Linda Stuhaug

Annonse

30. august 2015

Pestobakt laks med pastinakkpurê og wokede grønnsaker

Pestobakt laks med pastinakkpurê og wokede grønnsaker
Hei og god søndag!
Her har dere eit godt og smakfullt middagstips til den kommande veka. Fisk burde vere på bordet minst 2-3 ganger i veka, feit fisk som iallefall en av dei. Pesto og laks er en god kombinasjon som anbefales om du enda ikkje har prøvd det, da passer denne oppskrifta bra! Pestoen lager man sjølv på 1-2-3, men foretrekker du ferdigkjøpt går det fint å bruke det også.
Pestobakt laks med pastinakkpurê og wokede grønnsaker –
Du trenger, 2 porsjoner 2-4 laksefilêter
350 g pastinakk 200 g potet 2 ss kesam eller creme fraiche salt og pepper
1 potte basilikum 3 ss rista pinjekjerner 50 g parmesan 1-2 fedd kvitløk ca. 1 dl olje salt og pepper
valgfri grønnsaker
1. Skrell poteter, pastinakk og del i mindre biter. Kok møre, sil av vatnet og mos sammen med kesam / creme fraiche til en jevn purê, smak til med salt og pepper.
2. Finmal basilikumblader i en foodprosessor, tilsett pinjekjerner, kvitløk og parmesan og kjør til en jevn masse. Spe på med olje medan foodprosessoren går til passe konsistens, ca. 1 dl. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt limesaft.
3. Smør pestoen over laksefilêtene. Bak i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter.
4. Wok grønnsakene raskt på panna. Her bruker du grønnsaker du liker og har tilgjengelig, eg hadde strimla løk, paprika, gulerøtter og sukkererter. Server straks!
Nydelig kombinasjon mellom smaker og konsistens.
Pestoen til overs kan brukes til det meste av kjøtt, fisk og kylling, dessing til salaten, som pålegg, pizzasaus eller andre oppskrifter. Oppbevar i glass i kjøleskap!
Velbekomme!

Hei og god søndag!

Her har dere eit godt og smakfullt middagstips til den kommande veka. Fisk burde vere på bordet minst 2-3 ganger i veka, feit fisk som iallefall en av dei. Pesto og laks er en god kombinasjon som anbefales om du enda ikkje har prøvd det, da passer denne oppskrifta bra! Pestoen lager man sjølv på 1-2-3, men foretrekker du ferdigkjøpt går det fint å bruke det også.

Pestobakt laks med pastinakkpurê og wokede grønnsaker –

Du trenger, 2 porsjoner
2-4 laksefilêter

350 g pastinakk
200 g potet
2 ss kesam eller creme fraiche
salt og pepper

1 potte basilikum
3 ss rista pinjekjerner
50 g parmesan
1-2 fedd kvitløk
ca. 1 dl olje
salt og pepper

valgfri grønnsaker

1. Skrell poteter, pastinakk og del i mindre biter. Kok møre, sil av vatnet og mos sammen med kesam / creme fraiche til en jevn purê, smak til med salt og pepper.

2. Finmal basilikumblader i en foodprosessor, tilsett pinjekjerner, kvitløk og parmesan og kjør til en jevn masse. Spe på med olje medan foodprosessoren går til passe konsistens, ca. 1 dl. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt limesaft.

3. Smør pestoen over laksefilêtene. Bak i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter.

4. Wok grønnsakene raskt på panna. Her bruker du grønnsaker du liker og har tilgjengelig, eg hadde strimla løk, paprika, gulerøtter og sukkererter. Server straks!

Nydelig kombinasjon mellom smaker og konsistens.

Pestoen til overs kan brukes til det meste av kjøtt, fisk og kylling, dessing til salaten, som pålegg, pizzasaus eller andre oppskrifter. Oppbevar i glass i kjøleskap!

Velbekomme!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg