og vil gjerne dele oppskrifter med dere! Kjøttet kan fint settes i ovnen på morgonen så det er klart til middagstid, eller det kan steikes over natta. Det krever tid, men minimalt med arbeid.
Pulled pork med heimelaga hamburgerbrød, coleslaw og bbq-saus –
Pulled pork Ca. 1,2 kg beinfri svinenakke eller svinebog 1 ss røkt paprikapulver 1 ts chilli 1 ts spisskummin 1 ts salt 3 fedd kvitløk 1 ts sukrin+ (eller 2 ts sukker sukker)
1 dl eplecidereddik 2 dl vatn 1 ts sukrin+ (eller 2 ts sukker)
Slik gjer du: 1. Bland sammen krydder og gni det inn i kjøttet sammen med finhakka kvitløk. Ha kjøttstykket i en djup, ildfast form. 2. Bland lett sammen eplecidereddik, vatn og sukrin+, hell i formen og sett på lokk eller folie. 3. Steik på 100 grader i ca. 7-8 timer. Øs gjerne laken over kjøttet underveis i steikinga om du har mulighet. 4. La kjøttet kvile litt før du river det fra kvarandre med gaffel. Dekk eller ha over i en ildfast form om det ikkje servers umiddelbart.
Coleslaw Ca. 250 g finsnitta hodekål 1-2 gulerøtter, finsnitta 1/2 grønt eple 300 g kesam, rømme eller creme fraiche 2-3 ss majones 2 ss sitonsaft sukrin+ (eller sukker) og litt salt
Bland sammen ingrediensane til dressingen og smak til. Vend forsiktig inn finsnitta hodekål, gulerøtter og eple til den konsistensen du ønsker.
BBQ-saus ca. 1 dl kraft fra steikinga 2 tomater 1 fedd kvitløk 1 ts finhakka chilli 1/2 ts paprikakrydder 2 ss tomatpurê 1 ss eplecidereddik (evt. anna syre som sitronsaft) en klype sukrin+ (eller sukker) og salt
Kjør ingrediensene til en klumpfri masse med blender eller stavmikser. La sausen småkoke 10-15 minutter, smak til med eplecidereddik, sukrin+ og salt.
Server gjerne i heimelaga, glutenfritt hamburgerbrød (oppskrift finner du her) kan også lages med vanlig mel – men du kan fint bruke andre typer brød, lomper eller wraps. Pulled pork med litt BBQ-saus og coleslaw stables i høgda for å få med alle smakene i eit jafs!
Restene lagde eg en pulled pork salat av, med akkurat det samme tilbehøret. Lag gjerne anna tilbehør enn coleslaw og BBQ-saus, eller bruk pulled pork på for eksempel pizza!
Håper det frister og at fleire vil prøve seg!
Det kan virke som det er masse arbeid med middagsmåltidet, men hamburgerbrød og coleslawen kan forberedes i forveien og kjøttet lager seg sjølv. Da er det kun BBQ-saus igjen. Til helga kanskje?

Pulled pork er en amerikansk rett som på godt norsk kan kalles plukksvin.

Det lages ved å langstidssteike svinekjøtt på lav varme til det blir så mørt at kjøttfibrene kan plukkes fra kvarandre. Det er blitt meir og meir vanlig med pulled pork i norge, og den mest vanlige måten å servere det på er i hamburgerbrød med coleslaw og bbq-saus.

Eg har laga heile menyen og vil gjerne dele oppskrifter med dere! Kjøttet kan fint settes i ovnen på morgonen så det er klart til middagstid, eller det kan steikes over natta. Det krever tid, men minimalt med arbeid.

Pulled pork med heimelaga hamburgerbrød, coleslaw og bbq-saus –

Pulled pork
Ca. 1,2 kg beinfri svinenakke eller svinebog
1 ss røkt paprikapulver
1 ts chilli
1 ts spisskummin
1 ts salt
3 fedd kvitløk
1 ts sukrin+ (eller 2 ts sukker sukker)

1 dl eplecidereddik
2 dl vatn
1 ts sukrin+ (eller 2 ts sukker)

Slik gjer du:
1. Bland sammen krydder og gni det inn i kjøttet sammen med finhakka kvitløk. Ha kjøttstykket i en djup, ildfast form.
2. Bland lett sammen eplecidereddik, vatn og sukrin+, hell i formen og sett på lokk eller folie.
3. Steik på 100 grader i ca. 7-8 timer. Øs gjerne laken over kjøttet underveis i steikinga om du har mulighet.
4. La kjøttet kvile litt før du river det fra kvarandre med gaffel. Dekk eller ha over i en ildfast form om det ikkje servers umiddelbart.

Coleslaw
Ca. 250 g finsnitta hodekål
1-2 gulerøtter, finsnitta
1/2 grønt eple
300 g kesam, rømme eller creme fraiche
2-3 ss majones
2 ss sitonsaft
sukrin+ (eller sukker) og litt salt

Bland sammen ingrediensane til dressingen og smak til. Vend forsiktig inn finsnitta hodekål, gulerøtter og eple til den konsistensen du ønsker.

BBQ-saus
ca. 1 dl kraft fra steikinga
2 tomater
1 fedd kvitløk
1 ts finhakka chilli
1/2 ts paprikakrydder
2 ss tomatpurê
1 ss eplecidereddik (evt. anna syre som sitronsaft)
en klype sukrin+ (eller sukker) og salt

Kjør ingrediensene til en klumpfri masse med blender eller stavmikser. La sausen småkoke 10-15 minutter, smak til med eplecidereddik, sukrin+ og salt.

Server gjerne i heimelaga, glutenfritt hamburgerbrød ( oppskrift finner du her) kan også lages med vanlig mel – men du kan fint bruke andre typer brød, lomper eller wraps. Pulled pork med litt BBQ-saus og coleslaw stables i høgda for å få med alle smakene i eit jafs!

Restene lagde eg en pulled pork salat av, med akkurat det samme tilbehøret. Lag gjerne anna tilbehør enn coleslaw og BBQ-saus, eller bruk pulled pork på for eksempel pizza!

Håper det frister og at fleire vil prøve seg!

Det kan virke som det er masse arbeid med middagsmåltidet, men hamburgerbrød og coleslawen kan forberedes i forveien og kjøttet lager seg sjølv. Da er det kun BBQ-saus igjen. Til helga kanskje?

Annonse

6 Kommentarer

C

Charlotte

13. februar 2019

Hei! Er det noe man kan erstatte stekekrafta med?

Linda Stuhaug

13. februar 2019

Hei! Evt. litt sterk buljong/kraft. Men er ikkje nødvendig 🙂

S

Siri

8. mai 2022

Hei! Hvor mange personer beregnes maten til?

Linda Stuhaug

9. mai 2022

4-5 kanskje😊

S

Stine

24. februar 2023

Hei. Kan jeg bruke hvitvins eddik istedenfor eplesidereddik?

Linda Stuhaug

25. februar 2023

Hei! Tja, usikker på det kan bli en del forskjell i smaken, men prøv gjerne😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg