Squashgetti carbonara

Eg har virkelig blitt hekta på spirelizeren min igjen!

Det har ført til litt forskjellige nye oppskrifter og det er på tide å dele en av dei: squashgetti carbonara. En fantastisk god middag på både smak og konsistens! Squashgetti i en krema og fyldig ostesaus med stekt skinke og bacon. Nesten som på tradisjonelt vis, berre at squashen fungerer som erstatning for pasta!

En enkel og smakfull middag under 15 minutter, uten gluten og kan fint lages uten melk –

Squashgetti carbonara, 1 porsjon
1 squash
100 g skinke
20-30 g bacon
1-2 fedd kvitløk
1 eggeplomme
0,5 dl matfløte eller kokosmelk
2 ss parmesan
salt & pepper

Steik skinke og bacon i terninger med finhakka kvitløk, sett til side. Pisk sammen eggeplommen med matfløte/kokosmelk og parmesan i en liten bolle.

Strimle squashen i spiralizeren. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Surr i steikepanna til squashen er gjennomvarm, tilsett skinke og bacon og trekk panna til side.

Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne. Server straks med litt revet parmesan på toppen.

* Tips & alternativer
? For melkefri squashgetti carbonara bruker du kokosmelk eller alternativ fløte. Parmesan kan droppes, men istedenfor anbefaler eg næringsgjær som erstatning. Du kan lese meir om næringsgjær her.

Squashgettien er stekt Al Dente – som vil sei den har litt tyggemotstand. Det er det beste etter mi meining 😉

Eg har fleire oppskrifter eg gleder meg til å dele, men denne er foreløpig favoritten av dei alle. Virkelig en god kombinasjon!

Håper du er inspirert til å prøve 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

21 kommentarer

  1. Marianne

    Dette så skikkelig godt ut! 🙂

  2. Caroline

    Så interessant! Dette må jeg prøve i dag 🙂

  3. Åååh ALT ser så god ut!!! blir sulten av å se på!! bare synd jeg ikke liker å lage mat…:(

  4. Pernille

    Dette så nydelig ut! Metter dette som en vanlig middag? 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    Pernille: Ja, det gjer det absolutt 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    Lena: Dette tar ikkje meir enn 10-15 minutter å lage, så da er det verdt å prøve sjølv om du ikkje liker å lage mat! En utfordring til deg fra meg 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Caroline: Det anbefales! Så godt, så enkelt 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Marianne: Så bra! Det smakte nydelig. Virkelig en ny favoritt!

  9. skjekket prisen på det, og man kan få de under en 50 lapp

  10. Linda Marie Stuhaug

    natal: Kva meiner du? Spiralizeren?

  11. motbakkeeli

    Så fin blogg du har, Linda, med masse fine bilder 🙂

  12. Må man bruke egg? Eller kan man bruke noe annet, eventuelt droppe det?

    1. Du kan prøve uten, men «eggeblandinga» vil jo forbli flytande.

  13. Ser sykt godt ut! Dette blir garantert en av middagene denne uka;-) Jeg bare lurte på en ting: Når det står 100g skinke, mener du 100g vanlig kokt skinke?
    Jeg ELSKER bloggen din og jeg er innom opptil flere ganger hver dag! Oppskriftene dine er jo både enkle, gode og sunne.

    1. Så kjekt å lese, Marie!
      Du akn bruke kva som helst skinke, om det er kokt skinke, røkt skinke, bogskinke… Smak og behag – eg varierer etter kva eg gar tilgjengelig 🙂

      Takk for hyggelige ord, det setter eg pris på! Håper middagen smaker <3

  14. Denne hadde vi til middag i går! Kjempegod

    1. Fantastisk! Kjekt med tilbakemelding, Tonje 🙂

  15. Takk for nok en bra middagsoppskrift – var både sunt, kjapt og veldig godt! 🙂

    1. Ikkje sant? Åh, eg elsker denne middagen eg 😀

  16. Takk for bra blogg!
    Har problemer med at squashen blir vassen og at retten blir veldig våt. Skal jeg unngå å steke den?

    1. Då må du jo ete den kald? Du kan absolutt gjere det visst du lika det 😉 Eg steiker min på høg varme og kun til den er varm – ikkje noko lengre, blir ikkje vassen då synes eg 🙂